Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Nov 19, 2020 2:08 pm

19 lipa, i 47 kuna, te dvije cifre neću zaboraviti dok sam živ. Zašto ? Zato jer je i u onoj od 19 lipa sadržan transport, pakiranje, i zarada trgovca ! Kleli su se u oči svoje da je onaj šta prodaje masku po 47 kuna, da će biti procesuiran, samo što ga nisu (unaprijed) razapeli ? Tresla se brda, rodio se miš. Pojia vuk magarca. Skupa sa kožon i papcima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 21, 2020 5:23 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vio ... 32351.aspx

To se redovito događa kad vladajući instaliraju svoj "kadar" za intendanticu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 22, 2020 9:55 am

Nakon obilježavanja tužnih dana za Vukovar i Hrvatsku, nije trebalo dugo čekati, ponovio se scenarij iz svih prethodnih godina.
Na moj mail je stigao zahtjev-molba udruge SOIRH iz Vukovara, za financijsku pomoć. Oni odmah i određuju , u svom dopisu, i visinu te pomoći, jer, eto, zacrtali su koliko im treba.
Sve je to legitimno, da netko traži pomoć, na koju misli da ima pravo. To se ponavlja godinama, s raznim udrugama i organizacijama iz Vukovara. Te iste udruge nisu nikada postavili pitanje svom gradskom i stranačkom vodstvu koliko se novaca godišnje ulupa u Vukovar, što nepristrasnom promatraču, bilo gdje u Hrvatskoj , bode oči. Što njima ne pošalju svoje zahtjeve, ako su stvarno opravdani , i društveno valorizirani ? Odgovor je vrlo jednostavan. Boje se, ta lakše je poslati nekome po Hrvatskoj, nadajući se da taj neće glasno progovoriti o nenamjenskom trošenju velikih sredstava za Vukovar.
Ovaj nema za što prati savjest, jer mu je mirna, dao je Vukovaru sve što je mogao, kad je trebalo.
Okružnice šaljite na druge adrese, od YUTEL boraca, do briselske, ili neke druge bojne.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 23, 2020 8:25 am

Godinama su bili koncerti,sad su zbog virusa stali.U njima se 25 godin žica za sve i svašta.Jutros na putu na posao,plakat u staklu na autobusnoj postaji.UNICEF kaže donirajte gladnoj dici Svita.I sve tako.Žena i mala se vataju telefona,vrte brojeve za donaciju onih 5-6kn.Nisan nečovjek ali ne mogu se otet dojmu da se stalno cidi nas male,obične ljude,radnike i to na minimalcu! :( I penzionere,naravno.Neka idu pitat one koji imaju milijune misečno.Oni imaju previše za devet života.BTW oni bi meni i mojima tribali isto donirat misećno štogod! 8 miseci se vrti reklama za potres u ZG i za PLANdemiju! NEDAM NIŠTA,ne zašto što ne mogu dat koju kintu već iz principa.Pun mi je kurac više toga.Sto posto da nisan jedini koji ovako rezonira.
Vidim Nerežišćani opet izabrali Kušćevića.Neka kod njega odu žicat,on ima.I svi umočeni oko njega.A takvih u HR ima pun kurac. :evil:
Eto,sad je i zadnjem Hlebincu jasno zašto naša mladež biži vanka glavom bez obzira.Po 50000 na godinu.To je milijun radno sposobnih osoba u 20 godina.Ko će popunit njihova upražnjena mista? Pitajte Angelu Merkel i Plenkišu. :evil:
Banda je opljačka državu u par desetljeća što svim stranim zavojevačima nije uspilo od stoljeća sedmog. :twisted:
I onda se neki pitaju zašto nam je ovakva situacija u Savezu :?: :roll: Pa da je sve po zakonu,on bi davno već trebao biti ugašen.Šuplje di god pritisneš.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 28, 2020 8:23 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ni- ... 34236.aspx
Ovo sam još lani pisao, da je izgledan scenarij Latinske Amerike. A onda je došla corona, i samo to ubrzala...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 28, 2020 11:45 am

Nisan broja ali ima više od 10 godina da je Domenico ovo predvidija i to mi reka. :(
Gotovi smo.I bolje da čim prije propadnemo.Bilo je bolje da smo i prije 15 godina jer smo bili mlađi.
Ako ćemo se bankrotom riješit bande onda je to dobro u svom tom sranju.Samo je pitanje hoćemo li ih se rišit?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 02, 2020 9:05 am

Slušam jutros HR1, Vlada RH je naručila 5,6 miljuna komada cjepiva za COVID ! Ima nas 3,8 miljuna, u koji broj je uključen i ukupan broj naših gastarbajtera, kojima je prebivalište u RH, znači, jedno 400.000 ljudi manje. I sad, meni tuče po glavi, za koga su ostala cjepiva ? Za migrante, u prolazu, maybe ? Ili, po onoj, Fata je Fata, a dvaput je dvaput ? Pa, ko osta, osta...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 02, 2020 12:20 pm

A za one koji budu tražili repete. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 05, 2020 2:35 pm

Dobija san dva poziva, glede mog zadnjeg posta, pod ovin topikon. Oba su mi rekli, manje-više, isto : Budalo, zar ne vidiš očito, to nan je država rezervirala i naručila priko EU, sve ono šta ne potrošimo, prodat ćemo u BiH i Srbiju, koji nisu u EU, i koji se bidni nisu imali di predbilježit !
Ja, naivan, izvalih : Oli Srbima neće poslat braća Rusi ? Oboriše se na mene salvama : Koji Rusi, govore od ovoga lita da imaju cjepivo, da je to spremno, cijepili bi prvo sebe !
Jebi ga, umuka san, ustuknija prid argumentima, i sad samo čitam u novinama, kako će (sve kasnije) doć prvo cjepivo u Hrvatsku.
Idemo dalje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 07, 2020 3:33 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/buj ... 36759.aspx

Poruka vladajućima, što narod misli o njihovim ministrima...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK