Primam dosta mailova, i , u pravilu, ne odgovaram na njih. No, dva su me takla u šuštu, pa, dosljednosti radi, moram reagirati.
Prvo je pametni Martin napisao
pukom igrom slučaja saznao sam da jedan od kandidata nema čak ni dozvolu za rad.
Onda je, brže bolje , drug Kandidat reagirao
Željko Vidović 9A3DVI nema dozvolu za rad a u životu nije napravio ni jednu vezu. To nikome nije smetalo kad je trebalo voditi radioamaterski kamp na Mosoru i lobirati za sredstva za YOTA kamp u IO HZTK u kojem je član?
Sad ste me raspizdili. Par puta sam napisao da kakav bi to bio direktor HAK-a bez vozačkog ispita? I danas čvrsto stojim iza te izjave.
Sve konstrukcijske riječi rečenice u kojoj drug Kandidat pokušava, nama neukima, nešto objasniti, u najmanju ruku, ne stoje.
Prvo, što će nekome, tko nije operator, pozivni znak ? U rangu tajnice, njene zamjenice, Pčelice, Pukija, i mnogih drugih...
RA kamp na Mosoru, poglavito ovaj zadnji, je karikatura RA tečaja, rezultata nema, niti ćemo se naslušati veza tih tečajaca !
Lobirati sredstva za YOTA kamp ? Ti lobisti, i uopće zagovaratelji tog YOTA kampa, nisu "prijatelji" HRS-a i njegovih članova.
Za prvi su glasali polutrijezni zastupnici u skupštini, a za drugi (zamjenski), koji bi se trebao dogoditi 2021. su nelegalno glasali članovi IO-a HRS-a u upravo završenom sazivu. Taj kamp je prohtjev i suluda ideja par faca, a sadržaj je takav da nam ništa dobra ne donosi ; samo nam se mnogo bogatije zemlje smiju , siromašna zemlja da organizira tako nešto...
Da završim, da ne bi netko pomislio da ima i trunku osobnog u mom pisanju, ja tu osobu ne poznam, niti mi je poznato njeno djelovanje. Samo pišem , u skladu s čuvenom irskom poslovicom, "Treba osuditi grijeh, a ne grešnika!"
Slažem se da individualna lista , sa dva kandidata, za članstvo u IO HRS-a "bode" oči. Ako već iza te dvojice stoje zagrebački klubovi, što ne ponudiše svog kandidata za predsjednika, u paketu s punim brojem članova IO-a ?
Inače, iako nije uobičajeno, i bez da sam pravnik, mogu utvrditi da su i te dvije kandidature valjane, i treba ih staviti na JEDNU listu kandidata za IO, pa koliko ih dobije najveći broj glasova, upadaju, oni ispod crte vritnjak, takav je život.
"Prijetnje" druga Kandidata da će podnijeti ostavku, ako bude izabran on za predsjednika, i "oni" za članove IO-a, su pokazatelj djetinjeg ponašanja istog. U životopisu je pokazao da nije prijatelj s hrvatskim književnim jezikom, a ovim i da nije na domaćem terenu kod konstruiranja rečenica. Mali broj jezika trpi "ako" na dva mjesta u istoj rečenici. Promašena konstrukcija, u stilu kibi-dabi. No, u četiri godine nismo vidjeli ni slova od Pilata, pa bi ovo, valjda, trebao biti neki iskorak nabolje, a...
Ni meni se nije svidio stil, način i praksa provođenja predsjednikovanja Pukija, ni ja ga ne bi tija vidit u IO, a opet, kao legalist, ako dobije potreban broj glasova, za mene će biti izabrani član.
Kaže naš narod, udala se ona ćorava, i gobava, i hroma, i nepočešljana....