by 9a2jg » Fri Nov 13, 2020 4:48 pm
Oko 13 sati sam saznao da je umro Emir Mahmutović. Provjerio sam na nekoliko adresa, svakome od njih sam bio prva vijest ! Dokaz koliko se (malo) družimo i razgovaramo.
Što reći, što napisati, što ostaje ? Iza svakog, pa i iza Emira, ostaju djela, koja se ne daju izbrisati ičim, ostaje ono dobro što je uradio, ono loše nastojimo zaboraviti.
Bio je jedan od pionira dva najveća projekta radioamatera u neovisnoj Hrvatskoj, IOCA i WFF. Jedan od prvih hrvatskih državljana koji je radio sa Kosova. Prvi je, sa pokojnim Dakijem, nakon Domovinskog rata, išao na ekspediciju na crnogorske otoke, u Jadranskom moru.
Inicirao je akciju spašavanja našeg natjecatelja i suca na prvenstvu QRQ u Skopju, i uspješno je organizirao, i priveo kraju.
Zadnje desetljeće je dosta radio na povezivanju sa MDXC, i bio njihov uvaženi gost u Italiji.
Trenutno, očekivao je službeno proglašenje ZP Dinara, i žarko je htio otići tamo, i aktivirati.
Bilo je i prijepora, nesuglasica i drugačijih mišljenja oko pristupa nekim stvarima, ali prilično je balansirao između želja i mogućnosti.
Emire, počivao u miru.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja