Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Mar 27, 2021 1:52 pm

https://www.hamradio.hr/download/Subven ... a_2020.pdf
Ako su ove tabele točne, zašto onda treba "uvoziti" operatore za raditi 9A0HQ i 9A0YOTA ?
Ako su brojke za RK Marjan točne, zašto uvijek i samo čujem aktivnost JEDNOG (te istog) čovjeka, zadnjih 15-20 godina, i to SAMO utorkom, kad im je klupski dan ?

Nisam ni sumnjao da će najveće brojke biti kod 9ADX kluba i Kaštilac&Marjan. Kaže poslovica da je bog prvo sebi bradu napravija, pa po obličju svome i ostalima. Može i ona, da ko je pri oltaru, bolje misu čuje.

Ali, politika kontinuiteta ostaje. Majstori iluzije se samo usavršavaju u praksi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 27, 2021 8:59 pm

Od travnja 2021 mislim da ćeš ga još rjeđe čut.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 28, 2021 11:32 am

Pazi Reni, meni se uopće ne sviđa to stanje u bratskom gradskom radio klubu Marjan ! Misliš ti da ja guštan šta 15 godina slušan samo jednog operatora, CW , i to utorkom par sati ? Iznevjerili su, kao klub, ukupno poslanje ! Misliš da mi je drago što meni (a kako čujem i ostalima) ne šalju karte, kako za ekspedicije, tako i za rad iz fiksnog QTH ? Sad, s OVIM "dobrovoljnim" tajnikom će još i manje !
Misliš da mi je drago da su pojedinci uzimali klupski (beneficirani) uređaj za ići raditi iz portabla, ali na svoj osobni znak ? S ovim "dobrovoljnim" tajnikom će samo uznapredovati u tom smjeru !

Imao bi ja još puno primjera, ali čemu, i kome to pojašnjavati ? Svatko mi može začepiti usta jednom rečenicom, da su to njihove unutarnje stvari. Istina, ali kad je tijelo bolesno, triba likara.
Za unutarnje bolesti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 28, 2021 3:24 pm

Ja sam ravnodušan glede tog kluba.Glede i unatoč.Osim toga,nebi se štel mešat. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 28, 2021 4:02 pm

Ja sam ravnodušan glede tog kluba

Ja nisam. Zbog mnogo razloga, navesti ću samo neke... Radio klub Split (tada Ante Jonić) je imao društvene prostorije na vrh Pjace, Ispod ure. Sada je tu kultni privatni restoran. Imali smo preko 400 članova, a bilo je najmanje 200 ljudi, prijatelji prijatelja, koji su tu svraćali. Izgradili su nam prostor na Vrhu Sućidra, "izgubili" smo sve one "građanske" članove, dobili smo "ruralne", doseljene, djecu vojnih lica, i ostalih službi, sve ono što smo u starom prostoru mogli izbrojiti na prste. Od preko 400, preko noći, u 1978 na 1979.g. smo došli na 265 članova. Bilo bi ih još i manje, ali je Komitet, preko Socijalističkog saveza insistirao da klub primi i sve CB-eaše, od Marine do Zaostroga, sve otoke, a gori do Knina i Imockoga. Kibi situaciju, ni onda se građanski režim nije pouzdava u RK Marjan ! U njega nitko, u nas svi ! Sve smo mi to amortizirali, filtrirali, uljudili, i tehnički opismenili. Lokacija Vrh Sućidra je bila "bogu iza leđa", ali u isto vrijeme i zadnja linija obrane klubova Narodne tehnike.
Nešto kao u onoj kultnoj češkoj seriji Nemoćnica na kraju grada.
Čuo sam ja glasine o skorom preseljenju društvenih prostorija RK Marjan, iz Smodlakine ulice, na Sirobuju. Ako se to dogodi, njima će se dogoditi još veći rasap, nego što je nas bio zadesio !
Da bog da ja jezik pregrizo, ali, sumnjam.

Pretpostavljam da je na njihov prostor, inače vlasništvo MORH-a, netko bacio oko, sve ostalo je stvar tehničke izvedbe.
Odmah iza Nove godine sam pisao o pričama koje kruže oko sudbine cijele zgrade u Dalmatinskoj 12. Pouzdanik OZNA-e nam javlja da će sasvim sigurno cijela promijeniti korisnika ! A dobro se država i sitila !Onoliko koliko ih ima u zgradi, svi stanu u dva četverosobna stana. Koliko ih dolazi na posal, u jedan. Pametnima, ma gdje bili, dosta.
Nije mi ovo šapnija oni pravnik iz Nizozemske na pola radnog vremena... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 30, 2021 10:44 am

Zovu me, pitaju jesam li živ ? Iznenadilo ih je da jučer nije bilo postova, odma zle hude misli paraju prijateljskim mozgovima. Bogu fala, živ sam, i relativno zdrav, sukladno godinama, kako to lijepo reče moj obiteljski liječnik.
Ne muče mene tuđe brige, nego klupske, i svoje. Najmanje 6 mjeseci radi v.d. QSL manager, mi od njega nismo dobili ništa. Šta bi mi trebali, pisati predsjedniku ? Onom istom koji ne šalje, i ne haje za QSL karte ? Onom istom koji je na čelu Povjerenstva za QSL biro, i koji se još nijednom nije sastao ?
Prika iz Zagreba mi veli da se skuliram, tvrdi da je bolje da se to povjerenstvo nije sastalo, s obzirom na sastav, i znajući njihovo RA ponašanje, i način razmišljanja, samo nam može biti gore.

U 9A adresaru još nema onih koji plaćaju redovno članarinu već 40, 50 i 60 godina. Znamo i zašto. Jer da se isti ažurira, i objave SVI izdani pozivni znakovi, nastala bi lavina pitanja. Od Murtera, do Petrinje, od metropole do Pule. Zajednički je nazivnik uzrečica "para vrti di burgija neće". Ali, nije sve u eurima. Nešto je u stupovima, linearima, filtrima...
Dobro je reka Isus : Imaćete i dražega od mene !

Zovu me iz unutrašnjosti, vele još dva DMR repetitora. Tako i treba. Ta znamo tko se okoristio sadnjom istih po Lijepoj našoj. Vokci za Petrinju su posljedica, ne uzrok, ili povod.

Gledam i slušam rad s Kozjače. Tri od četiri jahača apokalipse nabili po 14, 16, ili 18 slotova, preseravaju se o društvenom trošku. Tako i treba, ta financiranje je osigurano, i stalno se i dalje osigurava.
Malo "potpora" za oštancane operatore iz kase HRS-a, većinom daje Lovrić za ZARS, a iste osobe to kanaliziraju "tamo gdje treba". I poslije Bandića - Lovrić !

Niko više ne spominje (samo) onih 40.000 kuna , uplaćeno RKZ-u od HRS-a ! Papala maca ? Zato jer su svi umočeni, ja tebi, ti meni. Ne čuje se riječ kriminalno ? Čime su raji začepili usta ?

9A5USA i dalje uredno radi preko remote stn iz Amerike, i to nikoga ne brine. Jadna li je naša Hrvatska ako samo meni to bode oči...

Zato čelnik iz RKZ-a širi priču neukim i neinformiranim u svom klubu, citiram, "da tamo neki Đorđević hoće rušiti HRS" ! Možda će on to stoput ponoviti, pa će neko pomisliti da govori istinu ?
Bitna je poruka, načinom kako je pisana, identična s izričajima druga s Muzila, i pokojnog Emira, kad bi me htjeli uvrijediti. Ista škola. Uzalud vam trud svirači...
Ne kažu zaludu u Dalmaciji da nije važno šta je reka, nego ko je reka.

Pita san jednostavno pitanje : Da li je i koliko isplaćivana naknada za dolazak na posao službenicama HRS-a u 2020.g. Još čekam odgovor. Ka i QSL-ke.
Nisan se usudija pitat di su radne ocjene za njih dvije za 2019. i 2020.g. To je već malo teže pitanje.

Za tri miseca obilježavamo godišnjicu organiziranog tiskanja QSL-ki u režiji HRS-a. Mislite da sam ovo trebao napisati prekosutra ? Ne, jer je istina.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 01, 2021 8:43 am

Nije prvotravanjski tekst, nažalost, već izvod iz zapisnika sa sjednice IO-a HRS-a :
Tajnica HZTK je uputila zamolbu predsjedniku Saveza da na desetak dana posudimo
350.000,00 kuna HZTK-i. Radi se o tome da sredstva iz Ministarstva obrazovanja nisu još
uplaćena na račun HZTK a potrebna su za plaćanje tvrtki koja radi na obnovi zgrade u
Dalmatinskoj i koja prijeti prestankom radova.

I sve bi se to moglo nekako i razumijeti da ne znamo kako HZTK funkcionira, kako se financira u 1. tromjesečju, i koji je obujam i struktura radova.
Jer, drug Milin kaže ovo :
Navodno bi prostorije trebale biti gotove do kraja ljeta pa ćemo se do tada strpiti i nećemo tražiti nove prostore.

Znači, gletanje i farbanje prostorija traju godinu i po dana ?!? A plaćanja promptna !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 08, 2021 5:07 pm

Za početak ću samo reći da trenutno u 9A imamo u funkciji 24 DMR repetitora od kojih 3 osim DMR podržavaju i multi mode (DMR, D-STAR, C4FM). To je veliki napredak jer smo prije 2 godine imali samo 3 DMR repetitora.

Sve bolje od boljeg ! Na HRS web naslovnici vrišti "vijest" kako je očito da je remote radio hit za mlade, ovdje kažu da je budućnost u DMR repetitorima, samo čekam da vođa puta u Estoniju napomene da je to ipak HamSphere !

Alo Bing, ovdje brat ? Je li ovo cvjećarnica Broja Jedan ? Gdje je Bob Rock ?

U predivnom IOCA programu, dvadesetak ozbiljnih, i "zagriženih". U SOTA programu nešto manje. U 9AFF programu tu negdje. Ne smijem spomenuti program hrvatskih zvjezdarnica.
Na DXCC mixed, više od 300 zemalja, 60-ak ličnjaka, većina u mirovini.

Uzdanički klubovi, nema ih u nijednom programu, a i oni koji tobože sudjeluju, su ažurirali svoje stanje zadnji put - prije rata ! Ne u Nagornom Karabahu, nego Domovinskog rata u RH.

Pitanje za miljun dolara : Tko je nabavio rečena 24 DMR repetitora, tko ih je platio i s čijim novcima, tko plaća održavanje, najam lokacije, tko je i u čije ime potpisivao te puste ugovore ?
Znao sam ja odma da su oni vokci za Petrinju samo magla, baražna...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 09, 2021 7:43 pm

Tužba.doc
(28 KiB) Downloaded 176 times
Zove me danas jedan kolega, veli , spremaju se, baš pred lokalne izbore novi zakoni, koji će onemogućiti ijednom kažnjenom, ili sa dosijeom, da se kandidira, i bira. Pa nastavi, nonsens je da se može izabrati zastupnik u Saboru, bez obzira što je kažnjavan, ima dosje, ili je odležao.

U 56 godina aktivnosti u radioamaterskoj zajednici, tužio sam dva puta, jednom u socijalizmu, druga Rolanda, zbog kršenja propisa ponašanja u radio saobraćaju, i druga Sašu 9A3AG, Sudu časti HRS-a, koji se služio lažima, da me se oblati, i kazni. Prva je tužba bila početkom osamdesetih, a druga 2008.g. I jedna , i druga, su završile u ladici kancelarije HRS-a. Pametnima, ma gdje bili, dosta.

Danas je jedan predsjednik HRS-a, drugi mu je zamjenik.

Prilažem kopiju druge tužbe, za kopiju prve ćete morati reaktivirati "druga s Muzila".
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 10, 2021 11:46 am

Kaos, kako ti to nazivaš, u QSL birou je trajao godinama.
To su svi znali osim bivšeg rukovodstva koje je, pod pritiskom nezadovoljnog članstva, bilo prisiljeno nešto poduzeti.

Ovo je Neno odgovorio 7PJT-u. Na stranu činjenica da je tvrdnja točna, o tome su već i lastavice ispjevale pjesmu u desetercu, simptomatično je da, poslije Mate, evo sad i Neno kritički progovara.
Znači , i Mato i Neno su godinama gledali kako se ja sam borim s Marinkom i bandom, a nisu ni zucnuli ! Sad je odjednom "nezadovoljno članstvo" a godinama je to bio "oni ludi Koki u Dalmaciji" ?
Di su svi bili dok sam ja pisao Pukiju, Pilatu, i, umjesto njihovog odgovora, dobijao uvredljive i prijeteće mailove od Marinka ?

A i sam Toni, je godinama imao u vlastitom klubu jedan krak te hobotnice, nije podigao glas protiv ! Od onih par mobilnih izleta kluba, nitko u RH nije dobio QSL kartu. S ovakvim "dobrovoljnim" tajnikom u klubu može biti samo gore.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK