Ja sam odlučio od 2021. više ne biti član radiokluba,
pa tako ni HRS-a. Dakle, svoje pravo na radioamaterske
aktivnosti ubuduće ću ostvarivati isključivo u okviru
HAKOM regulative i procedure.
Tim slijedom postavljam i pitanje tko će postavljati
pravila o pozivnim oznakama radioamaterima koji će
se odlučiti svoje pravo na radioamaterizam ostvariti
isključivo dakle samo preko HAKOM-a ?
Ovo je danas napisao 9A3WP, na onom, neslužbenom forumu. Neću ulaziti u razloge njegove odluke, pa čovjek ima punih 50 godina, ako sad ne zna što hoće, neće nikada ni znati.
Tema je zanimljiva, puno šira od napisanih par rečenica, i uvjeren sam da je plod dugih promišljanja.
Dalo je i meni za misliti, u prvom redu stoga što ja gledam šire. Ne jednom sam se upitao tko brani interese onih koji su platili doživotnu članarinu ? HRS sigurno ne, iako to glumi, i glumata. Ne može se postaviti odvjetnikom netko tko ima ponašanje u opreci sa potrebama i željama članica i svekolikog članstva !
Ista stvar je i kod produženja dozvola za rad, Stručna služba (čitaj , hrvatski, latinica, Pilat & Co.) insistira da netko plati članarinu do 31.3., tekuće godine, inače mu neće dati onaj komad papira, u naravi prijedlog pozivne oznake ! Baš će se netko tući za nečiju pozivnu oznaku, kraj žive osobe, korisnika znaka!
Pri tom se HRS ne osvrće na činjenicu da ti možeš platiti članarinu , po pravilniku kojeg su sami napisali, do zadnjeg radnog dana u kalendarskoj, tekućoj, godini !
Spustili su se na nivo ucjenjivača, haračlije i drumskog razbojnika.
Kad se sve sagleda, razumljiv mi je Goranov potez. Nikog ne nagovaram da ga slijedi, većina ima i godina, i pameti, samo neće HRS na zelenu granu ovakvim ponašanjem.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja