QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Feb 03, 2021 1:28 pm

Svaka vida, kabel i uređaj, na Broćancu, Jarunu, ili Kozjači, je plaćena iz mog i tvog džepa, jer sam 48 godina radio i plaćao porez i doprinose, i punio državni proračun.
Imam puno pravo zahtijevati da sve bude transparentno, dostupno. Kako to me ne otjeraju sa vrata crkve na Jarunu, Sveta mati slobode, ili Hrvatskih mučenika na Udbini ?
Zato što te objekte drži crkva, i oni su otvoreni svima, čak i više onima koji nisu dali ništa, jer je njima potrebnije. Ove druge objekte drže fašisti, koji su napravili svoje privatne feude, od naših para. Neki od njih naplaćuju javno, neki ispod stola. Neke "žrtve" plaćaju i šute, neki plaćaju i govore.

Kažu da je realna cifra oko tisuću aktivnih radioamatera u Hrvatskoj. Tek kad se od te količine nađe kritična masa, onda će razbucat te sve privatne feude, od Zvjezdanog sela, preko Vidove gore, Broćanca, do Istre. Do tada, tumidanje, tavorenje, plač i škrgut zubi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 04, 2021 7:29 am

Ljudi moji, ne šaljite mi poruke u gluho doba noći, dok cili pošten svit spava. Tako i noćas, u po bota, eto ti poruke sa linkon. Gledan link, hrs vhf forum, čarkaju se 3SM i 3MR oko QSL-ki za Talijane, a od naših para. To su sitne čarke, jer ni jedan ni drugi nema muda za postaviti pravo pitanje ! Ja ću ga postaviti, sada :

Sinoć slušam cipa postaja 4U13FEB, godinama tako, QSL manager 9A2AA. Koliko je desetina tisuća QSL-ki došlo preko našeg biroa, i koliko ih je otišlo u sve zemlje svijeta, a nije platio samozvani doajen iz svog džepa, kao ponosni manager, nego mi ?

Drug Milin je to gledao u RK Marjan, iz godine u godinu, ni on ni niko iz tog kluba nije rekao riječ. Zar to nije dvoličnost ? Je li zbog toga samozvani doajen promijenio dres ?

Ima još, ali tek san se diga, bude poslin...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 05, 2021 7:17 am

Neki dan naletim na qrz.com-u na 9A3XV, piše QSL via 9A3JB ! Znači li to da Marinko ima svoj privatan biro ? I poslije Tita Tito ?
Znači, bidni Talijani ne mogu slat svome agentu, a Sale može ? Preko 9A QSL biroa, dakako ! Sve od mojih i vaših novaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 07, 2021 10:50 am

Šta nije reforma QSL biroa bilo jedno od predizbornih obećanja?

Šta je ovo došlo da ja moram navoditi izjavu imenjaka !

Ljudi moji, nije njima laka. Obećanja su za raju, populistička metoda. Provođenje reforme, s ovim kadrom, teško. Jer, prvi i osnovni dokument je spisak članova s oznakom pripadnosti matičnom klubu.
Kad bi oni sutra objavili taj dokument, a morati će, prije ili kasnije, sami bi protiv sebe podastrli krunski dokaz da su muljali, krivotvorili i radili svjesno protiv zakona, a oni to ne žele, niti hoće.
U konačnici će ih prisiliti zakon, ili pravomoćna sudska presuda, ali mi, kao Savez, ćemo opet imati veliko nazadovanje, a ne bolje sutra.

Ja neću guštat što će konačna presuda biti u našu korist, samo ću biti tužan, jer polovica zastupnika podržava te i takve. Koji su im razlozi i porivi, to samo oni znaju.
Aj, trula građa, potopi se lađa.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 08, 2021 11:37 am

Bio drug Milin potvrđeni predsjednik, ili ne, iznenađuje da do današnjeg dana nije održan sastanak Povjerenstva za rad 9A QSL biroa. A opet, kakva su nam očekivanja kad znamo sastav povjerenstva?

Radio klub Split je zadnju pošiljku dobio od 9A QSL managera u svibnju 2020.g. Nakon toga, jedna sitna pošiljka, dobrotom i novcima bratskog gradskog kluba Marjan. U dolaznom saobraćaju mi ne osjećamo da postoji v.d. QSL manager, no hard feeling... E sada, da li je on opremljen svim potrebnim dokumentima da bi mogao to korektno obaviti, ne znam, prije bih rekao da nije, nego da je !

Imamo još tonu pitanja, ali nemamo ih kome upraviti... Za sada.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 09, 2021 5:57 pm

Kako to u Srbiji nemaju problem na uplatnici članarine za Savez napisati i pozivnu oznaku, ili naziv, matičnog kluba ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 10, 2021 11:37 am

Nije dobro. Sad je počela općenarodna zajebancija na temu vladajućih, i to od koga, od onih koji su im bili vjerni glasači ! ;) To je loše. Dobro je što se to odvija na VHF forumu, na kojemu ne dejstvuje postavljeni Pendrek-bači sa HRS-foruma ! Vidili biste vi, da on tamo ureduje, radila bi vaspitna palica... ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 10, 2021 11:42 am

Ko nas sad bre zavadi :?: :o
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 11, 2021 7:26 am

Sinoć doznajem da je doša jedan paketić QSL-ki u Dalmaciju. Meni, i mom klubu nije. Bude. Valjda je Zlatko pokupija relevantne dokumente u HRS-u ?
Bez da ide u ženskih doma. Ne bi bilo kigijenski. Očekuje se razvoj događaja...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 13, 2021 6:37 pm

Promoting World Radio Day (13 February), the UN Global Service
Center ARC (4U1GSC) in Brindisi will be active as 4U13FEB on 2-28
February. DXCC wise, it counts for Italy. QSL via 9A2AA, direct or
bureau.

Pametnima dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK