by 9a2jg » Sun Aug 23, 2020 7:29 am
Čim su neke vlade iz zapadne Europe počele najavljivati stavljanje Hrvatske na tzv. crvenu listu, počela su otpuštanja sezonskih radnika, iako je za njima nasušna potreba bila još najmanje desetak dana. Slušao sam, uživo, neke njihove ispovijedi, ne pričaju baš lijepo o poslodavcima. Mole me da im ne objavljujem imena, kako njih, tako i naziv i naciju poslodavca, iz razumljivih razloga. No kako i ptice na grani znaju o kojim poslodavcima i iz koje su države, nećemo ih spominjati, samo ćemo reći da su iz jedne strogo katoličke zemlje.
Spisak sezonskih "grijeha" prema radnicima je predugačak, ovo je došlo samo kao kap u već punoj čaši.
Iznenaditi ćete se, ja ih ne krivim, jer bi se u protivnom mora popišat na diplome, krivim one političke strukture koje su osmislile i provele u djelo prodaju našeg obiteljskog srebra, dragulja na Jadranu. To traje već 28 godina. I što se dogodilo, ti jadni sezonci nisu nikako zaštićeni, ni od vlasti i sindikata SVOJE države, tako ni od države vlasnika, pogotovo. Mi smo za njih bili i ostali "sluge i konjušari". Ništa se novopečeni veliki Rvati, koji toliko misle i skrbe za Hrvatsku, nisu naučili iz djela Krleže, Andrića, misli jednog Vlade Gotovca, pa čak i doktura. Jer, što više vrijeme odmiče od njegove smrti, mi, koji još zeru mislimo svojom glavom, sve više vjerujemo kako je bio okružen onim snagama koje su gledale samo svoj boljitak, ne i Hrvatske.
O turizmu, rezultatima i efektima , počet ću pisati od sutra, ima toga za jedan dobar roman.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja