Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Wed May 26, 2021 3:13 pm

Sorošev plaćenik
9a6r

Postby 9a6r » Wed May 26, 2021 6:44 pm

Sprema li HRS koji spec.znak za Dan Hrvatske kopnene vojske i OS RH :?: :o
Postavljam teško pitanje. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 26, 2021 8:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kam ... 78848.aspx

Nemoj postavljat teška pitanja, pola ih je bilo na tzv. radnoj obavezi (čitaj hrvatski, latinica, osan uri u firmi, svaki vikend slobodan, svaku večer grijali ženi guzicu), četvrtina radila svoj posao za plaću, a četvrtina nije bila nigdi.
Još je Franjo reka Gojku : Da san ih ima ovoliko, umaršira bi u Beograd ! Pod pojmom "ovoliko" , u to doba, se podrazumijevalo oko 400.000 branitelja. Danas preko 500.000. Pametnom dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 27, 2021 10:34 am

Da se zaključiti da si ti sklon ovima u T.T.taboru.Kao da neznaš tko to sve ove godine gura i financira,ne računajući novce iz proračuna.Da je taj lubeničar bio protiv gradnje crkve na Savici! Prst na čelo kolega.Razočaravajuće.Najblaže rečeno.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 27, 2021 1:35 pm

Ja, sreća moja, ne navijam za ijednog od ove dvojice, iz razloga koje sam prije javno naveo. Ono za što navijam je istina, pogledao sam taj video gdje TT-u impliciraju da je bio protiv gradnje crkve, a on nije taj dan ni bio na sjednici ! Osim toga, razmisli malo, bi li on, da je to tako kako tvrde, nakon toga mogao izaći stricu svećeniku pred oči ?
Kako je još dan i po ovog besramnog laganja u medijskom prostoru, drago mi je da će to sve izgovoreno, napisano i producirano smeće ostati iza nas, ali, zabilježeno, tko ga je i kada napravio.
Kako ljudi slabo pamte, još brže zaboravljaju, ponoviću što sam napisao odmah iza Bandićeve smrti, na ovom forumu, citiram sebe, " Tomaševiću, kao kandidatu, skidam kapu, jer je javno istaknuo kandidaturu, i obznanio svoj program, 10 mjeseci prije nego što je ovaj umro. !" Može se nekome Tomašević sviđati, ili ne, on je , upravo po stalnom modelu zapadne civilizacije javno objavio i najavio svoju utrku. Svi ostali kandidati su se našli pozvani kandidirati se, samo zato što o sebi imaju (pre)visoko mišljenje.

Da me ovo ne odvede daleko, u ikakav verbalni sukob, još par riječi o udrugama. Postoji Zakon o udrugama, iz tog zakona proizlaze sve obveze udruge, maltene iste kao da se radi o poduzeću. Postoji obveza knjigovodstva, završnog računa, revizije, kontrole, tako da odgovorna(e) osoba(e), sve i da hoće, ne može a da ne učini sve što joj zakon nalaže. Golema većina udruga nema stalno zaposlenih, nego se financiraju iz konkretnih odobrenih projekata, kako stalni, tako i povremeni aktivisti na tom projektu. Sektor nevladinih udruga za civilno društvo, gdje spada i TT, je najviše pod povećalom, jer on "odgovara" matičnoj državi, financijeru projekta, i vojski onih koji nisu uspjeli na natječaju, pa im "češljaju" rad, rezultate i sve dokumente.
Ukratko, svo ovo "igranje" izrečenim miljunima je "spiza" za osiromašenu raju, koja se trenutno napaja tim lažima, a poslije pada u još veći psihički nemir i bunar.

Što reče premijer, " u nedjelju će ga pregaziti, ko plitak potok!" .
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 27, 2021 2:53 pm

Tomašević je protiv svega onoga što ti zagovaraš svjetovno,duhovno,kako god hoćeš.Ja ti neću više ništa pisati o njemu a ni o toj ekipi lažnjaka koji će sad izgledno dobit ogroman bankomat,proračun grada Zagreba. :( Po ovom pitanju možemo za koju godinu diskutirati.Ako budemo živi i pri pameti.Tada ćemo vidjeti ko je bio u pravu.Bude toga isplivalo iza te ekipe,ne dvojim u to.Prije nego je Zokiša posta predsjednikom,dao si mu sto dana,pa ako bude radija i govorija pizdarije,da ćeš se oglasit.Ako sam priskočija takav post,unaprijed se ispričavam.I ja sam samo čovjek,proleti i meni ponešto ispod radara.Ali takva budaletina teško. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 27, 2021 3:50 pm

Zaista si me potega za jezik ; ono što se događa u Splitu i u Zagrebu, između dva kruga izbora je dno dna. Ni k od kulture komuniciranja, većinom laži, podvale i konstrukcije. U jednom slučaju su akteri HDZ-a, u drugom simpatizeri (valjda) Domovinskog pokreta. Pošto su mi oboje dice u Zagrebu, izuzetno mi je stalo da imaju kvalitetnog gradonačelnika. U političkom pripetavavanju se uvijek bira između dva zla, ono manje zlo. To je čista politika, pragmatizam, političko i društveno preživljavanje.

Moram se vratiti na Bandića. Okorjeli kadar SDP-a, koji je poslije toliko osnažio da se kandidirao sam. U 20 godina, nije se čulo puno javnih glasova protiv njega, i njegovih 27 pročelnika. Sinoć na RTL direktu, drug Pavle lijepo objasnio neukom narodu, citiram, "možda nas sve treba smijeniti, ali, postoji zakon". Što je on pod time mislio ? Bandić nije bio glup. I ne sluteći svoju smrt, on je osigurao više od polovice pročelnika novim ugovorima o radu, jer je, hipotetski, pretpostavio da može i izgubiti izbore. Ti ugovori su trebali, i jesu, biti "osigurač" da će i poslije Bandića biti Bandić. Umjesto gubitka izbora, došla je smrt, ali, svelo se na isto, a on je posmrtno ostvario svoj cilj. Bandićizam će trajati još većinu ovog idućeg mandata, i to su one verige koje su unaprijed vezale ruke budućem gradonačelniku.
Spominješ 100 dana, ja novom zagrebačkom gradonačelniku ne dam ni toliko, ta imao se vremena pripremiti. Gradonačelnik je onoliko dobar koliko su mu dobri pomoćnici i savjetnici. Stoga se ja ne bojim ni za prava branitelja, ni za status katoličke crkve u Zagrebu. Bude to zrihtano, po istom onom načelu, po kojem je u Splitu od 1945 do 1990. sagrađeno više crkava, obnovljeno samostana i drugih sakralnih objekata nego igdje drugdje u RH. A vladali su komunisti, kako to ? Vrlo jednostavno, međusobno uvažavanje, tolerancija, suživot, i uvid u stvarne potrebe puka.

Na kraju, ti predobro znaš što ja mislim o onima koji u svom životu nisu radili ni dana u realnom sektoru, kad bi počeo nabrajati, od vrha države, naniže, zatvorili bi me... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 07, 2021 8:34 am

https://www.nacional.hr/ministar-medved ... ga-matica/
U životu sve dođe na svoje, samo treba poživjeti dovoljno dugo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 08, 2021 2:10 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/spl ... 89186.aspx

Još jedan od onih šta mu je malo mirovina časnika iz HV-e ! Interesantan je opis radnog mjesta gdje je "angažiran" u splitskom škveru. Zanimljivo, isti opis je ima i Jale u AD plastik-a. More bit da ni ovoga niko nije vidija na poslu, a Šute mali ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 10, 2021 3:21 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sko ... 89676.aspx
Dragovoljci znaju, samo su na vlasti oni što su igrali street basket, dok su im vršnjaci bili na prvim crtama... Odavno je ovo razgovor gluhih i nijemih...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK