Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Nov 24, 2020 4:27 pm

Objavljena je na HRS web naslovnici lista validnih (?) klubova čiji će zastupnici biti pripušteni glasanju. Dešava se nešto što ja u životu nisam vidio, da se "podsjećaju" klubovi i zastupnici da pošalju vjerodajnice ! Pa nismo na pazaru ? Očito je da vrhuška cilja na neke od tih ruku, pa ih "bode u slabine" !
Odmah po pregledu spiska, upada u oči da dva novoprimljena RK iz Petrinje (!), i udruga iz Zagreba, nisu platili ništa, a očito je za koga glasaju !
Isto tako ovi klubovi, na parove razbrojs, od Garešnice, preko Zadra, do Pazina, koga oni predstavljaju ? Da se ko ne naljuti, mogao sam ići i obrnutim smjerom, od Korčule, preko Vele luke, Rijeke (CWM), Tršća, Samobora, do Pakraca, isti bi bio efekt !

Neka se nitko ne ljuti, možda je u tim povijesnim bespućima i zadovoljena forma (krhko, i jaaaaako nategnuto), ali smrdi do nebesa na duboku amoralnost. Kako i zašto, objasnio sam desetke puta kako, a zašto, to pitajte zastupnike tih klubova.

Hrvatski DX klub "natego" na 31 člana, kako mu to u Kupu Jadrana samo jedan, od 31 ? Lakše je uplatit još dvi članarine, Fata je Fata, a dvaput je dvaput. Dvije ruke su dvije ruke, a...?
Kako se toga nije dosjetio i Saša iz Ludbrega ?

Ovom spisku fali puno stvari, o tom , potom.
No ona najvažnija stvar nije ugledala svjetlo dana, spisak plaćenih članarina s imenom i prezimenom, i oznakom matičnog kluba.
Pa da izvršimo cross check, isključimo duple, strane državljane, i ostale žetončiće !

Da zaključim, oni su htjeli pokazati kako su, tobože, transparentni, i istinoljubivi, stvarnost ih demantira. Kriju podatak o 1162 članarine, ko zmija noge. Vjerojatno, s razlogom. Jer, istu stvar nisu htjeli prikazati ni za baznu godinu 2015, kad je 2016 bila izborna skupština! Ako ništa, bar su ostali dosljedni muljanju ! Kome paše, svaka čast, ima jak stomak, kad to može svarit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2020 8:07 am

Jedna smrt, sto proroka. Tako je i sa jučer objavljenom informacijom o broju zastupnika u skupštini HRS-a, po pojedinom klubu. Zove me sinoć čovjek iz unutrašnjosti, veli da baš klub koji sam spomenuo ima i strane državljane, u ukupno prikazanom broju ! Odgovorih mu da ja to ne mogu provjeriti, a da mogu, i da se pokaže točnim, ja bi prvi tjerao pravdu do Haga !
Navodno da ima još dva "velika" kluba koji su ispustili strane državljane sa spiska, pa su sad spali na jednog zastupnika, a prije su imali dva !?!

Sve bi ove točne, ili poluistinite, kako hoćete, informacije, otklonio javni spisak članarina, po matičnom klubu, a za što se ja, i mnogi, već godinama zalažemo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 26, 2020 6:46 pm

Još nije istekao rok za prijavu predsjedničkih kandidata, a ja već čujem kako je jedan, navodno, odustao. Odgovaram ja, dubokom grlu, kako je odusta , ako se nije (službeno) ni kandidira ? E, veli on, nije dobio zeleno svjetlo kod muftija, pa se neće ni kandidirati, da se ne bruka. Znači, opet sindrom splitskih gradonačelnika ? Izaberi, ili kandidiraj , slaboga, da ti bude lutka na koncu ?

Sutra je zadnji dan za kandidature, baš dobro, da se ljudi mogu posvetiti bratoubilačkom ratu, tj. svinjokolji, vazda se to obavljalo 28., 29. i još koji dan šta se spajalo...
A kad se naprave kobasice, čvarci, istopi mast, odvoji za sušenje, pojede crna džigerica, poneko se oda rakijanju, uvijek su zavoji i hansaplasti pri ruci... ;)
Jutros je u Sinju bilo minus 5, u Kninu minus 4, ubilo se za svinjokolju, nema mušica i gamadi, a rakija klizi grlom... Bujrum.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 27, 2020 11:00 am

Jutros me, nasabajle, zovu na mobitel, viče glas : Jel' ti Koki znaš koji je danas dan ? Znan, odgovaran ja, petak. E, nastavi on, ali nije obični petak, danas je CRNI petak ! E pa šta, odgovaran ja. Ništa, ali možda bude crn i za nas, i za HRS , priča on. Pa nastavi, ako se bude opet kandidira Pilat, crn je, da crniji ne more bit ! Ako se ne pojavi pravi proutukandidat, opet nam se crno piše. Ako skupina anonimnih autora dokaže da su neki frizirali brojke za dobit više zastupnika, opet sve pada u vodu, a moguće su i kaznene prijave ! Ako ne bude neovisnog tijela, koje će sve to nadzirati, crniji nam petak ne more bit ! Za sada je situacija, kadija ti sudi, kadiji se žali. To nas hebe još od turskih zemana, i nije stalo !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 9:59 am

Prije 20 godina, došao jedan francuski političar u Zagreb, domaćini mu ga pokazuju, od Trga, nadalje. A on, očigledno dobro spremljen prije dolaska, pita njih : Zašto ste mijenjali ime ovog trga ? Svaka demokratska država ima u metropoli Trg republike, i redovito se ponosi njime ! Da stvar bude gora, odveli ga i na Trg francuske revolucije, da zaokruže "proces" !

Pao je u unutrašnjosti snijeg, zeman je, normalno... Ne da pokrije zemlju...

Naš domaći cirkus, Orfei, Internazionale ili Coloseum, svejedno, se nastavlja. Dežurni "ložači" tipa Pukija, ili onoga iz Bjelovara, su odradili svoj posao, dizanje tenzija i atmosfere, maltene kataklizmička situacija. Sad je Pilatu lakše muljat, ta navika je na krizne situacije. Nema predsjedničkih kandidata, nema izbora ! No corps, no crime ! Bar nam dipl. kriminalista ne manjka !

Svi koji su zazivali izbore, šute. Baš kao što su stari Slaveni zazivali kišu, Oj dodo, oj dodole...
Kako opozicioni kandidat(i) misli dobiti trku bez glasova onih koji su protiv Pilata, i njegove momčadi ? Osim šture, nepotpune i nepismene kvazikandidature, koja BTW nije bila došla iz Saveza, nego sa osobne e-adrese, nismo vidili ništa !

Sinoć mi javlja pouzdanik OZNA-e za metropolu da se Pilat hoće opet kandidirati ! Zemljo , otvori se ! Nakon svega, što vidjesmo, čusmo, i doživjesmo ? Pilatgate. HRS gori, a Pilat se češlja...

Na kraju, čudi me da ama baš nitko u državi ne zaziva (skupa sa mnom) neovisan nadzor i provedbu izbora ? Jer postojećoj ekipi se ne vjeruje. Od 2007. , nadalje...

Nema pravednih i po zakonu osnovanih izbora bez da se vidi kako su pojedini klubovi došli do drugog, ili trećeg zastupnika !
Postoje određene sumnje, dojave i šaputanja, ako su istinite, molim autore da javno istupe, bolje prije, nego poslije izbora.
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Nov 29, 2020 6:33 pm

Opet pitanje, čemu sve to uz prosjek godina od 60+ ?!

Evo tu jedan zgodan članak, za razmišljanje:
https://www.kj7nzl.net/blog/ham-radio-n ... than-ever/

Tko ne pamti, imao sam dobru namjeru održati SDR predavanje sa demonstracijom
na zadnjem "normalnom" ZRFu 2019. - glat odbijeno... pametnom dosta.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Nov 29, 2020 8:31 pm

Hvala za link, pametan čovjek ovaj Amer, samo reci to ovima koji po Zagrebu hoće paradirati s značkama , vokcima i outfitu kao da su Policija ! Država nam je, prije dvadesetak godina rekla da u tom segmentu ne računa na nas, ali, ne lezi vraže, uvijek ima onih koji su veći katolici od Pape Franje ! Eno ti ih na Pilatovom spisku, pišu se kao Udruga, novopridošli, ne plaćaju članarinu, ali se zna za koga glasaju ! Sve je jasno, za one koji hoće slušati, gledati, i ponašati se normalno. Za one druge, sve je uzalud.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 30, 2020 2:30 pm

Znači, za saznati ima li predsjedničkih kandidata, i ako da, koji su, treba nazvati Dunju Mazzocco Drvar, ili kojeg kolegu ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 30, 2020 2:43 pm

Možda Vakulu,on im je glavni prognozer. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 30, 2020 6:29 pm

Dobio sam materijale za elektroničku izbornu skupštinu. Ima dosta materijala, koje moram dobro proučiti, prije nego što išta komentiram.

Ovlaš pogledano, jedan je kandidat za predsjednika, i jedna je lista "njegovih" kandidata za IO. Postoji i druga lista kandidata za IO, sa dva imena, Vito i Puki, koje podržavaju zagrebački klubovi. Njihova kandidatura je legalna i legitimna, samo je suprotna dosadašnjoj praksi da kandidat za predsjednika bira svoje suradnike, koji su članovi IO-a.
Listu za članove NO-a su podržali pretežito oni klubovi koji su u "opoziciji" prema Kandidatu, ali, mislim da je to dobro, jer neće biti gledanja kroz prste. Kamo lijepe sreće da je tako bilo zadnjih 28 godina, umjesto stalno nuđene lakirovke i Potemkinovih sela.

Vidim da su odabrali program tvrtke IDE3 iz Zagreba, automatski se nameće pitanje zašto se odbacila mogućnost softvera koji nam je ponudio naš čovjek, na onom, neslužbenom, forumu. Nismo, ni kao društvo, ni kao Savez , u poziciji da se razbacujemo novcem.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK