QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat May 02, 2020 8:44 pm

Danas sam dobio potvrdu za dvije veze sa 9A20WARD, putem eQSL. I, sve bi to bilo u redu, da nije "sitnog" detalja. Tamo gdje piše na eQSL formi AG (garantirana autentičnost), stoji prazno ! A samo je trebalo skenirati dozvolu za korištenje pozivne oznake, i poslati je na eQSL.cc.

Podsjeća me na klasičnu priču, koju sam slušao kao mali, o domaćoj Rumenki, i simentalki Milki. Rumenka 3 litre mlijeka, Milka 6!
Samo, Milka ima gadnu narav, pa se zna ritnuti, i ode svih 6 litara !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 03, 2020 6:56 am

Ah da, zaboravih napisati da nisam dobio NI JEDNU QSL-ku, iz prijašnjih godina, 9AxWARD, iako sam uredno odradio vezu, poslao svoju kartu, i čekam...
Moram li pisati da je odgovorna osoba, i tada i sada bio HRS ? HRS kao pravna osoba ima svoju odgovornu osobu, u fizičkom stanju. Ta osoba ima i jednoslovni znak ! Zbog "zasluga", valjda ... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 04, 2020 5:08 pm

Za neinformirane, ove tri QSL-ke nisu došle iz Donjeg Miholjca, nego iz Berlina.
Attachments
Skeniranje_20200504.png
Skeniranje_20200504.png (2.7 MiB) Viewed 2741 times
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 09, 2020 8:11 pm

Zadnji paket qsl karata ja kao i radio klub "BRAČ" čiji sam član,dobio u siječnju 2019god. Interesuje me zašto plaćamo članarinu. Čini mi se da mi članovi koji smo dalje od Zagreba smo jedino dobri kad tribamo dizat ruke za neke nove ideje. Tada se može doć i do broja mobitela i zvat ga koliko god puta triba da glasa a biro izgleda postiji samo na papiru. Svima pozdrav Petar 9A9RR!

To se izgleda HRS forum bija pokvarija kad je čak i Petar iz Pučišća počeja pitat di su QSL-ke ! ;)
Pita bi on ku.ac da je Bračanin, nego Vlaj, iz Krušvara, kod Dicma !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 11, 2020 7:12 pm

Ja svoje misli razdvajam praznim redom. I gle čuda, tri puta ponavljam kritiku i svaki put mi odreže točno tamo gdje počinje.
Tri puta sam pokušao, tri puta nije prošlo. Shvatio sam mig

Ovo je napisa 9A3IV. Ja ću to nazvati svojim pravim imenom, cenzura i fašizam, jer to su radili Goebels i Staljin !
A sve je počelo hajkom na nas nekoliko slobodnomislećih... Šta ste mislili da na vas neće doći red ? Grdno ste se prevarili.
Jer ovaj režim, u D-12, i opstoji samo na strahovladi, represiji, progonu neistomišljenika, cenzuri, falsifikatima, varanjima, i još nekim kažnjivim djelima.

Ljudi im neće da plaćaju članarine jer su izvarani, jer dvije godine ne primaju QSL-ke, služe vladajućima samo kao bankomat.
Računi za nepostojeće usluge i troškove se isplaćuju.
Sada nastupa milovanje žetončića, jer za 6 mjeseci je izborna skupština. Sadašnju garnituru je izabrala većina od jedne trećine klubova. Onda ih je bilo (na spisku) preko 100. Sada, jedva 90. Kad bi se poštivao zakon, odma bi odbili njih 25 jer ne ispunjavaju minimum zakonskih uvjeta. Tridesetak ih ne plaća ništa.
Znači, ponavlja se štorija, igrokaz, zvan Ivan (Pilat) bez zemlje (baze). Kako on nema bazu ,nemaju je ni članovi IO-a.
A nemaju ni obraza, kad ne mogu narediti uhljebnicama da idu delati na Jarun, od tekućih poslova, do QSL-iranja.

Danas me zove čovjek iz sjeverne Hrvatske, veli , Koki, daj se opasulji, one dvi drže Željku jaja u šrafštuku, jedna drži šrafštuk, druga vrti, a Nikola navija.
Znači , tajnica je zrela za (još jednu, u nizu) jubilarnu nagradu, službenica za tajničko mjesto, a obadvije za ljetovanje u Kraljevici, u NCTK. Nikolu, još jedan put u Sun city. Zadnji put nije vidija ništa. Ka ni Markotić u Kini.
I, da, nemojte zaboravit rezervirat TRI dvokrevetne sobe u F-hafenu za lipanj 2021.g. !
9a2jg

Postby 9a4db » Tue May 12, 2020 1:45 pm

3IV je bio stup režima...
Dogodilo mu se isto kao onom pastoru Martinu Niemölleru
"Kada su došli po mene, više nije bilo nikog, da se pobuni."
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu May 14, 2020 9:12 am

Oni koji nisu platili NIŠTA HRS-u lani, njima došle QSL-ke. Nama, koji redovno plaćamo, ništa. Tako i treba. Zna se ko je podoban, ko pokoran, a ko bankomat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 15, 2020 8:35 am

Kako mi javlja pouzdanik OZNA-e iz metropole, i drugu Goranu se šalju QSL karte. Da nije (opet) kafkijanski obrat ? Više se ne cijepaju, i bacaju u koš, pred biranom publikom ? Možda se i on priobratija, ka neki u Saboru ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 16, 2020 11:49 am

Zove me čovik, govori iz srca : Pa zar ne vidiš da na onom forumu pišu članovi klubova koji nisu platili članarinu za 2019. i koji dobijaju QSL-ke, od Pazina, preko Gomilice, do Supetra ?

Ja neću komentirati, jer bi mora početi ispisivati uputnice za jedan sjevernodalmatinski otok.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 18, 2020 11:41 am

Zaista su se spremili da mi vade mast. Jedan, koji nije platio članarinu zadnje tri godine, ni on, ni klub, mi javlja da mu je došao paket na njegovo ime, na kućnu adresu, cca 1,5 kg.
Tako i treba. Tko godinama ne plaća, a i kada plate, plate osobnu članarinu od društvenih sredstava, njemu se šalje.
Tko plaća redovno, zadnjih 55 godina, njemu se ne šalje.
Ali, to nije sve.
Narečeni , iz teksta, ni ove godine nije platio, ni on, ni klub.
Ja sam platio, kao i moj matični klub. Račun nam nikad nije stigao. Dokaz više da se tamo sve raspada na proste faktore.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK