Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri Feb 05, 2021 9:44 am

Stručna služba HRS-a je ostala dužna (ispravne) račune, za članarinu HRS-u, za protekle 4 godine. Nisu nam poslali ni račun za ovu godinu, a platili smo odavno. Na aplikaciji e-usluge se ne dešava ništa, niti je razvidno da smo platili ! Ako gledamo učinak "rada" Stručne službe , s radom "od kuće", s obzirom da IO i zastupnici nisu dobili to izviješće, službeno bez komentara, za sada. Osobno, toliko grešaka i nečinjenja ne bi nitko trpio, nijedan poslodavac u RH. A možda i nemaju poslodavca ? Ili je za javnost poslodavac jedan, u stvarnosti drugi ?

Odgovaraju samo na mailove koji im pašu, čim je imalo (po njih) nezgodno pitanje, prave se da ga nisu ni primili ! Osim odgovora na mailove, dužni su i odgovore na pismena svojih članica.

Tko ih je instruirao da dragovoljcima DR-a, časnicima veze Hrvatske vojske, Hrvatima, odgovaraju : "Na redu vam je pozivna oznaka 9A5AAH, take it or leave it ?" U isto vrijeme, Ameri, Rusi, Nijemci, Austrijanci, Talijani, Belgijci, Hrvati iz Hercegovine, dobiju znak koji zatraže, i to telefonom ? Dokaza za ovo imam, skoro dvije kartice redaka... Kome služi HRS ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 06, 2021 2:42 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/buj ... 52395.aspx

Ma to je jedna naopaka zemlja, čim u Savezu radi jedan pravnik na pola radnog vremena ! Ko more platit naše dvi perlice ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 07, 2021 7:31 pm

Svijet je pun dobrih ljudi. Ljudi znaju da ja ne koristim LoTW, pa mi poslali link http://www.hb9bza.net/lotw/lotw-dx.html . Tamo su 32 postaje koje su radile ili rade sa remote stanice u Hrvatskoj, kao 9A/ svoj američki znak. Osim njih, tamo su i hrvatski znakovi Amera koji rade na isti način.
Odgovorio sam pošiljatelju da ja nisam , ni HAKOM , ni HRS. Mi živimo u uređenoj zemlji, zna se za što je tko odgovoran i zaslužan. Zamolio sam ga da mi više ne šalje, ima kome poslati, ako ima muda.

Ono što mene, kao hrvatskog radioamatera brine jest ažuriranje pojedinih 9A5xxx znakova, i to baš u zadnjih 20 dana ! Ne može me razuvjeriti ni Gospa sinjska da drug Milin nije upoznat s time !
Da li je umočen, ne znam, to nije moj posao, ali ima onaj čiji jest.
Kako je ono reka drug Šeks : Neka institucije rade svoj posao !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 08, 2021 9:28 am

Miloga ti Boga, ja san mislija da je ono jučer bilo sve. Ima ih još, više od 5 , manje od 10, iz istog legla, samo nisu na LoTW ! Sad se vidi golem doprinos druga Martina na popularizaciji LoTW-a !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 09, 2021 9:38 am

Posla san na HRS mail iz usluge amateru koji nema kompjuter (da, i takvih ima!), dana 27.siječnja. Kako nije bilo odgovora, poslao sam drugi mail, na tu temu, dana 4. veljače. Jučer, 8. veljače sam dobio odgovor, citiram, "da će poslati traženo", u naravi potvrdu o pozivnoj oznaci. Znači, futur sadašnji, za one koji rabe hrvatski jezik. Rodila i' majka Rvatica, je li to rad od kuće, odgovor na mail, nakon 12 dana ? I to nakon urgiranja !
To otvara i još jednu dimenziju, o kojoj sam već pisao. Na HRS web naslovnici postoji rubrika e-usluge. Postoji, ali ne radi ! Moj radioklub i njegovi članovi, uključujući mene, ne mogu otići tamo, preuzeti tu potvrdu, na svoj kompić, i isprintati je, iz prostog razloga što to nije ažurirano ! Nakon više od mjesec dana !
Što da radi čovjek koji nema kompjuter, ili nema pisač ?
Zašto tajnik određenog kluba ne može pogledati i provjeriti za sve pozivne oznake, za koje je proslijedio članarine HRS-u ? Znači, podesiti tako da odgovorna osoba kluba može provjeriti za svoj klub.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 10, 2021 12:35 pm

Prije 3 godine su ponukali Ured državne uprave da nas "podsjeti" da nismo poslali zapisnik od (održane) skupštine kluba. Prošlog studenog i prosinca su zvali mobitelima (da ne ostane pisani trag ! ) one koji su bili debelo neusklađeni s zakonom, da se usklade, da bi glasali za njih (Pukija). I, usprkos tome je "proša" samo za jedan glas. U debelo kontaminiranom, nedemokratskom i nezakonitom procesu.
Zbog njega nisu prošli bolji kandidati. I ti, bolji, se ne bune, pustili da sve Sava nosi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 11, 2021 12:45 pm

Šta dalje bješe,
kakav je kraj?
Pričat ću i to,
potanko, znaj.
Krvnika vuka,
jadna mu majka,
umlati brzo
seljačka hajka.
Trapavog medu,
oh, kuku,
lele,
do same smrti
izbole pčele.
I divlja svinja
pade k'o kruška,
smače je zimus
lovačka puška.
Po šumi, danas,
bez staze,
puta
Ježurka Ježić
lovi i luta.
Vještak i majstor
u poslu svom,
radi i čuva
rođeni dom.

Citirao sam ovaj posljednji dio Ježeve kućice, prije 10 godina, evo ga i sad ! Ne zato jer sam bio prorok, nego jer je bila prepoznatljiva sudbina silnika. Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 11, 2021 3:33 pm

Ja sam je svojoj dici puno puta čita.I dobri su,ne mogu se požalit.Neznam jeli je u 21 stoljeću mladi roditelji svojoj dici čitaju? Ili im odma turnu pametni telefon u ruku? :?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 12, 2021 8:08 am

Špotaju me Purgeri da san navalija na bidne Amere, veliju, cirkus je počeo davno prije ! I dodaju, otiđi na stranicu HFF kluba, pa učini dubinsku analizu !
Rečeno - učinjeno ! Nekad triba poslušat i mlađega od sebe. ;) Pođoh na njihovu stranicu, na podlistak spisak članova. Zaista, lijepo i pregledno. Podsjetio me je na 9A adresar, i tamo ima mrtvih ljudi. Bar bi iz pijeteta, ako su već ostavili ime i znak, podebljati ga masnim otiskom. Tako radi Neno za IOCA HR.
No, predmet mog zanimanja su bile QSL-ke, hendlanje, i pozivni znakovi. Točno su primjetili prike iz metropole, davno prije afere Kozjača-gate, pozivni znakovi su se dijelili kako bi stranac uperio prst.
Znači, za Hrvate po PS-u, za strance (čitaj, hrvatski, latinica : ZA LOVU) kako mu se ćefne ! Dokaz više da je bilo svekolikog muljanja, nekih hrvatskih znakova s tog spiska nema u nijednoj bazi !
Ni hrvatskoj, ni na qrz.com ! Možda ima još koja baza, skupa s ovim američkim, za koju mi ne znamo ? Zna li wannabe predsjednik ?

Upa mi je u oko i prijatelj Dubi. On se godinama javlja jedini iz Vukovara. Crno na bijelo piše da je on član HFF kluba, i da preko njega dobija QSL-ke ! Nemam ništa protiv, njegovo pravo. Samo, kako je onda i na spisku RK Vukovar, s tridesetak drugih znakova, koji se nikada nisu čuli u eteru, osim prošli mjesec 9A4LW, u dva navrata s QRP-om. Predsjednika tog kluba 2YO nisam nikada u životu čuo po RA opsezima. Otkuda onda na zadnjoj izbornoj skupštini 2 zastupnika ?

Zajebaju me da opet dobijaju QSL-ke oni koji nisu platili lani. Bar to nije teško kontrolirati. Samo nek se odčepi protok (inače)javnih informacija, prvi ću prozvati odgovorne, ako se pokaže točnim. Jer, i zadnja budala znade da se ne konta OVA godina za slanje QSL-ki, jer se članarina može platiti do zadnjeg radnog dana u godini, nego lanjska. Zlatko je pismen, za razliku od nekih članova IO.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2021 6:12 pm

Dečki, najte se zajebavati. Ko je predsjednik ?
Attachments
Skeniranje_20210215.png
Skeniranje_20210215.png (640.11 KiB) Viewed 1004 times
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK