Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Apr 21, 2021 7:14 am

Vrh HRS-a radi isto što i državni vrh, kad je očita kriza, uzrokovana aferama u kojima su baš oni i uzrok i povod. Odaberu besramne osobe da preko (neslužbenog) foruma minimaliziraju njihovu očitu umiješanost i krivnju. Kriminalcu tipkovnicu u ruke da ih brani ! Bravo !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 21, 2021 11:56 am

I osnivaju "povjerenstva" koja nikad ništa ne istraže. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 22, 2021 8:28 am

Dakle baš oni Istrijani koji lobiraju privatnu remote postaju, i koji su pomogli stranom poduzetniku u toj raboti, ne štede udarce po ostatku HRvatske, koji zdravo rezonira. Tisuću pametnih i mudrih riječi je napisao Dino 2NO, samo nije doživio svekoliku podršku, baš kao ni ja, svaki put. Dino , drži se, ne sustaj, i ne daj da te zlotvori ometu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 03, 2021 10:31 pm

Dok san bija u Zagrebu, Dino zaključa temu ! I sad, dal da ga špotan, a do jučer san ga falija ? I nadalje ga falin, za sve napisano, ali ga kudin za zaključavanje, iako je to njegovo "pravo" po pravilima onog foruma. Rekli bi Srbi : Koj te kurac tera u Moravu, kad ne znaš da plivaš ? Ne zna on s kin se upustija u (šuplju) raspravu, s osobom koja je služila i služi vrhuški za provociranje slobodomislećih u HRS-u, a da rasprava redovito završi kažnjavanjem onog slobodomislećeg, dakako.
Može i ona dalmatinska : Ko sa dicon liježe, popišan se budi .

Dino, društvo nije (sa)zrelo za tvoja i moja razmišljanja, o kojima sam ovih dana pričao s desetak ljudi. Reakcije su na vlas iste, verbalna podrška, tapšanje po ramenu, ali u 4 zida, da niko ne vidi.
Trula građa, potopi se lađa...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 06, 2021 3:27 pm

https://www.hamradio.hr/kv-kratki-val

Pitanje za miljun dolara : Zašto nijedna od ovih lokacija ne pruža remote usluge hrvatskim mladim operatorima ?
Ako je preteško, imam lakše : Zašto da Hrvatsko ozemlje i eter služe omladini svijeta, kad to nitko u njihovim zemljama ne upražnjava ? Jesmo li mi pokusni kunići, ili probni baloni ? Ili, prostije, samo još jedna kolonija ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 09, 2021 7:15 am

https://www.hamradio.hr/natjecaj-za-izr ... ka-u-kitu/
Gledam i čitam na označenom linku, pa se pitam : Jesmo li mi toliko napredni, ili smo odjednom postali pripametni ? Kad sam, prije točno 40 godina bio u istoj dilemi, iznio sam je na IO-u AKL-a, i svi su se složili da iste nabavim u ZRS-u, gdje je već sve izmišljeno, i ne može biti jeftinije od već uhodane manufakture i proizvodnje. Tako je i bilo, na opću radost i zadovoljstvo mnogih korisnika.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 16, 2021 2:14 pm

Dakle, prije 27 dana smo primili mail-okružnicu, na sve radio klubove od strane vlasnika remote postaja u Hrvatskoj. Netko mu je iz HRS-a dao spisak zastupnika, njihovih mailova, i on ti jadan "ošini po prašini". Tekst sam pročitao više puta, pa i danas, i ne ide mi u ovu moju staru i sijedu glavu da nitko iz vrha HRS-a nije protestirao, demantirao, dao ispravak, tumačio netočan navod... !
Posvemašnji muk. Što bi se reklo, slažu se s navodima pošiljatelja tog maila ? Slažu se da su (hrvatski) radio klubovi prevaziđeni, ta tamo je brzi i efikasni naputak kako se prijaviti na remote radio, kako položiti ispit, ako ga nemate, ali u Americi, sve će vam oni pomoći, za pare, naravno, ta Amerika je izrasla na kapitalu, i njegovoj oplodnji.

Pitanja za one koji hoće odgovoriti je bezbroj, samo dvojim da itko od prozvanih hoće ! Gdje su sada štovatelji osobnih podataka, kada se krčme moji podaci, i svih ostalih zastupnika ? Ili, to ne važi za Amere, oni imaju pristup svemu, jer, para vrti di burgija neće... ?
Dobro upućeni mi kažu da je predsjednik dobio jezikovu juhu od jednog od jahača Apokalipse, s strogom uputom kako i šta u javnosti o tome govoriti. On je poslušan, odmah na sastanku s HAKOM-om je iznio laži o mladima i "trendovima vrste rada na KV-u". Da bezobrazluk bude još veći, to vidimo napisano i u skraćenom zapisniku s tog sastanka !

I najmlađi po stažu u HRS-u znade da su to laži, kojima predsjednik, valjda, umiruje svoju savjest, ili ono što je od nje ostalo. I onda šlag na tortu, da sve ostane u obitelji, daje zadatak Ulipu da on sroči nove ideje koje će, ko fol, HRS u ime članstva, poslati HAKOM-u !!!
Niti predsjednik ima taj mandat, niti Ulip, oni su samo uzurpirali prerogative, koristeći corona krizu, i odsustvo prave osobne komunikacije. Hrvatski, latinica, velika slova, rade što ih je volja.
Dokle ? Dok se zastupnici i članstvo ne probude, i ne shvate da ih ovi vode u smjeru u kojem hrvatski radioamateri ne žele ići. Od DMR repetitora, do remote stanica. A i šire...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 20, 2021 5:33 pm

Drugovi i drugarice, sutra počima tzv. javna rasprava, i završava u nedjelju , 23. svibnja, do kada treba poslati svoja mišljenja, opaske i viđenja stanja i rada HRS-a u 2020.g.

Ponoviću riječi pokojnoga Denisa, citiram, "nit hrvatski jezik znaju, niti se znaju njime služiti, ta dokazali su to nebrojeno puta..."
Sama riječ raspra, ili rasprava, potiče iz stare Grčke, i označava javno sučeljavanje stavova, mišljenja, kritike, samokritike, ukratko, brušenje s mnogo različitih stavova, da bi istina bila čista.
Naravno da to u HRS-u ne postoji, niti je ikada i postojalo, a naročito od 2003.g. , naovamo. Kako i zašto ? Pa upravo na tragu načina vladanja organizacijom, vidi se pečat autokracije, samovolje, i nedopuštanje javno objavljivanje tuđeg mišljenja, koje se ne poklapa s mišljenjem "vlade u sjeni". Vrlo jednostavno, izabere se slab i povodljiv karakter, s puno masla na glavi, na početku mandata mu se "lijepo objasni" šta smije, šta ne smije, i vrtuljak se i dalje vrti... Izuzetak su bili Mate i pok. Krešo, ali su brzo zbrisali kada su shvatili da ne mogu udahnuti duh kreativnosti, inovacije, i demokracije, u onu ustajalu zgradu u Dalmatinskoj 12.

Evo osamnaesta godina, da pišem, u svoje osobno, i u ime kluba, mišljenja, primjedbe, prijedloge, NIKADA ih nisu javno objavili, pa makar samo i zastupnicima ! Zašto ? Po nekima smo mi, okupljeni i oko ovog foruma, ispred svoga vremena, po drugima smo bundžije, po trećima revolucionari, po četvrtima imatelji PTSP-a (kako nas je lijepo u celofanu opisao sadašnji predsjednik), po petima nepoćudni elementi, i tako unedogled. Što njima smeta ? Javno iznošenje progresivnih stavova im remeti "prirodan tijek stvari", a to je, za one koji ne znaju, instalirani kadar u ministarstvu, postojanje HZTK, preglomazan administrativan aparat, kako u Zagrebu, tako i u županijama i većim gradovima, a što je imalo i refleksiju na HRS. Njime se, preko instaliranih poslušnika, upravlja kao s turskim vilajetom. Razlike su samo datumi na kalendaru, i ime age.

Prije 6 godina, kada su se bombastično najavljivale izmjene Statuta HZTK, i, samim time, kompletnog unutarnjeg ustrojstva, napisao sam tri lista, gusto tipkanog materijala. Nitko nikada to nije vidio, osim osobe iz Stručne službe koja je to vjerojatno bacila u koš, ili potpalila furunu. Koliko mi je poznato, iz cijele Hrvatske tada nije došao ni jedan jedini drugi prijedlog.

Ustroj, koji je potekao u SSSR-u, i kojega je Rusija odbacila u tijeku razdruživanja, ovdje se brižljivo njeguje, i čuva od ovakvih nasrtljivaca kao ja, koji bi nešto mijenjao. Ta postoji li još koja takva država u svijetu, gdje, u startu, trava pojede kravu ? Kako na nivou ministarstva, tako u HZTK, pa tako i u HRS-u. Za neuke i neinformirane, a i za nevjerne Tome, pogledajte prijedlog financiranja za 2021.g. , kad isključiš namjenska sredstva, izglasana još lani, za YOTA-u, hladni pogon HRS-a je veći od svih njegovih radioamaterskih aktivnosti ! Rekao sam za 2021.g. , mogao sam uzeti za primjer bilo koju prethodnu godinu, u svakoj je hladni pogon veći od programa za tu godinu !

Da pomalo privedem kraju, ova širokogrudno ponuđena javna rasprava, nije i neće biti izmjena mišljenja i prijedloga, nego samo formalno otaljavanje nečega što piše u statutu HRS-a, ta aktuelni predsjednik je pokazao riječju i djelom što misli o demokraciji, i institutu javne rasprave. Po njemu, to je još na nivou onih u dugim kožnim crnim kaputima, s velikim opasačem od svinjske kože, na kome se kočoperi kromirani amblem, i u sredini piše NM.

I ovu godinu ću napisati svoje viđenje javnog (i tajnog) djelovanja HRS-a u 2020.g. , i posvetiti ću ga prerano umrlom Denisu Vinceku, upravo stoga što su nam se , usprkos generacijskom jazu, mnogi stavovi poklapali. Zato i nisu dopustili da se kandidira za predsjednika, da se čuje njegov nezavisan glas, onaj kojemu je bilo zapriječeno pisanje na HRS forumu, a u isto doba im je bio "jocker zovi", kad god bi zapelo u HZTK, s dvojbenim planovima pojedinaca u HRS-u.

Budete čitali, bude interesantno štivo. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 20, 2021 7:50 pm

Meni bi bilo neugodno biti predsjednikom ovakvog HRS-a.
Denisa,učenog,prepismenog,mirnog,kulturnog,domoljubnog čovika više nema a ovi su ostali.
U narodu se kaže:Divlji istirali pitome. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 20, 2021 8:58 pm

Jabuku, divjaku, ni led ne satare...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK