IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2021 7:38 pm

Špotao me Neno, da nisam potvrdio prijem odličja, za klub i pojedinca. Objasnio sam mu da sam ga ovdje nahvalio na sav glas, a tamo, ne daju fašisti...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 26, 2021 9:49 pm

Kako sad fašisti? :o Zar oni nisu antifašisti?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 27, 2021 6:52 am

Neno je pametan i mudar čovik, shvaća on, i sve vidi i zna, samo ne govori... Shvatija je on, i za karte od pokojnog Emira, od živoga muzuvira iz Komiže, i zašto samozvani doajen ne trza na mene...
I Mato, i on su radili, i rade dobar posao oko IOCA-e, nesreća je što nema podrške u HRS-u ! Od sveg HRS vodstva samo jedan na IOCA honor roll ! Sramota !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 28, 2021 1:19 am

Reka san mu da me briše sa liste ali neće! :twisted: Nemam ništa efikasno da ga uvjerim :!: :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 28, 2021 7:04 am

Ne briše mrtve, a kamoli će žive ! Znaš da nisam njegov odvjetnik, i ponavljam isključivo svoje mišljenje, da ti njega kriviš za nešto za što ustvari on nije kriv.
Naslijedio je stanje kakvo je bilo, i nastavio po PS-u. Ponavljam, ja ni s Matom nisam imao nikakvih problema, i on je vrlo korektno obavljao taj nezahvalan posao.
A da je tvoj slučaj specifičan, i bez primjera uokolo, svjedoči i fakat da ga ja jedino mogu usporediti s Mićom 2VQ i njegovom DXCC. Jučer sam gledao mixed DXCC standing, on stoji na 158, a znam da ih ima oko 300 ! I to na onih 158 koje sam ja grozničavo pisao cijelo vrijeme boravka nas četvorice u Murteru, 2005.

Stoga, u interesu propagiranja ovog prelijepog programa, uzdanice Hrvatske, morate razgovarati, jer samo razgovorom se mogu riješiti svi prijepori.

Srce me boli kad vidim da od cijele HRS vrhuške samo Zlatko 2EU full participira IOCA program, Stjepan 8A nešto slabije, daleko od svojih mogućnosti.
Znači, učestvuju oni koji to vole, a ne rade po nečijoj zapovijedi, ili sugestiji...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 28, 2021 11:48 am

Ja sam GODINAMA imao 502 ! a onda me bacio na 127 a sada oko 170,nije bitan taj smiješni broj.Kako to da sam sa 502 pao na stotinu i nešto? Imam tako malo priznatih a na regalu mi pehari i zadnji pokal 400 IOCA :!: :!: :!: :!: Mogu ga i fotkati pa okačiti ovdje.Ali neću,jer nemam se komu dokazivati.Fakti su fakti .Sve su to manipulatori kao i ovi o kojima svaki dan pišeš.Samo tebe ovi nisu "dokačili".
Mir s tobom!
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 28, 2021 12:13 pm

Ponavljam, ja nikoga ne branim, a niti tebe nagovaram... Postavljam sebi i javnosti jedno drugo, po meni osnovno, pitanje : Ako mi, koji živimo cili život na moru, nećemo aktivno participirati u ovom projektu, odakle nam onda moralno pravo da vučemo za uho nekog Zagorca, Međimurca, ili Slavonca ?

Što se tiče činjenice tko me je "zakačio" ili ne, vjeruj da sam ja imao puno teža okapanja od ovih tvojih, i to sa pokojnima Emirom i Dakijem, Brankom iz Komiže, samozvanim doajenom...
U tri velike IOCA ekspedicije, ta osoba mi se nije htjela javiti sa preko 60 otoka ! Da ne spominjem njegov izlet s Marinkom ! Ili Emirova i Dakijeva ekspedicija u Crnu goru, još čekam direkt !

Svi mi imamo balvane na cestama kojima kročimo, a koje meću nerazumne osobe, baš kao i oni u Civljanima, 17.8.1990.g. Samo, ljudski je, uvijek se tuđi balvani čine manji, baš kao što je jabuka u susjedovom vrtu bolja, ljepša i sočnija.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 17, 2021 5:27 pm

Neko vrijeme nisam brojao potvrđene hrvatske otoke.Pošto su mi prije nekoliko dana stigle neke potvrde,odlučio sam nanovo prebojati moju listu.Dva puta sam je brojao. ;)
Imam 651 potvrđenih(sve su QSL kartice) i to je istinita brojka za koju ja stavim glavu na panj.Imam nešto nepotvrđenih ali ne previše...oko 15-ak.Od 2007 nisam u mogućnosti aktivno baviti se lovom zbog QRL-a ali nisam jedini niti se pravdam.Jer bi u protivnom bio blizu 800.Na onoj listi kažu da imam 164 potvrđena otoka i 9 aktiviranih s moje strane.Ova druga tvrdnja je istinita ali prva nije.164 otoka a na polici mi stoji pehar za 400 potvrđenih :?: :!: :roll: To je zadnji koji sam i osvojio.Godinama sam imao na toj listi 502 prijavljena i naravno potvrđena otoka i to se nije mijenjalo dok ih nešto nije puklo pa me stavili na nekih 126 a sada na 164.
Bravo.Preporučit vas treba u ARRL DXCC DESK da tamo brišete i pišete. :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 18, 2021 3:47 pm

Reni ja mogu komunicirati sa svakim tko pokaže mrvu volje i želje za SLUŠANJEM, i uvažavanja onoga što drugi kaže. To je problem, jer ja NE MOGU nabrojiti 10 radioamatera iz Hrvatske, koji su prošli (moj) normalni put, bili SWL, stekli DXCC, na SVOJOJ opremi, imali i slali QSL-ke, dnevnik, i sve što uz to ide.

Više puta sam pročitao što si, u više navrata pisao o ovoj problematici. Komprimirajući moje razumijevanje problema, s onim što sam čuo u kuloarima, da ne rečem čaršiji, sklon sam rekonstruirati i sublimirati saznanja : Netko ti je priznao IOCA HR standing na riječ, bez QSL-ki, njegov nasljednik (ici) neće, problem je prost ko pasulj, još je prostije njegovo rješavanje ! Na IOCA HR on line vidiš koji su ti otoci priznati, one nepriznate, skeniraš QSL-ke, pošalješ Neni, zajedno s zahtjevom-spiskom, i, koliko ga poznajem, problem se riješi u 24 sata. Ima i varijanta B, da čekaš gdje znaš sigurno da će se Neno pojaviti, zaskočiš ga sa QSL-kama i spiskom, ishod bi trebao biti isti.
Ponavljam, sve je ovo moje viđenje, ne govorim u ničije ime, samo mi je stalo da IOCA HR odražava PRAVO stanje na IOCA nebu !
Neka cvijeta tisuću cvjetova !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 18, 2021 7:36 pm

Nije to tako.Jedan od osnivača IOCA programa a i njezin QSL manager, sad pok.Emir Mahmutović je moje karte pregledao i "priznao" mi 502 otoka,otočića,hridi itd.Jeli on sve to ispravno vodio,ne mogu znati,nisam mu drža sviću.502 je GODINAMA bila na toj listi kad većina nije ni znala što je to uopće IOCA. :roll: Poslije svi dobro znamo što se dogodilo sa njim i oko tog programa.Zašto bi ja 2021 PONOVO slao 502 kartice na pregled koje u već prošle proceduru prije toliko godina :?: :!: :roll: Zamisli da ti novi manager DXCC DESKA kaže da mu sutra opet pošalješ npr.331 karticu da bi ti opet priznali isti broj entiteta :!: :? Jer se tamo prominija manager,oni se zavadili itd. :? Ja sam Emiru poštom slao kartice.Hrvatskom poštom,samo što je onda radila kako treba.Sve je regularno i tu nema zbora.Ja mogu poslati od 503 do 651,drugo ne dolazi u obzir.Onome ko mi ne viruje odnosno tvrdi da ne govorim istinu,u 4 oka dajem mogućnost pregleda kartica,otoka.Ako ih ne bude 651,uplaćujem mu 7 dnevni boravak u kojem god hoće ljetovalištu.Što želim istaknuti? Pa da pok.Emir,9A6AA nije bija lažov a nisam ni ja.Meni je to najvažnije a kako će sutra izgledati IOCA lista,puca mi prsluk.Pa i slipac vidi da je nevaljala.

P.S.Kako mi budu pristizale potvrde novih IOCA,ovdje ću ih objavljivati kao referencu onoj tamo listi.Znači znak i novi broj.
Ne bih se bunio da me se i skroz izbriše sa liste,stavljam potpis i kod javnog bilježnika ako je potrebito.Sve može samo laž ne.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK