Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Jan 31, 2021 4:36 pm

Djani je, kao i ti, pripadnik mlađe generacije od mene, bolje vidi, i gleda sa strane, što je često velika prednost. No baš zato što misli svojom glavom, kao i Vincek, označen je nepodobnim i nepoćudnim elementom za HRS. Njima su svi takvi koji talasaju, i koji im ne begenišu.

Ponavljam se, nisam sahranio nijedan klub, pa neću ni Savez. Ne možeš stvarati Novi Savez, dok postoji stari ! Nešto takvoga ima samo u Poljskoj i Južnoafričkoj uniji, i nisam siguran kako funkcionira.
Mi , ako svi želimo, moramo umoriti ovaj Savez, pokopati ga, i od njegovog DNA klonirati novi. Nešto takvoga im je dao naslutiti drug Milin, inicijativom pet radioklubova. Onda je Pilat pojija sve šta je prethodno posra, odjedanput se MOŽE elektronski glasati, ukratko, sve može, šta samo prije 15 dana nije moglo ! Nije to bilo spašavanje HRS-a, nego betoniranje Maginot linije oko dvije uhljebnice.
Jer, one su tamo, ne da služe interesima HRS-a, nego HZTK-e i očuvanju jedne prevaziđene autarhične strukture, koju su i Rusi, koji su je osmislili, već davno zaboravili !

Mogu oni odbijati objaviti podatke o članarinama, matičnim klubovima i načinu stjecanja zastupničkih mjesta. Na koncu će ih MORATI objaviti, pritisnuti naputkom MInistarstva, ili sudskom odlukom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Feb 01, 2021 12:00 am

HZTK čeka ukidanje, neminovno. Jel se odjednom ukidaju linije za otoke? Ukidaju!
Nema šoldi, biti će ih i manje.

Dica u osnovnoj imaju 35 h tehničkog godišnje, HZTK troši pare za plaće -
umjesto na tehničku i tehnološku pismenost mladih. Time je ostavljen prazni
prostor koji kao posljedicu ima par lažnih STEM proroka tipa onog Bakića,
koji je uvaljiva zastarjele verzije micro bit kontrolera, pod skupe usluge.

Ide lipi purgatorij, nekima će biti manje lipo nego do sada.
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Mon Feb 01, 2021 1:48 am

Prisiljavaju nas da smo u tom savezu i "kulturi" kao i što moramo plaćati onu RTV pristojbu.Da je jedno i drugo na dragovoljnoj osnovi,koliko bi imali članova, odnosno pretplatnika :?: :roll: :?
Da je u 9A kao u Italiji,USA,Njemačkoj,V.Britaniji i po svitu,da ne moraš bit član saveza a ni kluba,e to bi bila prava stvar.Pa ko voli da ga zajebaju ti mamlazi neka fino bude član i plaća članarinu! I sve za 5.
Zašto bi ja točija gorivo kod npr. INA-e ako ne želim a mogu u nekoj drugoj kompaniji? Ako mi se spiza ne kupuje u npr.Lidla,odoh ja u Konzuma ili u Plodine.I opet sve u redu.Vidiš kako je dobro i zgodno kad imaš mogućnost izbora.Ne sekiraš se,ne ljutiš se,a sve obaviš i svi zadovoljni.Sve ovo su ljudi u nabrojanim zemljama prošli i vidili da to ne ide.Ali pošto smo mi u svemu zadnji,tako će i ovo doć samo ko zna kad? :(
Đani je reka dok ima pinez u blagajni.I meni se to čini logičnim razmišljanjem.A love će biti sve to manje.Buš videl... ;)
LP
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 01, 2021 10:07 am

Ne prisiljavaju oni nas na ništa, sve smo mi to učinili svojom voljom ! Doduše, oni su nas "pravilno usmjeravali" preko lažnih proroka tipa Milina, Pavišića, Horvata, i desetina onih koji stoje zadnja tri desetljeća uz stol HZTK, i pabirče po podu mrvice koje su pale. Mali ljudi, zadovolje se malim mrvicama. Ali, i za te male mrvice, cijena je vrlo visoka, ne smiješ imati svoje mišljenje, podržavati jednu momčad s nakaradnim idejama i bolesnim ambicijama, koja ne preza od ničega, samo da ostane na vlasti.
Šta ti lažni proroci imaju od toga ? Materijalna i financijska sredstva koja su bila predviđena za kudikamo veći broj klubova i udruga, stvaraju se privatni feudi, sagrađeni društvenim novcem, korak smo do početka naplaćivanja rada na tim IZM-a. Možda se već rad preko njih naplaćuje, samo nema javnog reklamiranja, nije istaknut cjenik ? Za razliku od Amera, koji su im brothers in arms.
Da je bar pokojni Dragan htio otvoriti dušu, pa da nam kaže (do kraja) šta se sve, i za koga , radilo sa Broćanca. Ja imam nešto malo snimljenog materijala, a slušali smo nas nekoliko. Bilo je tu lijepih spiskova stanica, koje su morale nekako to uzvratiti, ili su ih već prije bili zadužili ? Drago mi je da nisam sam koji je to pratio.
Kibi malo, kako je klub Jan Hus sa sedamdesetak članova, došao na dvadesetak ! A i od tih dvadesetak je lijepi broj član samo da se odradi nova zemlja, band, prefiks, slot. To i slijepci vide. Zadnje vijesti iz Daruvara, od starih prijatelja, da su dvojica jamili ključe od IZM-a, i ne pušćaju... Tako i treba ! ;)

Priporučan Alena i Mišu drugu Milinu, da se i dalje bore za boje njegovog privatnog kluba. Uvik smo pomagali nejake, i pomagat ćemo ih.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 01, 2021 12:04 pm

Nisan zna da je pok.Mojsa bija član RK "Marjan".Koliko mi je poznato on je bija član jednog RK iz Zadra.A zna je danima radit sa V.Broćanca.Famoznih 500kn neću više razglabat.I on ih je plaća.Eno, neka ih sada plaća onome di je već iša.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 01, 2021 12:45 pm

Koliko mi je poznato, a mislim da sam dobro informiran, on je lani promijenio dres, i otiša u Novi Bokanjac u Zadru.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 01, 2021 1:55 pm

A radija je sa V.Broćanca a ne iz Zadra! A dali mu i neku nagradu,ka da su znali da će partit :?: :? Neznam za što je ono bila nagrada? Za rad sa mladima? A di su sad ti mladi?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 01, 2021 4:54 pm

Ono što je on radio, ja sam slušao i iz Daruvara, sa IZM-a, na svoje uši, s drugim operatorom, naravno. Ne može , brate mili, neko imati više od mene 10-20 dxcc zemalja, a na kući mu jedna vertikalka i jedan dipol, u kući transiver od 100 W. Naplaćivali su, i u Daruvaru i u Gomilici, na ovaj, ili onaj način, a onda se vraćala usluga. Zar nisam sve lijepo objasnio u svojoj javnoj debati sa Davorom iz Istre, kad smo uzeli za primjer 9A1TA ? Klub primi veliku donaciju, i samo naivci misle da je mukte. Kad dođe na naplatu, onda odgovorna osoba kluba vata sposobnog operatora koji ne priča puno, i ne talasa, i to se odrađuje. Donacije lokacijama u Zagrebu i pored njega su zoran primjer, kako se pogodovalo, čak i onima koji su nas "oslobađali" ! Do onih koji nas drže za koloniju, hvala "elitistima" !
Vrati koko, šta si pozobala...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 03, 2021 9:13 am

https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/

Kao što se može pročitat na navedenom linku, nema popisa članova koji su platili članarinu, zaključno sa 31.12.2020.
Nema ni popisa članova s plaćenim članarinama, s oznakom pripadnosti matičnom klubu, na dan 31.12.2019.
Nema ni spiska klubova koji na dan 31.12.2019. nisu bili legalni, a omogućeno im je glasanje u prosincu 2020.
Nema ni spiska klubova koje je Stručna služba poticala na usklađivanje s zakonom, suprotno zakonu.

Kad su pitali Muju, jel bilo prije rata bolje, ili sada, on im odgovori : Prije je bilo s v e g a .

Nadamo se, kad pravna država dovrši posao, da će biti S V E G A .
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 04, 2021 9:33 am

Mislim da je realnije očekivati da IO HRS-a izbriše npr.9A1IST i oduzme mu pravo glasovanja na skupštini zato jer u statusu udruga stoji da nema predstavnika.
Dakle HRS-u nije bitno to što je Istarski radioamaterski klub uredno platio članarinu za prošlu godinu, kao i njegovi članovi, to što je na popisu udruga, status udruge aktivan...
Ako je HRS toliko dosljedan kako je uopće mogao donositi ikakve odluke jer je status HRS-a na istom nivou (mislim i lošiji) od onoga u kojem se nalazi 9A1IST.

Uostalom, ako nam nije dato pravo na glasovanje a registrirani smo kao aktivna udruga, i platili članarinu HRS-u, mogli su nam vratiti članarinu za prošlu godinu, jer mi smo svoje obveze podmirili ali nismo konzumirali svoje pravo koje prozlazi iz plaćene članarine.
Kad sam napravio jednostavnu matematiku i pogledao tko i kako odlučuje na tim glasovanjima, sve mi je bilo jasno

Još jedan u nizu materijalnih dokaza da u HRS-u sjede kriminalci koji svjesno krše zakon. I onda se čude, ko pura dreku, da razumni ljudi, koji poštuju zakon, pišu prigovore na cijeli tijek i rezultate izbora ?
Adame, fala !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK