by 9a2jg » Sat Aug 15, 2020 12:19 pm
Klapa mi jutros susida u 7 uri, ja mislija nekoga inkolpalo, dižen se, sav krmeljav, u donju robu, pitan : Šta je, di gori ? Ne gori, nego još gore, plače ona . A šta bi moglo bit gore, opet naivno pitan ja. Došla mi gošća sa mužen u Split, kupila kartu za Supetar, i čeka filu. Uto jon zazvoni mobitel, da se zbog Covida odma mora vratit, da Hrvatska nije sigurna, i, ako ostane, ostaje na svoj rizik, i moraće bit 14 dana u karanteni kad se vrati u Austriju ! Žena tužna, čekala je odmor godinu dana, ali ga nema toliko da, nakon Bola, bude još 14 dana u karanteni. Teška srca, upalila je motor auta, i vratila se u Austriju.
Kako mi u Bolu imamo hotel Bretanide, koji je volšebno prodan Austrijancima, odma se Bolom proširila vijest da evakuiraju turiste, i da , navodno, definitivno zatvaraju, za ovu godinu, 22.8. ?!?
Da mi je sad srest one "državotvorne i velike Hrvate" koji su nas, od početka jebali u zdravi mozak da su nan Austrijanci najveći prijatelji. je, do prvog zajeba.
Zar nisu upravo oni tajili izvor zaraze u malom selu, skijaškom centru ? Zar nisu oni šikanirali osoblje hotela tamo, pretežito s Balkana, da moraju mučat ?
Kapital nema ni druga, ni prijatelja, samo interes, a interes Austrije, neskriven, i ponovljen masu puta, je da Austrijanci provedu svoj godišnji odmor u Austriji.
I Talijani šalju takve poruke svojima, da se razumijemo, nisu sad Austrijanci anatemizirani, samo su prvi reagirali, i prvi odvraćaju svoje od nas, ka da smo kužni.
Puno naglo su zaboravili što su sami zimus prikrivali, a nas jebu jer smo iskreni i transparentni. Tako se ne ponašaju prijatelji. Ako su nam to ikad bili ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja