Demokracija na forumima

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Demokracija na forumima

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2015 6:51 am

Točno rečeno Djani, samo on (odavno) više nije ni za tamo di gazda cimne, nego za vršit žito na gumnu. Tamo mu ni orma (više) ne treba, jer se vrti uokrug.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 14, 2015 7:10 am

Imenjače, ja se ne bih složio tvojom tvrdnjom.
Mislim da je služba HRS trebala odgovoriti promptno, jer mi nismo članovi HAKOMA nego HRS. Čak štoviše postoji pravnik u HRSu koji MORA i te kako znati odgovore na ovo pitanje, a NE DA MI uzrujavamo HAKOM sa svojim pitanjima.

Ako toliko mrzimo našu krovnu organizaciju, želimo je rušiti, ZAŠTO se ne pojavljujemo na skupštinama gdje je legitiman put za takve stvari.
Dobro, Ajde neka je većina ili polovina, ili nekoliko za druge saveze. Pa osnujte taj savez i vidite kako će to funkcionirati.
Neka budu dva - tri ili više saveza pa vidite što će biti.
Pa ionako dva saveza već postoje...
Ako pak želite ugasiti HRS kao savez, vidite u Statutu koja je procedura. Nemojte pitati njih kako ćete ih ugasiti. Pa nije to požar da ćete po njima proliti kantu vode pa ćete ih ugasiti.
OK slažem se da dečki rade loše ili rade kako rade, te da bi trebali raditi bolje, Ali članice saveza mogu reagirati jedino na skupštini o takvim i sličnim pitanjima. Naravno da treba biti 100% na tim skupovima, a ne samo nekolicina koji se drže one stare " Ne diraj ništa da nešto ne pokvariš. "
Kao što ste i sami već utvrdili HRS je, između ostalog , članica HZTK. zašto? Jer su mnoga financiranja vezana na starim principima, uostalom, kao i u našim klubovima, Lokalna zajednica financira tehničku kulturu i ti moraš biti članica tehničke kulture da bi dobio- dobila neku siću.
Da li je to prikazano samo kroz plaću ili i aktivnosti, ovisi o programima i babama i stričevima.
Dakle da pojednostavim:
Gasite HRS! Ali najprije pročitajte statut HRS tko ga i gdje možete gasiti...
Osnivate novi savez! Pa tko vam brani. isčlanite svoje klubove iz Saveza ( naravno na svojoj skupštini i udružite se s kim hoćete. Vaš problem je riješen!

Živili! i ponekad vino pili ( jer ćete ipak poslije čašice-dvije drugačije pričat )
Želimo li bolji HRS? Rješavajmo to na skupštinama.
Želimo li nešto službeno zatražiti? Napišimo mail ili dopis HRSu
Imamo li predstavnike u skupštini koji ne žele raditi? Promijenimo ih. Pa oni su predstavnici kluba!
Sretno u svemu. Idem malo poslušati da li se konačno otvorio 10m Band! ( ili je i dalje zatvoren)
Zvone

Vidiš kako, naglo probuđeni, i odma osviješteni, sijedi član priča gluposti.

Dragi Zvone, ja sam JEDINI u HR podnio konkretne prijedloge za prošlu Skupštinu, u smislu korjenskih i strukturnih promjena, niko više. Betonirana vrhuška to uopće nije stavila u radne materijale, i dala zastupnicima kao opciju ! Protuzakonito, dakako ! Ali, Nadzorni odbor je dao zeleno svjetlo toj i takvoj njihovoj raboti. Znači, ko i oni su, prsti iste ruke.

Ono malo zastupnika što je bilo, jedva je čekalo da se komedija završi da pođu, neko u birc, neko na tračanje, a neko doma.

Ja još uvijek čekam odgovor od predsjednika Saveza o broju članova. Nažalost, sve su naznake da će prije on postat bivši predsjednik nego što ja dobijem odgovor.

Od ove garniture, niko u Hrvatskoj nije dobio smislen odgovor. I neće. Jer su od početka sami sebi dovoljni, i tako se i ponašaju.

Di su ICOM-i, di su QSL-ke ? Da imaju pinku srama i stida, dali bi odavno ostavke.

Umjesto ostavki, oni nas bombardiraju samohvalospjevima o postignućima tipa Hamsphere, Ariss, ili nova generacija lumena u Zvjezdanom selu.

Nije hrvatski narod bedast. Oni jesu, samo to još ne znaju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 15, 2015 2:19 pm

Ja sam se nadao da će se ljudi pokrenuti ali očito je zimski san i apatija prešao u duboku hibernaciju i direktan spoj na cjevčice a.k.a. vegetiranje. Moje je bilo da ljudima skrenem pozornost na neke stvari (ako već sami nisu bili u stanju zbrojiti dva i dva) no ako ih stvarno nije briga gdje i kako se troši novac, tko radi (i kako) a tko ne radi, to što se sve urušava, što su stručne službe stručne samo u guranju stvari pod tepih,... nema mi druge nego pokušati pronaći neko drugo stimulativnije , pozitivnije i poštenije okruženje.

Ivo, ovo zadnje, "pozitivnije i poštenije", ti neće biti teško naći...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 17, 2015 1:47 pm

Rastrča se naš pripravnik za Uzdanicu, Markiša, objašnjava, ono što već godinama znamo, ali, stječe se dojam "aktivnosti onih koje plaćamo". Sve vam je, vladajući, zaludu, tropa ! Krepo Velež !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 18, 2015 7:32 am

Dva su događaja obilježili današnji dan.

Obilježava se 25 godina od prvih balvana u Krajini. Znamo kako su završili.

Naš "prijatelj" Gumeni radi bez važeće dozvole, po svim opsezima. Znamo kako će i to završit.

Blago nama, kad sve znamo. Šta je bilo, što jest, i što će biti. OZNA sve dozna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 20, 2015 7:09 pm

Dakle, drug Gumeni i dalje nema važeću dozvolu za rad, a radi. Valjda je to njemu njegova borba dala. Po tome se izjednačio s predsjednikom. Ni on nema dozvolu. samo, on ni ne radi. On se samo okolo slikaje, ka i Kolinda. Za Galeriju HRS-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 21, 2015 5:02 pm

Ma kome još tribaju Dozvole za rad, to je prevaziđeno, drugovi su uvijek bili iznad zakona, ko im šta može ! Časopis u pdf-u, obećanje ludima radovanje ! Odgovor zastupniku-misaona imenica !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 26, 2015 7:28 am

Baš kako su nekidan stizale e-mail poruke od "navodnog" Ota u nevolji u Turskoj, tako stižu danas fake poruke od DHL international. Ko, tobože, da ih kontaktiramo u vezi isporuke naše pošiljke !
Pa nije Marinko počeo slati DHL-om ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 28, 2015 12:30 pm

Kreso, uvrede korespodentima se toleriraju svima ili samo UKV manageru (u ostavci)?

Molio bih da obrises Darkov uvredljivi tekst.
Ovakvo ponasanje sluzbene osobe HRSa nije primjereno ni u kojem kontekstu, pogotovo ne radioamaterskom.
Zaista je podnesena ostavka jedini ispravan nacin da se popravi odnos izmjedju Saveza i njegovih clanova.

Demokracija je teško jebena stvar, što bi reko jedan moj zemljo, iz BiH. Došlo doba da se ljubav proba, iliti ga , kako mali Plastična puškica gleda isti forum, gdje je pomago istjerati druge, kako istim metodama tjeraju, i teroriziraju ostale.
Batina ima dva kraja, a svaki je kraj na svoj način - bumerang. Aj' ti sad budi pametan, jal' tura, jal' jazija ?
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Aug 28, 2015 3:35 pm

Ma da,
on i Krešo su se zapetljali u iste kučine...
Baš je to lijepo gledati iz publike :mrgreen:
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK