Prvi dokaz da je čovik "maka" je zagovaranje čvrste ruke, on bi oduzima, zabranjiva, uvodija "red", naravno, po njegovim mjerilima.
Gledan tako, ne s Fruške gore, nego iz južne provincije Dalmacije, umotvorine takve vrste, pametnog Martina, no sad mu je da ruke i Štef, 9A2Z.
Kako mi je kćer (i) profesor povijesti, pročita san, manje - više, i sve njezine udžbenike sa faksa. Upravo ovako, kako ova dva zagovaraju, je počela nacionalizacija, konfiskacija, oduzimanje građanskih prava, a zatim i imovine, čim su utihnule puške, svibnja 1945.g. Teren su bili "pripremili" partijski aktivisti, koji su uvjeravali narod da su im kulaci i vlasnici kuća i stanova direktni neprijatelji na slavodobitnom putu u socijalizam. Realizacija, nakon te retorike, je bila (pre)laka. Tko nije htio potpisati da se odriče svoje imovine, završavao je, ili s metkom u glavi, ili u logoru za preodgajanje, a imovina oduzeta, kao logičan akt protiv onih mračnih snaga koji su protiv kolektivizacije, sovhoza, kolhoza, i Seljačkih radnih zadruga.
Svi smo u HRS-u svjesni da je dosta veliki postotak vlasnika jednoslovnih znakova, ili neaktivan, ili mu služi za preseravanje. No, svaka vlast poštuje odluke prethodne, to je nepisano pravilo. Stoga, poštujući povijesno običajni slijed, zagovaram da se nikome ne dira stečevina, iz prostog razloga jer je dotični ISPUNIO traženo, i , u tom povijesnom trenutku, to dobio zakonito i zasluženo.
To, što imamo dodatni broj bolesnika, koji su aspiranti na jednoslovan znak, je samo dokaz da je nuzprodukt corone udar na veliki i mali mozak.
Ja ću podsjetiti na jednu drugu nelogičnost. Supruga mi je imala u bivšoj državi znak YT2LFZ. U neovisnoj su Hrvatskoj to "preveli" kao 9A7LFZ. Što je bilo logičnije nego da se ostavi dvojka, koja nikome nije smetala, pogotovo ispred troslovnog sufiksa, na kome nitko nije bio zavidan, niti ga je tko htio ?
Zašto ovo pišem. Pa zato jer sam vidio uzlete nekoliko osoba, od troslovnog, do jednoslovnog znaka !
Vidio sam zaklinjanje u pravovjernost članova komisije da su "jedinice" rezervirane isključivo za klubove, pa su onda "provalili" sustav, i počeli davati ličnjacima, s inozemcima na čelu ! U isto doba su se kleli da su za strance rezervirane isključivo osmice !!!
Čak nema razumnog opravdanja ni za domaće, da su im davali "jedinice" ! Ali, para vrti , gdje burgija ne može...