Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Jul 10, 2021 2:45 pm

https://www.hamradio.hr/9a0hq-u-iaru-natjecanju/
A di su oni stranci šta se samohvale da ih zovete svake godine da rade ? Bolje izgubit selo, nego naviku ! ;) Kako će onda od srama radit sa Buje remote ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 17, 2021 4:35 pm

Napisali su spisak posada na postajama 9A0HQ. Di su stranci ? Di su oni koji se osobno javno hvale da ste ih zvali ovih proteklih godina ? Ta oni vam rade "trafik" na Remote Buje ! Nije kigijenski.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 18, 2021 2:05 pm

Zvali su me iz inozemstva (!)da mi skrenu pažnju na činjenicu da u nas trećepozivci traže i dobiju pozivnu oznaku prigodom obljetnice neovisnosti Hrvatske. Zemljo, profundaj se...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 19, 2021 9:17 am

Ali, to nije sve. Skrenuše mi pažnju i na pozivnu oznaku 9A21Y. Korisnik je vlasnik privatnih remote postaja po Lijepoj našoj.
Interesantan je i opis na stranici qrz.com-a, priča se o sinergiji privatne firme i hrvatske državne tvrtke OiV-e. Nema više ni riječi (kao u nekim prethodnim opisima!) o ulozi HRS-a u tom "projektu". Očito je poslužio svrsi, odnosno njeni čelnici, dobrohotni prema stranom meceni i dobrotvoru.
Osobni mi je dojam da je to privatni projekt za neke druge ljude, mladež, nacije, Hrvatska je tu poslužila samo kao vježbovni poligon, a la Haiti, ili Puerto Rico.
Predstoji otriježnjenje, i posipanje pepelom, od Rolanda Milina, naniže...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 19, 2021 2:33 pm

Sramotno! :evil:
9a6r

Postby 9a4db » Mon Jul 19, 2021 7:18 pm

Ti si Koki jedan špica skandal...
sad radi tvojih "skretača pažnje" bidan Milan kupi u štumik...
;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Jul 20, 2021 6:07 am

Je, priznajen, kriv san, po svim točkama optužnice...

Nota bene, čita san ja Milanove uratke na HRS forumu. Ono što je "zajedničko", njemu i Marku, kojeg proziva, je totalna pristranost i neobjektivnost u kritičkom stavu života oko sebe, pa, samim time događaji u krovnoj organizaciji hobija kojim se bave !

Tek kad zagrebe njihovu kožu, onda se jave malim izljevima bijesa na HRS, u ostalom vremenu, šutnjom potvrđuju kako je Dalmatinska 12 ustvari izvor meda i mlijeka...

Kako se to nije javija lani, kad mu je rodijak sa Vidikovca blokira sve naše prijemnike na 50 MHz, u 6m contestu ? Ljudi u cijeloj SD županiji nisu mogli radit od njegovih smetnji, i svi su to komentirali, osim njega ! To je jedan primjer, no ima ih još, pomalo...

Tek smo na po lita, biće još događanja, samo treba sačuvati živce.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 21, 2021 6:50 am

Ne prijatelju, od zadnje rečenice prema gore .. nema podmetanja od nas prema vama već je obrnuto .. dok jedni mogu kako hoće drugima se cjepidlači radi ovog ili onog ... to ti trebaš znati jer smo o tome nas dvojica razgovarali mnogo puta ..
Sada ti je kasno reći da ti je drago da to preuzme HAKOM i da drugi odlučuju o nama ..to ste krivi TI,PREDSJERNIK, IO jer vi ste vlast i vi to možete reći, nije bitno da li to ide na štetu nas običnih radio amatera bitno da ste vi ili ti (SADA ) nadošao da naš pravilnik nije u skladu sa Pravilnikom o amaterskoj radio komunikaciji ... Mark zar nisi ti pisao taj pravilnik ? Zar ti to nisi znao kad si pisao i sam ili u dogovoru s nekim ukinuo 2 članka o davanju pozivne oznake strancima gdje se izričito tražila PRIJAVA BORAVIŠTA ? Prijatelju da sam ga ja pisao PRVO nikada to ne bi izostavio jer to je zakonski DRUGO ako nisi ti taj koji je to pisao JAVNO BI SE OGRADIO od toga .. nije dovoljno reći "NEKA TO SADA HAKOM USKLAĐUJE" zar vama nije jasno da smo sami sebe s time diskreditirali? Ovo ide na dušu VAMA gore napisanim jer onaj tko ga je kukavički na nečiji nagovor napisao sa izostavljenim člancima kojim se omogućava strancima da kupe znak kao komad njive ili kamena na moru, onima koji su digli ruku da taj pravilnik bude prihvaćen. Zar vam nije bilo na pameti da je netko prije vas odnosno pojedinaca jer ti si dugo u vlasti u HRS to mukom stekao da bi HRS sam odlučivao o pozivnim znacima, da su nam napravljeni ustupci od HAKOM-a pa nam je ukinuta plaćanja taksi kao dobra gesta HAKOM-a mi onda dobijemo bijes i to opravdani bijes iz HAKOM-a zbog gluposti koje se rade a onda stignu i do njih i mogu ti reći da su upoznati sa mnogim stvarima te su s razlogom ljuti .. osobno mi je rečeno da će oni o pozivnim znacima odlučivati i davati dozvolu za rad ali na osnovu njihovog zakona a ne vašeg pravilnika jer im je jakooo dobro poznato na koji način stranac dobije trajnu pozivnu oznaku ( SAMO SA PRIJAVOM BORAVIŠTA ) što je našem predsjedniku poznato jer sam mu to objasnio i kako mogu raditi do 90 dana .. budemo vidjeli šta se bude dešavalo u budućnosti ali da smo pod velikim povećalom zbog bahatosti,arogancije pojedinaca to sigurno .. sad je na redu tajnica i Marija pa da vidimo kako će njihov filter propuštati sljedeće prijedloge pozivnih oznaka .. ovo nije pisanje protiv tebe ali protiv krivog poimanja stvari da .. ne možeš s nekim sjediti i raditi a onda kad zagusti od njih se odjednom odmaknuti kao da ti ništa ne znaš .. prijatelju zakon samo poštivati i provoditi i tu si čist i nitko ti ništa ne može .. a uvijek postoji opcija sačuvati obraz ako se nećeš nikome zamjeriti makneš se neopozivo i odeš kao gospodin .. dajte ljudima znak tebe ništa ne košta a čovjek je sretan i vesel i HRS nadam se kratko naplati 200 kn i obogati se .. hahaha
VY 73 de Mato - 9A3SM

Sve je Mato napisao za čistu desetku, samo, naslov ne odgovara tekstu ; i iz teksta je razložno da su nezakonito izdavani i REDOVNI pozivni znakovi.

I još jedno je Mato predobro podvukao, članstvo NIKAD nije podmetalo vrhovništvu, samo su bili obrnuti slučajevi !

Ja sam u 2020.g. pisao TRI puta HAKOM-u, zbog kršenja zakona od strane Stručne službe HRS-a, bahatosti, amoralnosti odluka, i nezakonitih radnji.
Kao što pretpostavljate, kao svaki pravi Hrvat, nisam dobio odgovor na nijedno od ta tri pisma. Dva čekam od nadležne referentice, jedno od ravnatelja HAKOM-a. Možda odgovori i stignu, nekada, kad ne budu više bitni... ?

U prošloj sam godini bio milimetar od odluke da dignem kredit i tužim HRS, zbog maltretiranja moje supruge s potvrdom o pozivnoj oznaci, i kršenja zakona prilikom izdavanja dozvola strancima !

Što je učinio predsjednik HRS-a ? U "odgovorima" na primjedbe RK Split, na materijale za redovnu godišnju skupštinu, on laga, bez da trepne, i ima obraza izjaviti da nije bilo nikakvih kršenja i da se nikoga ne ucjenjuje članarinom !
Opet ponavljam, laže, i kola maže, a ja sam set dokaza poslao HAKOM-u, koji se do danas nije očitovao o tome !
Opravdano je pretpostaviti , meni, kao korisniku usluge, da pojedinci u vrhu HRS-a, i Stručna služba HRS-a rade "u kompi" s referentom za dozvole u HAKOM-u, bez obzira kako to nekom neinformiranom zvučalo.

Jučer sam imao posjet dvoje renomiranih radioamatera, pa sam po prvi put čuo integralnu verziju, from horse's mouth, kako Mato nije dobio 9A21P, i zašto.
Na moju, i hrvatsku, žalost, to samo potvrđuje ono o čemu pišem od studenog prošle godine, da je sve na prodaju, a da pojedinci iz HRS-a nisu bili filter, na bazi zakona, nego katalizatori podmićivanja, lopovluka i kršenja zakona.
Nemam dokaza, ali bih dao desnu ruku u vatru da je aktuelni predsjednik sve znao, i zna za ilegalne radnje u tijeku...
Da je on jedan od involviranih u amoralne i nezakonite radnje, svjedoči i njegova vlastita izjava, izrečena na sastanku s HAKOM-om, i koju je on sam stavio u zapisnik, i okačio na HRS web naslovnicu !
Njegov postupak poslije toga, je gore od CB-a, on odredi Ulipa da piše novi Pravilnik ! Sliči mi na legalizaciju divljih građevina !
Zamotati govno u celofan. Ozakoniti na mala vrata nezakonito !

Što reći na činjenicu da nitko od zviždača nije pozvan na sastanak s HAKOM-om, nego samo osvjedočeni i dokazani kršitelji zakona ? Može i hrvatski, latinica, kriminalci. Nisu osuđeni, jer ih nije nitko procesuirao, što ne znači da i neće.
Kao što su i oni "abolirali" Pilata za dokazane protuzakonite radnje.

I , na kraju, Mark me razočarao. On piše o izdavanju pozivnih oznaka u nekim drugim državama. Dragi Stjepane, za početak uzmi kompletan spisak hrvatskih državljana (poreznih obveznika RH) koji imaju i strane (najčešće američke) znakove. Nije veliki, ali je znakovit. Većina onih koji drže ruku na srcu, dok svira državna himna, a u stvarnosti im je ponašanje , u najmanju ruku amoralno, po uzusima koji su udomaćeni na ovim prostorima, od Grčke, do Austrije, od Đerdapa, do Karavanki.
Pametnom dosta.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Jul 21, 2021 12:09 pm

Meni je ovo super...
Ako sve bude u HAKOMu, onda budem i ja obnovio dozvolu ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Wed Jul 21, 2021 12:25 pm

Mene samo još taj QSL buro zanima.Drugo ništa.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK