Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Tue Dec 08, 2020 4:29 pm

Nesmin kazat ! E :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 09, 2020 10:33 am

Onda, da li Stručna služba HRS-a još nutka pojedine klubove da poštuju zakon ? Glume Narodnu miliciju !
Kud spisak plaćenih članarina u 2020 ? Da se vidi ko je platija samo lani, da bi uša u "baznu godinu" !
Izaći će taj spisak na vidjelo, objavit ćemo sve malverzacije i muljanje sa članovima i članarinama, ne bojte se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 09, 2020 10:51 am

Ja san sve svoje obveze podmirija.I prema Savezu,prema matičnom RK,prema Hakomu pa i prema IARU-u.
Još do kraja miseca moram platit neke režije doma i poslat 15kg QSL-ki za QSL buro.Sutra ih slažem,pakiram a prikosutra na poštu.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 09, 2020 7:02 pm

Nikoga ja nisan proziva, ali, mnogi se nađu i/ili prepoznaju u mojim retcima...

Imamo slučajeve gdje pojedinac plati klubu, za klub i za Savez, ali klub ne proslijedi Savezu njegovo, jer ni sam klub nije platio.

Naslušao sam se u živo situacija gdje ličnjak "pusti glas" da je platio u jedan, dva, pa čak i u tri kluba, samo da "opravda" primitak QSL-ki sa 9A biroa ! Ne shvaća, jadan, da sam ja ( i svi redovni platiše) platio, i omogućio da dobije karte. On, jado jadni, misli pak da mu je onaj gore učinio uslugu...

Jedva čekam da se izabere novi predsjednik, i da, u sklopu svojih prvih djelovanja, izuzme sebe i tajnicu iz Povjerenstva (kako to gordo zvuči, a...?) za izradu novog QSL postupnika.

Ako učini, ili ne, to, očekivano, i nadalje zagovaram onaj model iz SRS-a, koji je javan, transparentan, pošten, i selekcijski.
Znači, lista u excelu (ne onaj iz kancelarije HRS-a iz 97' na kojem su nam slali radne materijale, a zadnjih 20 godina , baš svaku godinu kupuju neki softver, ko da su Đuro Đaković, ili 3. maj ! ), sa jednostavnim podacima : ime i prezime, pozivna oznaka, matični klub, osnovna članarina, dodatna članarina ako koristi usluge QSL biroa, da li je redovni platiša, i datum zadnje uplate. Ta lista da se ažurira jednom mjesečno, i da je javno dostupna, kao podlistak glavne stranice HRS-a. Tko nije platio lani, ove godine mu se ne šalju karte, niti primaju za daljnji ekspedit ! Prosto ko pasulj.Nema stranaca, nema gastarbajtera, nema "padobranaca" po nacionalnom ključu. Mirna Bosna, a i Hercegovina.

Sve ostalo bi bilo nastavak valjanja u balkanskoj kaljuži, prošaranoj sitnim pojedinačnim interesima, i tapšanja po ramenu :
Prika, zažmiri, on je "naš" ! To nas je i dovelo do ovdje gdje jesmo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 09, 2020 11:35 pm

Ako bude kako si napisa častim te pečenim koliko moš pojist.A bit će i pića,seveda. ;)
Mislin se bili uramija ovaj tvoj post. :shock:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 10, 2020 7:58 am

Nisan ja najpametniji, ni iz daleka, možda samo iman pinku veća muda od ostalih, ta sabrao sam ono što se iznjedrilo samo od sebe, kao zaključak, zadnjih 15 godina, u osobnim kontaktima, forumima, i dijalozima po bandu. Vjerujem da bi svaki dx-er potpisao moje riječi. Poštujem i stav onih koji ne rabe QSL-ke, mojim prijedlogom bi oni plaćali manje. Samo, tu smo materiju stoput prežvakali kada je Pero htio "omasoviti" HRS fantomskim WiFi klubovima, falšim ispitima, i članovima na papiru, koji su - nestali. Ostao ,mu je (na papiru, u adresaru HRS-a !) WiFi klub iz Jelse, s RA pozivnom oznakom, dokaz jedne promašene politike, i izgubljenih godina... Baš kao i ARG, D-star, i sada DMR, nama iz džepa. Zato vladajući i neće da javno objave spisak plaćenih članarina po klubovima, jer bi, isti čas, morali izbrisati , najmanje, desetak klubova. Krivci su u Zagrebu, među samozvanim elitistima, oni godinama podržavaju ovu nezdravu situaciju, zbog sitnih, partikularnih, interesa.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 10, 2020 10:30 am

Znači opet biologija mora odradit svoj posal?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 10, 2020 11:05 am

Aj razmisli pinku, cijeli ovi cirkus oko glasanja za novog predsjednika nije zbog izbora predsjednika ! Ovo je izrežirano od strane njih dvije, jer su se (opravdano) bojale, ako se HRS ugasi na par sati, i 5 klubova formira novi HRS, da za njih neće biti mjesta ! Prosto ko vojnički pasulj !
Iz istog razloga, prije 5 godina, nisu obznanili moje prijedloge, primjedbe i mišljenja oko novog Statuta. Ono što je učinjeno (pod Pukijem, a Pilat i njih dvi obilato koristile) jest status quo, koji njima omogućava da su zaštićenije od ličkog medvjeda, peterocifrena primanja, pogodnosti ko u priči, odgovornost nikakva.
Da je ovo sve u režiji njih dvije plus mastermind u pozadini, svjedoči i činjenica da su iskamčili sve potrebne odluke, na zadnjoj sjednici IO-a, od božićnice i regresa, nadalje ! Ta čitali smo zapisnik !
Sve ovo potvrđuje, davno napisano, da su njih dvije figure koji uopće ne osjećaju u kojoj su organizaciji, to im je svejedno, bitno je zadržati postojeće stanje. Ti postupci dokazano štete HRS-u i radioamaterstvu u Hrvatskoj, i kratkoročno, a dugoročne štete se već vide, ta ovo traje više od 15 godina ! Sve je došlo na naplatu, i Potemkinova sela, i štancanje operatora, forsiranje ARG-a, D-stara, DMR-a, štetnih ugovora, i niza amoralnih i protuzakonitih radnji.

Stoga, po n-ti put ponavljam, novoizabranom predsjedniku neće biti lako, slijedi mu put u Međugorje, jer samo mu Gospa može pomoći. Nakon toga, zna se, put na Bastillu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 11, 2020 6:24 pm

U vremenu između neodržane izborne skupštine, i zakazane izborne skupštine, svu vlast treba imati predsjedavajući Skupštine.
Tako je u civiliziranim zemljama, gdje vlada zakonitost i demokracija.

Podrazumijeva se da članovi IO-a starog saziva to više nisu. Baš kao ni ražalovani QSL manager.
Ali, bilo je to u zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu...
Na HRS web naslovnici još uvijek stoluje stari IO, i kočoperi se bivši QSL manager, sa prikladne fotografije, uz napomenu da on obnaša tu dužnost !
Da nije tragično, bilo bi smiješno.

A opet, neki se nadaju da će biti ponovo izabrani, pa su, možda, dali naputak da se ništa ne dira ?

Prvi put, u neovisnoj Hrvatskoj, da je neki sastav dobio toliko odbijenica za financijske i programske planove, te rebalans.
Hrvatskim jezikom, latinica, narod im je rekao da nisu zadovoljili, narodne zastupnike, i, preko njih, široko članstvo.
Normalan se čovjek zapita : Možete li zamisliti da se netko, iz tog, prevaziđenog , ešalona, ponovo kandidira za IO ?
Ja ne mogu. Treba imati čelični stomak, i crijeva od titana za to svariti. Uz dosta hrena, kečapa, ajvara, i majoneze.
A moraš bit i obraz.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 14, 2020 11:16 am

U ovo adventsko vrijeme, prije 75 godina, Tito je, pritisnut jakom diplomatskom akcijom zapadnih sila, na čelu s Velikom Britanijom, morao organizirati prve slobodne parlamentarne izbore u Jugoslaviji. Bilo je to doba kad je Zapad pritiska da se oformi Vlada nacionalnog jedinstva, u kojoj bi bili predstavnici izbjegličke vlade na čelu sa Šubašićem, u stvarnosti otvaranje vrata za povratak kralja Petra. Naravno da je Partija, preko svog aparata, uzela stvar u svoje ruke, izvršila temeljitu "asanaciju" terena od poraženih snaga i "kraljevih" ljudi. Na ulicama je bio (od njih) organiziran narod, s harmonikama, i bandirama, pjevalo se :
Nećemo kralja, hoćemo Tita, narod se pita !
Ishod je bio, nešto kao na referendumu 1990. preko 92 %.

Oni koji se igraju demokracije, izbora, referenduma, glasanja, manipuliranja glasovima, rezultatima, i uopće, onima koji smiju pristupiti glasanju, nisu ništa naučili iz ta dva povijesna izjašnjavanja naših naroda i narodnosti.

Tako i u HRS-u, rade sranja, jedno za drugim. Odbijaju objaviti spiskove članova plaćenih članarina s stanjem na dan 31.12.2019.
Razlozi su poznati, vidjelo bi se tko je sve u sastavu "članova" kluba, stranci, gastarbajteri, dupljaci, i mrtve duše.
Neće da objave ni spisak članarina na današnji dan, 14.12.2020. I to znamo zašto. Jer bi se vidilo tko plaća samo u "baznoj" godini.
Obećali su objaviti spisak nelegalnih klubova, s ništavnom registracijom. Što su, umjesto toga, učinili ? Nazivali ih, slali mailove, nutkali ih da se "ozakone" !!! Ko da nisu ti isti klubovi i lani bili u istom statusu ?!! Sve protuzakonito !
A što je s klubovima koji ne ispoštuju ni minimum zakonskih uvjeta, iako su , na papiru, uredno registrirani ? Sve nelegalno !

Čovjek nudi besplatan softver, oni neće da razgovaraju s njime, a kamoli da pogledaju isti ! Imamo para, reko je Hrle, pola miljuna kuna !!! Moš mislit ! Od njihove DVIJE članarine iz Pazine, a tri nezaslužena Laureata !

Znamo i zašto forsiraju YOTA 2021, ta sve piše u isforsiranim odlukama IO-a starog saziva, koji na to NIJE imao pravo odlučivanja.
Dosta je vidjeti tko se samoproglasio financijskom kontrolom tog projekta, jasno je koji hrvatski radio klub jedini može imati koristi od toga ! Nismo mi bedaci, sve je vidljivo. Mislite da ste se "zaštitili" problematičnim odlukama IO-a na odlasku ?

Devet je mjeseci, od kada je moj klub platio članarinu HRS-u. Od tada do danas su bila tri neuspješna pokušaja slanja računa, a obećano mi je i četvrto slanje, s ispravnim računom. Moš mislit, moje pjesme moji snovi. I tako i zadnje tri godine. Pisao sam, u ime kluba, ukazivao na greške u računima, to se njih ne tiče.
Zahtijevali smo povrat uplaćenih sredstava za 2018. , podnijeli zahtjev u siječnju 2019. , do danas nismo dobili odgovor.
Od odgovorne osobe Saveza, i Stručne službe, tri osobe sa VSS !
Treba li komentar ?

Sinoć mi govori prika iz metropole da Bandić dobija izbore, ne sa svojim [i]paesanima[/i] iz Hercegovine, nego apstinencijom fetivih Purgera, i intelektualne elite ! Mislim da je to najbliže istini.
Bojim se da se to ne dogodi i sa ovim izborima u HRS-u.

Na prošloj izbornoj skupštini sam dobio više glasova za člana NO nego Pilat za predsjednika. Mene su smuljali, polupijane nagovorili na ponovno glasanje, umjesto mene glasali za onoga za koga su im rekli da glasaju, a maksuzija je učinila svoje.
Pilat je izabran u drugom krugu glasanja, prostom većinom od ukupno jedne trećine zastupnika. Ivan bez zemlje, bio, i ostao.

Na kraju, želim reći da će RK Split glasati ZA kandidata Rolanda, jer je već krajnje vrijeme da se ovaj cirkus, kojega su zakuhali Pilat, Stručna služba i snage iz mraka (znate koje su, uvijek iste) završi. Javnost Tehničke kulture nam se smije, sa punim pravom.
U jednom Savezu, gdje više nema ni kuverti s mjehurićima za slanje pošiljki s biroa, imamo para za platiti organiziranje elektronskog glasanja, u režiji neke tvrtke ! Ko je ovdje lud ? Ponašamo se ko pijani Amerikanci ! Ima se , mere se. Kako za što.

Da završim, Pilatov mandat će , po mom skromnom sudu, biti upamćen samo po jednoj stvari, u 4 godine nismo dobili ni jedno pismeno iz HRS-a, po nijednom službenom zahtjevu se nisu očitovali, naštancali ugovore s OiV-om, i, niko nikome !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK