Ovo je poruka koju sam poslao skupštinarima:
Poštovani zastupnici, kolege radioamateri
Rezultate glasovanja elektroničke skupštine imate na WEB stranicama HRS-a. Tumačenja voditelja Skupštine još nemamo. Danas sam pokušao kontaktirati gosp. Pilata 9A2R ali nisam uspio stupiti s nijm u kontakt. U razgovoru sa nekolicinom članova IO i skupštinara nisam došao do relevantnih činjenica koje vam mogu podastrijeti.
Činjenica je da je, u skladu sa člankom 22. Poslovnika o radu Skupštine, za izglasavanje odluke potrebna većina svih zastupnika elektroničke Skupštine a ne samo onih koji su glasali tako da možemo reći da prijedlog produžetka mandata sadašnjeg predsjednika, IO i NO nije prošao.
Sa druge strane, moj prijedlog protivljenja toj odluci također dobio apsolutnu većinu i pristalice produženja mandata imaju relativnu većinu (37 ZA, 17 PROTIV i 3 suzdržana) što mi ne daje placet da organiziram inicijativu sazivanja izborne Skupštine u skladu sa člankom 32. Statuta HRS-a. Ja sam spreman na to ali mislim da nemam moralno pravo da to pokrenem.
Stoga molim gosp. Pilata da se izjasni o svojim namjerama budući se nešto mora poduzeti.
Zahvaljujem svima koji su podržali moje traženje da glasaju PROTIV i tako pokazali da se treba povući crta..
73, Rolando 9A3MR
Došlo doba, da se ljubav proba...
Dragi štioci, doživili ste i to čudo da se ja slažem s postom druga Kandidata, osim u jednoj stvari. Smatram da ne stoji ono "nemam moralno pravo" !
Koliko je samo moralnih, institucionalnih i pravnih načela pogazio Pilat, ne prezajući pred ičim da ostvari tzv. tehnički mandat, do 30.6.2021.
I zadnja budala znade da se u srpnju i kolovozu ne dešava ništa, praktički bi to bilo do jeseni ! Za što ? Za konsolidaciju svojih snaga, ucjene, prijevare i falsifikate ! A zašto ? Zato jer grozničavo žele održati YOTA 2021, za koju su donijeli nelegalnu odluku o održavanju, to je posao skupštine.
Čekam njihov pokušaj registracije, da je oborim, iz niza valjanih, i zakonitih razloga, za razliku od njih.