by 9a2jg » Sat Aug 01, 2020 9:57 am
Veoma je slična situacija s Reunionom, i s 9A22MINE. Zašto ? Pa na obje lokacije se išlo sa 3 stanice , radila jedna. Najavljivane puste SOTA-e, na Reunionu 0, ovamo samo 9A3ST. Priko dana, i po noći, sa bazne stanice u stožeru se radilo malo, po noći, koliko vidim, ništa. Nešto sitno, pokušaji na 2 m, i 6m, i to FT8, na SSB ih se nije čulo.
Ja to sve pišem kao onaj, što reče Mato, "iz naslonjača", i dakako da su ljudi išli za svoje pare, i to platili, po mom skromnom profesionalnom mišljenju, dosta skupo, i da su se mogli i kupat, nema niko da in reče rič.
Ono o čemu JA pišem je tehnologija i pristup radu. Da su oni objavili unaprijed da neće objaviti LOG-ove i na IOCA stranici, ja ne bi učinio s njima ni jednu vezu.
Ne zato što ih ne volim, ili što mi nešto smeta, nego zato što imam sve te otoke odavno . Neka ih drugi rade, i napreduju na listama HR-a.
Nema tu nikakve zle krvi, Bože sačuvaj, to je samo stvar principa.
I , još jedna stvar, upravo zbog članova FF kluba, koji preko godine aktiviraju razna FF područja i po otocima, ja redovito NE dobijem godišnju IOCA nagradu, iz banalnog razloga, jer oni ne šalju dnevnike i Neni ! Nisu oni time naudili Neni, ili HRS-u, nego su zakinuli mene !
Da budem pošten, nisu samo oni, ima tu i Talijana, Austrijanaca, i Nijemaca, koji isto rade s hrvatskih otoka preko ljeta, a ne šalju dnevnike Neni, ali ovi to rade NAMJERNO.
Da zaključim, u vrijeme kada (nekad) nacionalni QSL biro (ne) radi, slanje dnevnika Neni bi smanjio i fizički broj QSL-ki preko 9A biroa, ali , očigledno, to njih ne handri.
Ja sam i jučer, vjerovao ti, ili ne, poslao po treći, jubilarni put, dva direkta za IOCA-u, jedan za vezu od prije 11 godina, a drugi za vezu od prije 9 g.
Pametnima, diljem Lijepe naše, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja