Evo njegovog izričaja od zadnjeg contesta :
Na 50 MHz je bio i 9A3MR koji je radio sa kilovatom i nije mi smetao niti ja njemu. I niste se bunili niti popljuvali što radi. Isto tako 9A3EME je radio i nismo si smetali, Radio je i 9A6OY iz Makarske i nismo si smetali. Njih niste spomenuli u svojim pljuvanjima. Ali zbog vašeg signala ja nisam mogao raditi jer mi je mi je špricao po cijelom bandu
Neću komentirati, ali sigurno ima tko hoće.
Jučer sam čuo 9A0KG, jednom, s signalom 55, a od ovoga nisam uspio kompletirati nego DVIJE veze. Pametnom dosta.
Mogao bi se nabacivati činjenicama do preksutra, ali čemu ? Kad netko umisli da je veličina, od tehničke, do moralne, tko sam ja da mu sudim ?
Još samo da objasni sebi, ne auditoriju koji se smije, kako ja to ikom mogu smetati sa 90 Wout i dipolom za 50 MHz ?
Korijeni kabadahijskog ponašanja su puno dublji, i leže u osnivačima Hrvatskog DX kluba, samozvanim elitistima. Oni su si umislili da mogu raditi što hoće, ponašati se na opsezima, i u ovom hobiju, kako hoće, i da njihova mora biti zadnja.
Neki dan primim info da su podijelili novce koje grad Zagreb dodijeli ovom hobiju. Dijeli ZARS, na čelu Emil. Zagrebački klubovi mu služe za paravan demokraciji, isto kao i mali klubovi po Hrvatskoj HRS-u. To je problem, i od takvog ponašanja pate i svi ostali segmenti hobija.
Eter je, baš kao i voda, i zemlja, naslijeđe i blagodat čovječanstva, ne pojedinca, skupine, naroda, ili entiteta. Zato je i ostavljeno narodima i pojedincima da se dogovaraju, i dogovorno rade. Sve ostalo je silovanje demokracije i neuvažavanje načela da i oni drugi imaju pravo na život, nesmetano korištenje istog resursa, pogotovo ako su manji , slabiji, i u gorem položaju.
P.S. Između ova dva contesta su riknula "samo" dva lineara za 50 MHz i jedan bazni uređaj. Kiko je uveo i treću smjenu !
Kako to, a svi rade samo s baznim uređajem ?

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja