Sinoć kasno, kad je ovdje bilo jugo od 130 km/h, zove me prika iz Zagreba. Veli, kad milošću božjom, i novoizabranog predsjednika, nema javne rasprave, smijem li se tebi izjadati, kao prika priki, zastupnik zastupniku, amater amateru ?
Pucaj brajo, velju ja, zato rame i služi, a da kuda će, nego za plakanje ! Kaže on meni, ma gledaj, pročita san sve materijale za ovu elektronsku skupštinu, nema ni riječi o seljenju ureda HRS-a i QSL biroa, ipak je to bilo seljakanje, na jednu, pa drugu, pa treću lokaciju, tu su ljudski resursi, troškovi...
Znan ja šta pitaš, i zašto pitaš, a odgovorit ću ti na ono šta nisi pita, a visi u zraku. Brajo moj, nema besplatnog ručka, on je u pravilu najskuplji.
Sva ta lutanja, od organizacije posla, do izrade strukture, s ljudskim resursima koji su takvi kakvi jesu, sve to mi plaćamo, samo to budeš čitao dogodine, ove hefte se samo peru i ispiru grijesi iz 2019 ! Pa, kad si ti vidio da smo išta saznali u tekućoj godini ? Nikad ništa, od Sun City-a, preko Lufthansinih avionskih karata, Vanuatu-a, do Reuniona. Jer, sve te dubioze nastaju zbog jedne riječi, koju je izgovorio i napisao drug Laureat, a glasi : Mostly. Ta riječ sve omogućava, ali (poštene) ljude prati ostatak života. Jer, ako si za neki projekt uzeo i jednu društvenu kunu, imaš moralnu i društvenu obvezu prezentirati javnosti kompletne financijske izvore, i njihovo izvršenje, po projektu.
Svi veliki ljudi, kao i oni koji to pretendiraju biti, ili su umislili da jesu, padnu na male stvari, službena putovanja, dnevnice, "mali rešetkasti stup" od 15 ili 25 m , svejedno, beam, linear, ili band pass filteri. Ne zaboravite ni beneficirane uređaje...
Događaji koji su uslijedili nakon Marinkovog pada, samo potvrđuju moja pisanja svih ovih godina, kao i očekivanu Jerkovu inicijativu. Ne umanjujući njegove nesumnjive zasluge, ipak mogu reći da je on samo zapalio fitilj, a dinamitno punjenje, korda i fitilj su već bili (odavno) postavljeni !
Reakcija je došla baš od tamo od kud je trebala, iz vlastitog kluba, HFF kluba, Daruvara i još par lokacija. Sad vjerujem (jednoj) Marinkovoj izjavi, istrgnutoj iz širokog konteksta, citiram, "da je imao više posla" ! Je, ali ne za hrvatske porezne obveznike, radioamatere ! Tu prestaju sve priče. Emir umro, samozvani doajen preselio u novi-stari matični klub u Dubrovnik, ostali uminuli, kao da se ništa nije ni desilo.
Mene muči, tko je HRS-u ukrao Božić ? Jer, lani je čak bila i stavka u financijskom planu, božićni domjenak, da ove godine ne bi bilo ni spomena ? Pao je snijeg, ali ne da pokrije zemlju, nego da se (nanovo) pokaže tko je, makar i deklarativno, slavio Božić, a tko samo hinio ? Slučaj Cvijetnica, zna se.
A i nije zgodno službenicama doći u Zagreb zbog jednog domjenka, ipak su one, sudeći po naknadi za prijevoz, stotinjak kilometara od Zagreba ! Za koje mjesece im je obračunata naknada, to pitajte NO ! To je prije 4 godine pitao i Ivo iz Zadra, pa su ga brže-bolje makli. Za javnost, sam je dao ostavku, isto kao pokojni Emir IOCA program. Umro je , žalostan na HRS, i pojedince u njemu.
Za kraj, dragi zastupnici, ima u financijskom Planu za 2021.g., koji Vam je ponuđen, da glasate za njega, i stavka kompjutorski programi, samo je treba naći.
Valjda će onda, konačno, nestati onaj Excel 97 na kojemu smo dobijali tablice ovih dana ?
Ima još, kamara, pa tek se zahuktavamo... Ovaj put bez alkohola.

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja