Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Oct 08, 2020 9:20 am

Kako se mjere za zatvorene prostore postrožuju, to je sve izvjesnije da će skupština doživjeti sudbinu YOTA-e 2020.
Ja sam, prije 10 godina dao konstruktivan, i razuman , prijedlog, da se skupština održi u Karlovcu, onda bi svakome bilo podjednako daleko. Dom hrvatske vojske stoji (godinama) neiskorišten. A , ali to bi bilo mukte, to ne valja. Triba ić tamo di se plaća, to je posal...

Nisan ni utakmicu moga pogledat na miru. Zvoni mobitel, jedan ostrašćeni fan druga Laureata me pita da šta ja iman protiv njega ? Ništa efikasno, odgovorih.

Oba izgledna kandidata su iz iste korenike, U istim dubiozama zajednički i svojski radili. Ka, rečimo, Milanović i Plenković u MVP-a, manje više.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 12, 2020 8:18 am

Do danas smo pročitali samo izraženu volju druga Laureata za kandidaturu. Neslužbeno, i postojeći se nije ponovo kandidirao ! U čaršiji se priča da postoje još dva kandidata, barata se i s imenima !
Rok je do petka, znači, vrlo brzo ćemo saznati imena svih, ili jednog, kandidata. Vidjet ćemo što nude , kao svoj program, osim bezumnog trošenja naših novaca, na unaprijed promašene projekte. Dosta smo ih se nagledali.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 13, 2020 4:57 pm

Kako mi javlja pouzdanik OZNA-e za metropolu, zamjenica tajnice se uselila u RKZ. Pretpostavlja se da je zakup Gasilnog doma za potrebe QSL-službe ?
Tajnica, navodno, (odavno) radi od doma. Jer, domaće je domaće. Svuda pojdi, doma dođi.
Reka bi moj profesor da se ponašaju ka "pijani Amerikanci" ! Ima se, mere se. Ako ćemo se zajebavat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 15, 2020 11:02 am

Pune mi glavu pizdarijama, ovi Kurdi , Jemenci i Crnci. Veliju da boravak zamjenice tajnice u RKZ-u stoji 40.000 kuna ?!? Ostavite se ljudi mene, imate onaj, neslužbeni, forum, pa tamo otvorite topic, ako vam dopuste...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 15, 2020 11:16 am

NNNI ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Oct 16, 2020 9:37 am

Cilu noć je padala kiša, sve do zore. Ležim u postelji, budan, i mislim, ovo se i bog rasplaka nad kandidaturama zainteresiranih za mjesto predsjednika HRS-a.
Danas je zadnji dan za prijave kandidata, ali to njima ne znači ništa. Sve šta im paše, njima je rastezljiv pojam. Nagledali smo se toga, od zadnje izborne skupštine, do danas.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Oct 16, 2020 10:17 am

"Samo nas nebo rastavit može..." :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Oct 17, 2020 7:44 am

Dan nakon deadline-a za predaju kandidatura za predsjednika. I što bi bilo, nego normalno da danas osvane na HRS naslovnici spisak valjanih kandidatura ?
Ali ne, treba sve, sukladno dosadašnjoj praksi, zakukuljiti, zamumuljiti, i obaviti velom misterioznosti, da ne kažem, muljanja.
Spisak članova s oznakom pripadnosti matičnom klubu nisu htjeli objaviti jer bi u tom slučaju neki klubovi izgubili pokojeg zastupnika, a to su baš oni koji vladajućima daju glasove ! Cirkus se nastavlja...
Nisu ni razlučili i filtrirali one klubove koji ne udovoljavaju zakonskim uvjetima. I tu bi im otpalo 20-ak ruku, sve njihovi, polutrijezni, glasovi.

Napisali su u zapisniku da je, citiram, IO odlučio da će se iduće godine YOTA održati u 9A, umjesto, ove, neodržane. Koliko znam, to NIJE u ingerenciji IO-a, nego Skupštine, koja to mora usvojiti, da bi bila valjana odluka, naravno, ako procijeni da to nama treba.
Jer, vrhuška HRS-a se ponaša kao pijani Amer, ili Bandinjo, sa Snježnom kraljicom, po komforu i nagradama, same natjecateljice su rekle da su najviše na svijetu !
Može bit da je ovdje već Švicarska, kako je govorio Šime Đodan, i poslije KGK, samo mi to ne vidimo ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 18, 2020 7:00 am

Sve mogu podnijeti samo ne laž i lažne svjedoke. Zato jer sam u životu sto puta najeba zbog laži i lažaca. Možda ću još koji put, ne znam...
Dakle, pametni Martin je proturio tezu da je prije 40-50 godina bilo 3 puta manje radioamatera ! Za sve što se napiše, bez obzira je li istina, odma se nađu fanovi, pristaše, pravovjerni. Takve je Martin našo u 3WP, 2M... Njihova stvar, nek se bakću sami sa sobom.

Osobno imam 101 dokaz protiv toga, ali zadržati ću se na onom najočitijem, papirnatom, jer - karta kanta ! Prije DR-a, znači ne prije 40 ili 50 godina, nego recimo, zaključno sa 1990.-om , mi smo još uvijek dobijali QSL-ke 5 ili 6 puta godišnje, plus što bi (najmanje) koji put donio netko ko bi išao na službeni put u Zagreb. Po fizičkom obujmu, najmanje 5 puta više nego godišnje, u zadnje dvije dekade ! Identična je situacija bila i sedamdesetih. Znači, Martin svjesno laže, jer on ZNA da je ovako kako ja pišem, jer je tada bio aktivan !
Ili će mi netko pokušati "objasniti" da je tri puta manje amatera, slalo pet puta više karata ? Nemojte me zajebavat !

Jedna interesantna crtica, o kojoj sam pisao par puta. Za MIS 79, gdje je AKL bio izvršni organizator, što se tiče učešća splitskih i jugoslavenskih radioamatera, je tiskano, prvo 700.000 , a dodatno još 300.000 karata, za klubove i pojedince koji su bili involvirani u projekt, kao i za bilo koga tko je htio staviti svoj pečat na mjestu pozivne oznake, od Vardara, pa do TRiglava. Tu prigodu su najviše iskoristili Slovenci, ali bilo je svakom dostupno. Taj miljun karata se razgrabio, i još je bilo zainteresiranih za 10-200 tisuća komada, ali je Org. odbor MIS-a već bio probio financijski okvir, pa se nije više moglo. Radio klub Ante Jonić YU2AKL (sada RK Split 9A1AKL) je te, 1979. godine imao 265 članova koji su platili članarinu, od kojih su golema većina bili operatori, sa položenom klasom, pozivnom oznakom, bili u eteru, i imali svoju QSL-ku, koje su slali.

U idućim danima, kad oberemo masline, ću više pisati o ostalim dokazima protiv Martinove namjerne netočne tvrdnje, u naravi, laži.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 18, 2020 11:42 am

Koje je godište taj picok? Okačija je sam da je on picok. :roll: Koliko može živit jedan obični picok?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK