Demokracija na forumima

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Demokracija na forumima

Postby 9a2jg » Mon Aug 03, 2015 8:07 pm

Postojanje dvostrukih mjerila je obilježilo cijelo vladanje HRS-om ove rukovodne garniture. Od studenog 2007.g. , do danas.

Spominjanje nečijih diploma i školovanja, jednog od stupova postojećeg HRS režima, je dno dna.
Što ne upita, kao vrli i javni moralist, kako je to tajnica položila RA ispit sa 100 % točnosti ? Niko je nikad nije čuo da je održala vezu, niti ima QSL-ku. A u komisiji joj bio Puki, koga isto nikad niko ne ču, niti je ko vidio njegovu QSL-ku.

Glede mede, što ne priupita predsjednika jednog od Povjerenstava kako je završio Višu školu, u neovisnoj Hrvatskoj ? Mi znamo kako.

A što se tiče floskule da je "nekoga ova zemlja školovala", svatko ko je završio ikakav viši, ili visoki stupanj naobrazbe, zna da je najviše uložio upravo - ON.

Kad je tako haran čuvar hrvatskog novca, što javno ne postavi pitanje o stotinama liječnika koji odlaze na Zapad, a hrvatska im država ne pita ništa da plate za besplatno školovanje ?
U pitanju je i odgovor, zato jer je školovanje BESPLATNO.

Pedesetih godina sam stanovao u Splitu, u Spinutu, i prva susjeda mi je bila jedna Ruskinja, zubarica, udata za Hrvata. Ona je morala majčici Rosiji (čitaj Sovjetskome Sojuzu) isplatiti iznos koji su u nju uložili, da bi ona mogla nastaviti život u Jugoslaviji, u Splitu.

UKV manager je , vjerojatno, pobrkao Sovjetski savez, i neovisnu Republiku Hrvatsku.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 04, 2015 7:13 pm

Još si i dalje sakastičan,, samo ti slušaj i prati forume koje spominješ,, jedno je jasno,, nitko ne ukida APRS mrežu, samo se treba pridržavati pravila igre, pošto iz tvog sarkazma se može primjetiti da nemaš poštovanja ni prema HAKOM-u, HRS-u a bojim se da ne poštuješ niti ijednog radioamatera nego se vodiš svojom mišlju u koju ne sumnjam da nije ispravna ali ne za teritorij RH koji ti sigurno ništa ne znaći a omogućio ti je da završiš dva fakulteta.Takve osobe su inaće teške za suradnju i teško je bilo što ukazati da nije dobro te treba mjenjati neke stvari, uostalom bavi se ti glasinama da se ukida APRS i da će biti manje ljudi u klubovima kao i članstvo HRS-a u opadanju, Dobro došli u 1573 godinu samo još trebamo kolovođu .
Čudnih li ljudi u ovom hobiju...

Materijalni dokaz da HRS vrhuška uništava ono malo supstance ( ne baze!) što je ostalo. Šta ne izbace na pravdi Boga, to, ovim, i sličnim, metodama otjeraju, i njihov je cilj 100 do 200 članova u Savezu, i nadaju se svim povlasticama, statusu i državnim novcima kao za 2.000 !

To im ni u ludnici na Rabu neće niko dati. A oni neka samo tjeraju, kleveću, i podmeću, zaboravljaju da na skupštinu dolaze oni koji su već PLATILI članarinu. I da se Reuters ne da zaustaviti.
Niti pogotkom sa 25 m, BTW to ne bi moga ni Doc Holiday sa Bantlajnom, duge cijevi. Neka sanjaju, bar san ništa ne košta...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 08, 2015 4:35 pm

Pa vrlo jednostavno. Pravila je odobrio Izvršni odbor HRS-a prije nekoliko godina. Dakle, daleko prije nego što je 9A1AA postao (jedini) moderator i web urednik.
Onaj tko je donio pravila taj ih na prijedlog članova može i mijenjati.
Sve je tu jasno.....

kaže drug Džugašvili , i ostade živ. Ja mu želim dug život, da poživi, i da vidi, kad se izmijeni ovaj nenarodni režim u HRS-u, kako se može i demokratski, i transparentno, voditi jednu krovnu udrugu.

On je samo pijun jedne vrhuške koja čini sve da razjebe i ovo malo radioamaterstva u Hrvatskoj. Počeli su sa radom nacionalnog QSL biroa, koji je sve , samo ne to. Čine sve da se ljudi štufaju, ne šalju, i da sami odu iz HRS-a. U isto vrijeme, licemjeri i farizeji se kunu u QSL karte, ne samo verbalno, nego i po medijima ! Cilj im je da ostanu njih stotinjak, još stotinjak mladeži na papiru, i oni su sami sebi dostatni.

Izbacili su (skoro) sve sa foruma koji ne misle kao oni, koji im ne begeniše, i koji ne kritizira njihove amoralne i nezakonite radnje. Nadamo se, ne zadugo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2015 9:59 am

Uzimajući u obzir naše radioamaterske specifičnosti na forumu (prijavljujemo se sa pozivnim
znakom, dakle nismo anonimni), izmislili smo kaznene bodove u cilju održavanja reda na forumu.

Da ga nema tribalo bi ga izmislit ! Ne samo da nema mozga, nego drži i ostatak RA populacije u Rvata bez mozga ! Pametni Martine, NISMO izmislili, nego SU izmislili, kao modus da se riješe neistomišljenika, a u cilju ostanka na vlasti što duže, po mogućnosti doživotno, ka i neki predsjednici uzdaničkih klubova.
9a2jg

Postby 9a7zz » Sun Aug 09, 2015 3:13 pm

Nemoj tako Koki,zašto bi ga trebalo izmisliti da ga nema.Izmišljati nekoga bez trunke pameti je grijeh prema Bogu i ljudima.A osobno mislim da je on ipak kloniran.Doduše ne u ljudskom obliku nego u liku kokoši,eno je kod mene u dvorištu,odavno spomenuta grahorasta kojoj obečavam lonac već dugo vremena.A onda kada je gledam kao ručak ipak mi se učini da ima barem malo pameti,onako,kao da zna što joj se sprema pa se drži kod stražnje ograde.Inače je prva kada se hrana dijeli.Tako da mi je bude žao,pa si kažem,kada mogu po svjetu hodati oni bez pameti onda hodaj i ti.I tako ona kokodače i dalje ali i jaja nese.Ima znači od nje koristi.Od toga što bi ga ti izmišljao sigurno nema!Nitko!Čak ni ovi mufljuzi i propalice koje on brani.I oni bi radije da ih takovi ne brane,ali jebiga,sami su ga sebi na vrat nakačili.Ali dobro je to,treba na svjetu i budala,da uveseljavaju život ostalima sa svojim glupostima.Ma jebeš HRS,nemojte ni biti član,nemojte im plačati članarinu,tko jebe njih i njihove qsl-ke koje nemaju.Ništa im nedajte,ne mogu vam ništa.N..I..Š..T..A !!!!!!!!!
9a7zz

Postby 9a2jg » Sun Aug 09, 2015 5:54 pm

Po mojem mišljenju na ovom forumu nije najveći problem da li netko nekoga vrijeđa ili ne.
Problem vrijeđanja se lako rješava. Puno veći problem je ne pridržavanje teme rasprave.
To je kao da u kafiću grupa raspravlja o nogometnoj utakmici, a onda se sa susjednog stola
u raspravu pokuša uključiti gost s komentarom što mislite o radu predsjednice države?
Dakle, u raspravu nameće sasvim drugu temu. Čest i prečest slučaj na našem forumu.

Ma vidiš ti Viktore tog visprenog razmišljanja "pametnog" Martina. To majka više ne rađa. Da je glupost priljepčiva, mora bi pazit blizu koga sidin.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 11, 2015 7:56 am

Svjedoci smo nove pojave, koju slobodno mogu nazvati "u očekivanju demokracije".

Naime, sve više naših članova traži pojašnjenje nejasnoća te odgovore na pitanja koji su ključni za njihov rad i postojanje - od HAKOM-a. I sam sam jedan od njih.

Zbog čega se to događa?
Rezultat je to odnosa HRS-a prema članovima.
Nema majci da nešto pitaš predsjednika e-mailom.
Nisi član HRS-a.
Klub je član.
Izvoli se obratiti službeno preko udruge.

Sjećam se Skupštine na kojoj si dobio 5 minuta za raspravu. A Skupština je mjesto gdje bi se i te kako trebalo raspravljati o radioamaterskim problemima. No, onda se neće moći poštovati predviđena satnica... Disonantni tonovi? Toga kod nas ne smije biti!

Neka cvate tisuću cvjetova.

Ja bih malo nadopunio. Ja, svake godine, kao zastupnik svog RK u skupštini HRS-a, kao tajnik RK, i kao član, upitam predsjednika HRS-a zašto ne dolaze QSL-ke. On, u svom stilu, bahato, me spusti na QSL managera, koji izbaci punu RABA-u laži, i , naravno, neosnovanih objeda na moj račun. Ove godine mu još nisam pisao. Budem.

O 5 minuta po temi za koju si se uredno prijavio na skupštini mogu reći samo jedno, malo je i za uvod, a kamoli da obrazložiš problem, kritiku, ili prijedlog. Uz to, tu je i neizostavna "zvučna kulisa" najmljenih ili samozvanih bukača, sijede glave, bez išta u njoj, koji te stalno prekidaju, i kriče da prekineš (kibi zadnji fonogram skupštine).

I ovi sada, što se "probudiše" na HRS forumu ne shvaćaju ono osnovno, nema ni abera s ovima koji su zasrali do balčaka. To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 12, 2015 11:41 am

A hiperaktivnih forumaša uvijek će se naći koliko te volja, i iz nekog mog mizernog iskustva na tom planu njihovo pozivanje na gušenje slobode govora i mišljenja potpuno je disproporcionalno stvarnim razlozima zbog kojih su popili baniće.

I koliko god ja , godinama, uvjeravam neke izopćene RA da Gumeni nije glup, on me, ponovo, po ne znam koji put razočara glupim izjavama.

Sreća je obostrana, što raja nije glupa, i prati događanja zadnjih osam godina, a i duže, i zna da ovo što je on napiso je notorna bedastoća.
E, ali ZAŠTO je on to napiso, ja znam. Zato jer je upravo on bio jedan od onih, koji je, u određenom periodu (ljubavi s vlastima u D-12) bio oruđe zatomljavanja svih slobodarskih, novih, istinitih, i ne daj Bože, zviždačkih informacija članstva.

Ova vlast, SUSTAVNO, od prvog dana, zatire slobodnu i kritičku riječ, a o polaganju računa članstvu, nema ni govora. Nadzorni odbori su redovi fikusa, a pojam moralnosti ne stanuje u D-12.

Ja sam zadnji put radio na stanici Saveza kada je pokojni Žika bio tamo. U neovisnoj Hrvatskoj nisam nikad, jer tamo stanice i antena nema. Niko nikad nije napisao gdje su nestale stare (BTW, ja radim s još "starijim") antene i uređaji, a gdje su novi ICOM-i, ispravljaći, interfejsi, i antene. Jedino je Vrba na skupštini, ko fol odgovor meni, na zastupničko pitanje, mahao "famoznim štapskim dokumentom", i vikao "da je sve tu", na 54 stranice financijskog izvještaja.
Jel' tako govore i strancu, ako zaluta u D-12, te želi raditi sa postaje 9A0HRS ? Da su ICOM-i tu, ali da se ne vide ? Od (nepostojećeg) reversa.

Da li je ikada drug Gumeni o tome pisao? Naravno da nije. Lakše je tuć grogiranog boksača na podu ringa, nego pokušati aperkat, a la Zvonko Vujin, i popit desni direkt. To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 12, 2015 4:02 pm

Ali jasno je da je "slučaj Miličić" koji je doveo do "slučaja Sirovica" i konzekventno do "slučaja Severinac" stvari zabetonirao u živom blatu iz kojeg se po svemu sudeći nećemo izvući do Sudnjeg dana,

Akcija - reakcija. Tvrdim ja i dalje da mali nije glup, ali mi niko ne viruje.

Samo, nije "kriv" navedeni trojac. Di su Nadzorni odbori, puta tri člana, puta 5 mandata, ukupno 15 osoba. IO u 5 mandata, cca 35 osoba, odgovorna osoba, puta 3 mandata, revizija dva puta, unutarnja kontrola, sveukupno oko 60 , najmanje rečeno amoralnih osoba, po postavkama morala građanskog društva i Narodne tehnike Hrvatske. Jer, oni su svima njima davali , ne prolaznu, nego pozitivnu ocjenu !
Neki od njih nagrađivani društvenim, papirnatim i novčanim priznanjima. To znači da je cijeli sustav , cijelo vrijeme, bio korumpiran !

A što kaže Ministarstvo uprave ? Ja ni od njih, ni od predsjednika Saveza još nisam dobio odgovore glede broja članova HRS-a sa plaćenom članarinom, broja zastupnika, i kvote kvoruma.
Za kriminal nema zastare.

Zar zato ne dobijamo QSL-ke ?

Sramota vas budi.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Aug 12, 2015 6:47 pm

Ili objaviti uvredljivu karikatoru koja bez iznimke vrijeđa članstvo saveza od vrha do dna i kad dobiješ ban i 15 kaznenih onda tu istu stvar objaviti u malom oglasu u roku par sati. Naravno, i u ovom slučaju se radi o gušenju sobode govora i pjesničkih sloboda nekad prisutnog kolege...

Jednom gumeni uvijek gumeni...
Dijagnoza:
Opčeniti nedostatak razumijevanja o realnom svijetu sa pozcije organa prisile (onoga vrenena),
te posljedično izostanak mogućnosti spoznaje svake vrste zdravog humora.
Normalan čovjek se je na ono stablo nasmijao, on se našao "iznenadjen i uvredjen" :)

Meni ga je žao, jednom su mu ko onom starom radnom konju stavili ormu,
te dodatak da gleda samo di gazda okrene uzde...
Jadno...
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK