Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 7:42 am

Zove me poznanik iz metropole, pite me : Koki, reci ti meni, vidin da si upućen bolje od mene, kako to osoba može dobiti dozvolu za rad, nema dozvolu boravka u Hrvatskoj, nema nekretninu za stanovanje, nema nijednu sobu, stan, ili kuću u najmu u RH, a nema ni uređaje ni antenske sisteme u Hrvatskoj ?

Pitam ga ja : Jel' pušiš? Pušim, odgovara on. Onda, zapali, i slušaj. Koki je prije rata bio jedna od osoba ovlaštenih za vršenje tehničkog pregleda. Naš komad papira je bio jedan od ključnih u prilogu zahtjeva za dobijanje dozvole za rad. Nikome, ni ja, ni iko od kolega, nije dao zeleno svjetlo bez uvida u stvarno stanje.
U cijeloj toj svojoj "karijeri" sam imao JEDNU neobičnu situaciju. Poslao pokojni tajnik Žika meni obavijest-nalog da izvršim tehnički pregled ARS-e drugu s Muzila. Kad je ovaj dobio kopiju istog dokumenta, poslao je kolegu iz kluba, banjičara, da me ko fol kurtoazno posjeti, ustvari da me otvoreno pita hoću li tražiti (kao i uvijek, kao prvo) dokument o načinu stjecanja uređaja, račun ili kupoprodajni ugovor ? Naravno da je moj odgovor bio potvrdan. Banjičar se pokupi i ode. Za desetak dana šalje meni Žika novu čitabu, piše crno na bijelo da je drug s Muzila ODUSTAO od tehničkog pregleda ARS-e. Da kuda će, ta uređaj mu je bio uzet na revers od Službe ! Kako je on tada dobio dozvolu za rad, znaju samo tri božanske osobe, Bog, on, i Služba.
Rat je bio, uglavnom završio, kad su odgovorni drugovi, danas samozvani elitisti, odlučili da će, u tišini, bez javne diskusije, i mišljenja onih koga se to najviše pita, ukinuti tu kategoriju pomoći sustavu.
To je bio okidač i zeleno svjetlo na semaforu nereda na RA nebu u Hrvatskoj. Moglo se prijaviti na dozvolu sve oteto, ukradeno, na reversu, maznuto iz kasa TO, pusti uređaji koje su pojedinci "čuvali" susjedima u ovim "teškim vremenima". Bezobrazluk pojedinaca je bio toliko velik da su prijavljivali na dozvolu na rad uređaje koje su ukrali u klubu, i imaju ih tako deklarirane još danas !
Nije HAKOM kriv, on radi po zakonu, krivi su samozvani elitisti, što su svojim odlukama i prijedlozima HAKOM-u doveli do kaosa, a sve s očitom namjerom.

Prijatelji iz Zagreba me uvjeravaju da su se dozvole za rad izdavale na telefonski poziv, zahtjevi bi se poslali kao prilog mailu, izdate dozvole NISU odražavale pravo stanje na ozemlju, ni u eteru, a sada vidimo da je bilo i falsifikata kod pojedinih, jer podaci u zahtjevu ne odgovaraju stvarnosti !
Zakon je predvidio i takvu mogućnost, trenutno suspendiranje dozvole za rad, i podnošenje prijave ODO zbog prijevare i falsifikata. Uz to, u pojedinim slučajevima , ide prijava Ministarstvu financija, zbog protuzakonitih radnji, suprotnih hrvatskim zakonima.

Suma sumarum, nered je počeo s drugom s Muzila, nastavio se nakon ukidanja instituta ovlaštenih osoba za obavljanje tehničkih pregleda ARS-a, a dobio svoj galop i crescendo pod Pilatom. Stavio bih desnicu u vatru da sve, ovdje napisano, predobro zna i drug Laureat. Osobno je učestvovao u par situacija.

Kako je lipo doživotni predsjednik iz Supetra prišvadija svoga Švabu da se prijavi na NJEGOVOJ kućnoj adresi, te da uzme hrvatski troslovni znak, po redu.
Tako sve makakade prođu ispod radara, niko ne talasa, i more mirno. Onda može imat ključ od objekta na Vidovoj gori, a Hrvati koji su dali novce za taj objekt, ne mogu.
No, zar nije to kruh naš svagdanji, koji se stalno ponavlja i vidi, od Zvjezdanog sela, Broćanca, Kozjače, Jaruna, Daruvara, Istre ?
Oduševija me je sin jednog mog prijatelja koji radi vanka. Napisa je na svojoj stranici na qrz.com da iz Hrvatske radi MOSTLY remote. Mali brzo uči.
Pametnima, diljem Lijepe naše , koji znaju čitati i iščitavati, dosta. Bar za vikend.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 30, 2021 1:43 pm

A jesi sazna za onaj drugi mostly jer je to već davno bilo.I da mi je znat ko je taj drug sa Muzila? :D
Zna li on radit telegrafijom? ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 30, 2021 2:34 pm

I tovariš Putin ima isti VES, oni moraju znat telegrafiju... Razlika je samo šta je Volodja imao specijalističko obrazovanje u Saint Petersburgu, a ovaj na Muzilu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 31, 2021 8:21 am

Gledan 9A osobe na dxcc listi sa standingom većim od 300. Prosjek godina debelo veći od 60. Od standinga 100 do 300, mladih snaga za prste jedne ruke !
Kako to ?
Vrlo jednostavno. Mladi ljudi, potekli iz uzdaničkih, državotvornih, ili "elitističkih" klubova to jednostavno nisu vidili tijekom naukovanja u svojim matičnim klubovima, te nemaju taj osjećaj težnje ka višem, niti će ga ikada imati. A ti klubovi, odakle dolaze, su popapali 95% dotacija i državnih potpora, od 92' do danas ! Ali, pođi na qrz.com pa čitaj ispovijedi samozvanih elitista, laureata i "doživotnih" predsjednika, ili tajnika. Ispada da su oni uzgojili tako kvalitetan naraštaj, da se ne trebamo bojati za budućnost ? Moš mislit.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 31, 2021 1:59 pm

Pa kad stave fotke stupova i antena koje nisu njihove, već zajedničke,klubske, sa kontest lokacija. :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 31, 2021 4:45 pm

Uzmi spisak stanica koje su radile u Zimskom kupu, pa pokušaj pobrojiti osobne stanice koje su radile u korist svog matičnog uzdaničkog kluba. Supetar, Gomilica, Pazin, Daruvar, sve NULA !
Pusti naštancani operatori sa 9A1A, nula. Vidi di im je DXCC, nigdi. A kunu se u oči svoje da su osigurali RA potomstvo u Hrvata ! Je, na Hamsphere i DMR-u.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 01, 2021 2:01 am

Kad bi godišnje ostalo samo par tih mladih,na bandovima nebi moga disat od njih ! Morali bi pobić na štototajerske frekvencije. :D
Potemkinova sela....
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 01, 2021 10:12 am

Jedino je Livio na Jadranu na šototajerske frekvence. Ni on nije mora bižat tamo, jer rijeka operatora iz Hrletovog kluba je presahla na izvoru. Bitno je da su njih trojica, četiri laureata, dvi članarine, klub dva puta nagrađen, a nema ih nigdi. Markiši kapa iz HRS-ove kase, to su dividende, nakon njegovog punog pogotka s Fejsom, nakon toga se HRS ne more obranit od mladaca !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 01, 2021 11:50 am

Nadiru u 5 kolona.Nemoš se obranit! Just an illusion :shock:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 02, 2021 10:06 am

Obrušija se jedan iz metropole na mene, da samo tražim dlaku u jajetu purgerima da su naplaćivali (i naplaćuju) radio usluge, veli, to rade i drugi !
Nerazumna li i neinformirana čovjeka. Zar nismo pisali o famoznih 500 kuna "ulaznice" za IZM Broćanac ? Zar nisam pisao prije desetak godina da u Daruvaru uzimaju lovu onima koji nisu "kosili travu" ! Nije to meni pričao moj prijatelj, pokojni Vlado, to su mi pričali baš iz RK Jan Hus !

Ima znakova i u Istri, šta je u kući 100 W i dipol, a na DXCC standingu jači od mene ! Neka, kad mu dođe prika u kuću, onda mu može reći : Vidiš ovu DXCC diplomu na zidu, to je NAŠIH ruku djelo, da nam živi, živi (zajednički) rad. ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK