Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Dec 22, 2020 9:09 pm

Reni, ništa više ne pišem bez materijalnih dokaza, i snimljenih izjava, tako da sam u cijelosti na "sigurnom terenu".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 22, 2020 10:05 pm

Ma mislija san na to "razbucavanje". ;) To će onda bit u više repriza,čitaj epizoda? :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 23, 2020 10:10 am

Imamo situaciju koja je sve, samo ne stvarna ! Oni održali konstitutivnu sjednicu IO-a, a zastupnici koji su glasali nemaju uvida tko je glasao, i po kojem osnovu ? Ponavljam, postoji osnovana sumnja da su pripušteni glasanju oni koji to nisu smjeli, također da su glasali nelegalni klubovi, nemamo zapisnik o glasanju, a kamoli da je ovjeren ! Pa nije to zapisnik za HRS vrhušku, nego za one koji su glasali ! Zaboravljaju da za nelegalne radnje nema roka, možemo se žaliti i onda kada nam te informacije, kojima je sada pristup zapriječen, budu dostupne.
Muljanje je počelo, od istih aktera, na izbornoj skupštini 2007.g. , dokle ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 23, 2020 10:48 pm

Reka bi pokojni Mladen Delić : Ljudi, ma je li to moguće ?
Ostvarile su se moje najcrnje slutnje, a u svezi bliske i daljnje budućnosti HRS-a.
Dakle, večeras nam je predsjednik poslao okružnicu kojom nas se informira da je sazvao elektroničku skupštinu za dane 28.-31.12.2020.
Sve ono o čemu sam pisao, je, na našu žalost, točno.
Pođimo redom. Dvije uhljebnice će nas koštati 355.000 kuna. To je 177.500 po glavi. Mjesečno 14.791,66 kuna.
Stavka prijevoz na posao njih dvije košta 39.000 kuna. Po glavi, to je 19.500 kuna. Na poslu bi trebale biti 11 mjeseci, što daje iznos od 1.772,70 kuna mjesečno, po glavi. Dvojim, da li dolaze na posao iz Pleternice, ili Udbine.

Nasuprot iznosu koji nas koštaju su programi, koji stoje 338.000 kuna. Odnos programa i njihovog troška je 48,8% , naspram 51,2%.
Uvijek sam ja govorio da je ženski spol jači, a ne slabiji. I da su one tu da primaju plaće, a ne da mi imamo programe.

Mislite da sam zaboravio na najdražu mi osobu u HRS-u, predragog mi Hrleta ? Nema govora, ni u bunilu. Dragi Hrle, uzdanico naša, a i šire, tek mi je sada jasno što si mislio, kada si, objavio, urbi et orbi, da nam "ostavljate" punu kasu ! Sreća naša što smo pismeni, i nismo bedaci. Izmolili ste od HZTK da vam dozvoli prijenos 372.563 kune, namjenskih sredstava za organiziranje YOTA 2020, plus zakonski prijenos kotizacija u iznosu od 40,000 kuna, što zajedno čini 418.563 kune.
Međutim, na tom putu, kako ste vi lijepo zamislili, stoji vam zakon. Ne možete ništa bez da skupština usvoji taj program , u naravi prijenos, u 2021. godinu, kao novu manifestaciju YOTA 2021.
Sada je, između ostalog i ovim vašim manevrom, jasno dokazano da ste protuzakonito glasali za prijedlog da se YOTA 2021 dogodine i održi kod nas. Naravno da IO nije imao te ingerencije. No, one koji cijelo vrijeme vuku konce iz sjene, to nije nimalo briga.
U priloženom materijalu, predsjednik potpisuje brdo gluposti koje bi trebale poduprijeti organizaciju te manifestacije. Žalim ga, kad je potpisao nešto takvo, što su mu dali na potpis.

Apeliram na zdrav razum zastupnika, NEMOJTE glasati ZA predloženi program rada i financiranja u 2021.g. , jer nas na ovakav perfidan način, đuture, hoće progurati partikularne interese male skupine osoba, i njihovog privatiziranog kluba.

Na kraju, ali ni izdaleka zadnje, zar trebam napomenuti da u kompletnom materijalu nema ni slova o QSL birou ?
Bitno je da ima 54.000 kuna za ugovore sa OiV-om za smještaj DMR repetitora.

Ima još, prikoviše, zaista bude veselo ovih dana.

P.S. Danas, 23.12.2020. nisam još dobio pisani odgovor od Stručne službe HRS-a, s odgovorima, tko je bio pripušten na glasanje, zašto, i kako su zastupnici glasali ! Nemamo ni spisak plaćenih članarina.

P.S.2 Sve dok ne iskoristimo svoje zakonsko pravo na možebitnu žalbu na organiziranje, tijek, i zakonitost izbora, predsjednik, IO i NO, to nisu ! Sviđalo se to vama , ili ne. Ta nemamo ni ovjerene zapisnike, za početak. Jadno, i kukavno, što radite.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2020 4:42 pm

Dobar je navodni predsjednik, reka je da će zaključati forum do Nove godine, navodno dok se ne izabere novi pendrek-bači.
Istina je , naravno, sasvim drugačija. Oni ništa ne prepuštaju slučaju, ne dopuštaju da se do zakazane elektroničke skupštine neko ne dosjeti jadu i čemeru, od faktičke situacije i radnih materijala, pa da se ljudi raspišu...
A materijala ima na pretek, od sumnjivih i problematičnih izbora, do besramnih programa koje hoće progurati. Pola nelegitimno, pola nemoralno, i, u konačnici, štetno za ovaj hobi.

QSL nitko ni da spomene. Zlatko je na konstituirajućoj sjednici IO-a rekao da ima još dvadesetak (Marinkovih) paketa za poslati.
I, nitko ni da trzne. Nitko da upita za deal Marinka i Pilata u drugom kvartalu ? Koliko je plaćen, i kako ? Što je obavljeno, i kako ?

Zlatko za 4. kvartal 5.100 kuna, plus klub 500, i još drugi klub 500 za 2021.g. Šta smo mi dobili , kao članovi za tih 6.100 kuna ?
Pitam kao zastupnik, i kao korisnik biroa koji plaća članarinu 56 godina HRS-u.
Last edited by 9a2jg on Tue Dec 29, 2020 10:43 pm, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 24, 2020 5:16 pm

Od sedam uri san na inetu a ovdje od iza podne i čitam ove tvoje postove kako koji izleti.Razumin da si u mirovini,razumin da na bandovima nema nekih ljutih DX-ova,mogu te razumit da ti je možda i dosadno u tom malom mistu ali ne razumin da si se baš na Badnjak ovoliko raspisa :?: Oćeš li i sutra na Božić? Da se znan pripremit. :) Bože sačuvaj da ti išta pripovidan,sve je to uglavnom istina ća pišeš ali moje je mišljenje da nije vrime za to barem ova dva dana blagdana. :( NHF

Sritan Božić tebi i tvojima.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2020 8:30 pm

Ja pišem u ove dane namjerno, i tematika je ta koja jest, zbog toga što je sve ciljano odrađeno, protiv nas. Da stvar bude gora, ni na onaj ,privremeno zaposjednuti, forum ne mogu pisati ni oni koji smiju, jer ga je predsjednik zaključa do 31.12., s obrazloženjem, "dok se ne nađe novi moderator-administrator", u naravi da se ljudi ne dosjete jadu, i ne raspričaju, o problematičnim situacijama.

Nemam se namjeru ikome pravdat što pišem, pa forum tome i služi. Jučer je predsjednik zakazao elektronsku skupštinu, kada danas u HRS-u nisu radili, sutra Božić, pa vikend, ponedjeljak skupština. Znači totalna blokada cirkuliranja informacija.

Danas sam poslao dva maila na odgovornu osobu i Stručnu službu HRS-a, bez odgovora. Sreća naša pa Gradski ured za udruge u Zagrebu ima sve on-line, pa smo tako utvrdili da je odgovorna osoba HRS-a Željko Pilat, dok se taj podatak ne promijeni. A mijenja se zahtjevom udruge, koja prije toga mora zadovoljiti određene uvjete, zapisnici, ovjera, uvid, rok za žalbe. Do sada, NIJEDAN od tih zahtjeva nisu ispunili.

Situacije koje su prethodile navedenim propustima su njegovane, hranjene, pažene i čuvane, od onih snaga koje žele vlast, pa što košta da košta.
Da je bilo malo više transparentnosti, moglo se sve to izbjeći. Ali, ta, nezdrava, situacija traje (pre)dugo, a i počela je s istim akterima. Sve počiva na točnoj evidenciji, kako članstva, tako i klubova, a žalosno je da je određen broj klubova bilo nelegalan, kako u 2019. tako i u ovoj 2020.g. , a Stručna služba je nutkala takve da u minutu do 12 "usklade" svoja akta, registraciju, i status, u skladu s zakonom.
Situacija je frapantno podsjećala na masovnu legalizaciju građevinskih objekata, kad su se u mnogim situacijama zatvarale oči.

Točku na i stavlja priča o Denisu Vinceku, nesuđenom predsjedničkom kandidatu, kojem, na kraju, nije dopušteno glasanje ! On je , na nagovor Pilata, u svibnju platio 1.200,00 kuna , kao članarinu za 2019. i 2020.g. , za sebe osobno, i za klub. Naravno da je knjigovodstveni servis HZTK proknjižio ispravno, pola na 2019. , a pola na 2020.g., kako i treba. E, ali kad mu je trebalo omogućiti glasanje, kao validnom i zakonskom kandidatu, koji je ispunio sve obveze, kako prema društvu, tako i prema HRS-u, onda jednostavno nije dobio radne materijale i glasački listić. Ali, to nije sve. Kao izglednom predsjedničkom kandidatu, stavljali su mu i druge zapreke, od zaprečavanja obraćanja putem HRS foruma, do nekih drugih situacija, o kojima ću naknadno pisati.

Tko hoće držati glavu u pijesku, na volju mu. Moja je dužnost upoznati članstvo i javnost kakvo je pravo stanje, po informacijama koje posjedujem.

Za netom završene izbore, za vladajuće su javno lobirali iz Bjelovara, bez srama i stida.

Ja ne lobiram, ja pozivam zastupnike da pažljivo pročitaju sve napisano, prouče radne materijale koje su dobili, i glasaju po savjesti.
Meni savjest ne dozvoljava da glasam za nešto što je nakaradno. Od davanja zelenog svjetla za rad i trošenje HRS-a u 2019. i 2020. , te štetnih prijedloga, programskih i financijskih, za 2021.g.

Da zaključim, predsjednik, koji to nije dok ne bude pravomoćno pisalo na pravom mjestu, je zakazao elektroničku skupštinu, a na to nije imao pravo, jer nije predsjednik ! Tu počima i završava priča.

Radujte se narodi, kad čujete glas...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 25, 2020 11:35 am

Čestitah Sretan Božić tebi i tvojima i ne primjetih da si mi uzvratio. :roll:

Hvala,i drugi put.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 25, 2020 4:58 pm

Ja sam čestitao svima, i jučer i danas, ne vidim da je itko izostavljen , pa ni ti. A ako se netko hoće duriti, lako je naći razlog.
No, ovo je doba mira i praštanja, i tako treba i da ostane.

Veliki su i crni oblaci nad našom radioamaterskom zajednicom, i trebamo biti jedinstveni, u onome što hoćemo, i kako hoćemo.
Na WhatsApp-u su razdijeljene grupe, tako da su u 9A1AKL grupi SAMO članovi RK Split, a biti će posebna grupa pod nazivom Splitski radioamateri, gdje će se ljudi okupljati bez obzira da li mu je matični klub jedan od splitskih, zadarskih, bračkih, ili zagrebačkih.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 28, 2020 9:18 pm

Predloženim radnim materijalom, se predlaže zastupnicima da usvoje i zaključe 2019. i 2020.g. Time bi sve nebuloze, nepodopštine, amoralne i nezakonite radnje bivše garniture bile pometene pod tepih.
RK Split čeka, od siječnja 2019.g. , znači 23 mjeseca, odgovor na svoju tražnju za povrat sredstava po osnovu uplaćene članarine za 2018.g. , i još nismo dobili odgovor odgovorne osobe HRS-a !

Moram li ponavljati da u zadnje 3 godine nismo dobili ISPRAVAN račun za uplaćene članarine ! Ove godine slali tri puta, sva tri puta naopako, obećali i četvrti, nikad nisu poslali !

Treba li, još jednom ponavljati njihovu sramotu, da su mi ove godine suprugu ucjenjivali mjesec dana da MORA platiti članarinu kada oni to kažu, ili nema potvrde o pozivnoj oznaci ! Pisao sam o tome HAKOM-u, oni šute. Pitao sam Stručnu službu gdje to piše da čovjek, ili klub, ne mogu platiti članarinu do zadnjeg radnog dana u godini, nisu mi odgovorili, iz prostog razloga što ne piše nigdje. Te male, sitne, ucjene, su njihov hir, iživljavanje, dokaz balkanizma, kad nekome daš malo vlasti, pa se uzoholi, gori dahija, od kabadahija !

Preko svojih službujućih teklića na HRS forumu proturaju svakojake laži, od toga da je poslat časopis u klubove, do laži da su poslate sve QSL-ke koje su se kiselile kod Marinka.

Zadnji sastanak IO-a je iznjedrio informaciju da negdje stoje pusti (outgoing ? ) paketi QSL-ki. Koliko je u 2020.g. plaćeno Marinku, i za što ? Da li je bilo isplata u vremenu od raskida ugovora do preuzimanja posla od strane v.d. QSL managera ? Čaršija priča, ja neću iznositi neprovjerene podatke, ali, gdje ima dima, vjerojatno ima i vatre.

Koliko cijeli sustav dobro funkcionira, moj paket QSL-ki šutaju već 27 dana po Zagrebu, od nemila do nedraga, nema ga, po riječima poštara, tko (pre)uzeti ? Uhljebnice za peterocifrena primanja, ili v.d. manager za 6.100 kuna, koliko ta avantura košta HRS, za četvrti kvartal 2020.g..
U IO-u sjede dvije osobe koje ne znaju, ne priznaju, i ne rabe QSL-ke, u Povjerenstvu za izradu novog postupnika za rad QSL biroa sjedi tajnica, koja o tome nema pojma, i novi predsjednik, koji ne šalje karte. Ne samo da ne šalje, nego mu ne šalju ni klubovi, di god dođe, kako u Gomilicu, tako i u Split ! I takvima dali da rade Postupnik ! Dobro reče jedan političar devedesetih : Kad hočeš da se nešto ne odradi kako spada, osnuješ Povjerenstvo !

Pomoćnica tajnice se u koronskim vremenima bavi evidencijom tko je iz kojeg kluba umro, ali ne svi, samo selektivno. Od moje supruge tražila da joj pismeno dostavi suglasnost o uporabi njenih osobnih podataka, slali smo tri puta ! Ne zbog nas, nego zbog njih, nikakvih, sad im ne valja elektronski, pa im treba vlastoručni potpis, a ima sve podatke, sve smo to otrpili, nadajući se, za dobru stvar. I nakon i tog maltretiranja, nema je u 9A adresaru, a duže je u HRS-u član, nego ta službenica ima godina ! Šta češ, sve smo rekli, daj nekome zeru vlasti, da vidiš kakav je.
I onda, u doba najvećih priprema za sve ovo krajem godine, ona se bavi, citiram, "skupljanjem građe za monografiju HZTK"!!! Može li bizarnije ? Neka jedu kolače !
No, da se iščitati zašto su je 4 jahača Apokalipse zadužili, za tajnicu YOTA 2021 ! Nikša se "stara" za financije, sve je tako prozirno i predvidivo, oni zaista misle da su ostali članovi HRS-a bedaci ?

Još puno toga mi ne znamo kako je išlo, mislim na tijekove novca, a iz ikakvih materijala se ne da iščitati.

Dovoljno je samo ponoviti gradivo, wannabe predsjednik zakazuje skupštinu, iako na to nema pravo, jer nije to, dok se ne ispunu svi uvjeti, Usprkos tome, jer on nije glup, on to dobro zna, saziva je, i to objavljuje večer prije Badnjaka, da bi ista počela danas, prvi radni dan idućeg tjedna ! I s Jupitera se vidi da je teška muljaža. I, nije mu dosta što mulja, nego se još i sprda s osnovnim demokratskim zasadama, kao što je javna rasprava, posprdno dobacujući, citiram, "nema veze, svojim će glasovima ljudi reći što misle"!
Kako mali Rolando misli da funkcionira demokracija. Mili bože, kukavnih svatova.

Zastupnici su ključni faktor u cijeloj priči, doktorirao sam na izradi geneaološkog stabla za svakog od njih kako je to postao, da li je ispunio uvjete, i koga, ustvari, on predstavlja ?
Cijela priča je pomno zamišljena 2015.g., kad su odlučili maknuti Pukija, zbog previše masla na glavi, i ustoličiti nekog drugog poslušnika. Pilat još nije bio ni u planu. Oni su stvarali okvir, strukturu, shemu, a lutku na koncu je lako naći, bar častohlepnih osoba koje imaju visoko mišljenje o sebi, ne fali !
Pazili su na broj plaćenih članarina u sredinama njima sklonim, čuvali i njegovali žetončiće sa 0, 1 i 2 člana, i koliko su šuplji, i koliko im ljudi ne vjeruju, taj Pilat NIJE prošao u prvom krugu, a ja sam imao više glasova za NO nego on za predsjednika !
Šta su učinili za ove izbore, i ovu cijelu farsu ? Osim onih kategorija koje sam naveo, još nekoliko "novih" klubova i udruga, sve njihovi vjerni podizači ruku, Udruga SRKVS, Novi Bokanjac i DVA kluba u Petrinji ! Sve iz straha za rezultat ! Ni to im nije bilo dostatno, jer Pilat nije dobio zeleno svjetlo. Znači da je zasro do balčaka.Samo on osobno, i oni koji su ga ustoličili, to nisu vidjeli ?
Možda i jesu, ali, tko šljivi stado papkara biljojeda. Oni su nevažni u priči.

Priča je da navodni omladinci trebaju "uslugu" Amerikanca i njegove remote stanice, da bi se javila u eteru postaja 9A0YOTA i 9A20YOTA ! Korisnici, pretežito stranci, omladina i ostali.
Ja mrmljam sebi u bradu samo dva pitanja : 1. Gdje su stotine i stotine naštancanih operatora , po papirima iz izvještaja radio klubova nadležnim tijelima, u zadnjih 28 godina ? Zašto hrvatski državljani-operatori ne smiju, i ne mogu, koristiti lokacije diljem Hrvatske, izgrađene društvenim novcem ? Od Daruvara, preko Jaruna, Kozjače, Velikog Broćanca, Vidove gore, do naše Istre !

Kad smo već kod remote rada, i stanica, na bandu slušam različite priče o korištenju istih, iznajmljivanju (društvenih) lokacija, primanju sumnjivih donacija i poklona. Vjerujem da će nam 2021.g. dati bar neke od odgovora na ta pitanja.

Da ne bude po dalmatinsku, "prominili se prajci, a korito ostalo isto".

Ima još, ta zasjedanje je tek počelo...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK