RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Wed May 13, 2020 11:09 am

Čitam osmrtnice u SD, ka i svaki penzioner, tražim "svoje" vršnjake... I tako danas nađoh osmrtnicu Nevena Ljubičića, običnu, skromnu, kakav je i sam bio.
Zašto pišem ove retke ? Zato što ljudi zaboravljaju tko im je pomogao, i tko je podmetnuo leđa kad je Hrvatskoj bilo najteže u Domovinskom ratu. Neven je bio načelnik Centra za OiU u Splitu. On je bio spona između radioamaterske patriotske populacije i potreba neovisne Hrvatske u nastajanju. On je bio taj koji je, na izvjestan način, "garantirao" vlastima za profesionalnost, domoljubnost i predanost radioamatera. Jedan je od kreatora, i od onih koji su amenovali sistem BLOK.
Mnogi radioamateri su , nakon angažmana pri Centru, išli direktno u brigade ZNG-e, Policiju, i pripadajuće službe, ako nisu bili već prije mobilizirani.
Stanoviti broj radioamatera je bio angažiran pri Centru, sve do iza Oluje. Neven je svakome pomogao, da se snađe, nakon ratnih djelovanja, organizacijski, ljudski i profesionalno.
Nakon toga, sistem se nije zahvalno odnosio prema Nevenu, i svima nama, ali to nije za ovaj topic.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 16, 2020 1:04 pm

Sjetimo se svih nevinih žrtva Bleiburške tragedije i Križnih puteva od Austrije do Bugarske.
Pokoj vječni daruj im,Gospodine i svjetlost vječna svijetlila im.
Počivali u miru Božjem.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 17, 2020 3:14 pm

U petak, 15.05.2020. u 73-oj godini života nažalost preminuo je naš OM Branko Runkas.
9A6AQK bio je aktivan član nekoliko radioamaterskih klubova, član i zastupnik u skupštini
Hrvatskog radiomaterskog saveza. Počivao u miru (RIP) dragi naš Branko!
73 Goran, 9A3WP

PUMB
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 18, 2020 6:50 pm

Danas je 100-godišnjica rođenja pape Wojtile, koji je dao snažan i neizbrisiv pečat Katoličkoj crkvi. Prvi Slaven papa, ne tako davno, prosto nezamislivo. Imao je težak život, prvo ostao bez majke, pa bez oca. Neću prepričavati njegov život, samo jedna crtica. Zahvaljujući HTV-u, imali smo priliku gledati film o Novoj Huti, nekoliko puta. To je bila jedna od postaja na njegovom dugom križnom putu. Sam se javio nadređenima, da će poći tamo, gdje je narastao grad, po soc standardima, a gdje nema nijedne crkve, pusti radnici s obiteljima se nemaju gdje pomoliti, nazočiti misi, primati svete sakramente. Naravno da je u svojoj nakani uspio, a što je u filmu lijepo i povijesno točno prikazano. Imao je kompletan državni aparat protiv sebe + Ruse, kojima se to nije nikako sviđalo, ali je uspio.
Posjetio je Hrvatsku više puta nego ijednu drugu zemlju, osim rodne Poljske. Volio je Hrvatsku, i njezin narod, i ne jednom je ponovio da su Poljaci i Hrvati braća.
Njegovi pastoralni posjeti Hrvatskoj ostati će nam u prelijepom sjećanju, nešto što se doživljava jedan put u životu.
Budite mi svjedoci...
9a2jg

Postby 9a4db » Wed May 20, 2020 11:18 am

9a2jg wrote:
U petak, 15.05.2020. u 73-oj godini života nažalost preminuo je naš OM Branko Runkas.
9A6AQK bio je aktivan član nekoliko radioamaterskih klubova, član i zastupnik u skupštini
Hrvatskog radiomaterskog saveza. Počivao u miru (RIP) dragi naš Branko!
73 Goran, 9A3WP

PUMB

Vrlo pozitivan OM, dobro sam ga poznavao... Sreo sam ga zadnji put prije malo više od 2 godine
na Jarunu...prodao mi je onako punu šaku antenskih radijala od SMB vertikalki ;)
RIP Branko
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Fri Sep 25, 2020 11:53 am

U "novom" valu COVID-19 prosječna dob preminulih je 76,3 god.Prema najnovijem izvješću HZJZ-a,većina preminulih osoba imala je značajne komorbiditete ili su bili visoke životne dobi.Od 146 preminulih osoba,83 preminule osobe su bile na respiratoru.

Počivali u miru.Sućut obiteljima.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Sep 26, 2020 6:56 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/u-93 ... je-1046780
Šteta, koliki bi još trebali njegovu pomoć......
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 09, 2020 8:53 am

Gledan jučer šonete u SD, još jedan stari član AKL-a umra. Pokoj mu duši.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 18, 2020 5:10 pm

Umrla je naša teta Jagica, dugogodišnja čistačica, i dobra duša našeg kluba, zajedno sa suprugom, domarem Ivanom. Sin joj je Miljenko, naš dugogodišnji član i operator. Ti mali, neprimjetni ljudi, koji su utkali dio sebe u dugogodišnjem radu u klubu, su ušli u klupsku povijest kao njezin sastavni dio. PUMB .
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 03, 2020 7:53 pm

Primih mail od starog frenda sa banda 9A2CU, čiji se RA put umnogome poklapa (vremenski) s mojim. On je sada u mirovini, a ima kuću na Hvaru, gdje je i sada.
Htio je posjetiti barba Juricu Kazanovu u Vrboskoj, inače 9A4JK, no rekoše mu da je lani - UMRO.
Barba Jurica je bio istinski doajen radioamaterstva u Hrvata, borac-vezist 26. divizije, koja je imala teške borbe na Vidovoj gori, 1944.g. s Nijemcima, koje su se nastavile u nevjerojatno zahtjevnim borbama za Knin, Hrvatsko Primorje, preko Trsata i Rijeke, do Trsta.
Bio je skroman i samozatajan čovjek, i nije se isticao, ali svaki dan je bio po nekoliko sati na RA opsezima.

Zašto ja ovo pišem ?
U prvom redu jer me sramota što nisam znao da je umro, da se žalujem porodici, koju sam poznavao. Drugo, da se NA VRIJEME objavi njegova smrt, napiše prigodna riječ...

Koristim prigodu da podvučem žalosnu činjenicu da HRS o tome nije napisao ni slova, iako baš od lani imaju za to posebnu rubriku na HRS naslovnici !
Još jednom se ponovilo da nismo svi jednaki pred oltarom HRS-a, da ima i jednakijih ! Upada u oči da nikada ne spominju mrtve RA, borce u antifašističkoj borbi u 2. svj. ratu. Dokaza je mnogo, od Svete Šarlije, preko Vinka Mrduljaša, do Jurice Kazanove... Sramota, do nebesa...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK