by 9a2jg » Fri Apr 10, 2020 9:41 am
Kad sam, prije dva tjedna, pisao da smo najnediscipliniraniji narod, neki se nisu sa mnom slagali. I ja bih volio da nisam bio u pravu.
Broj zaraženih iz Vukovarske nam daju na kapaljku, da nas surova istina ne tresne u glavu. A i da se ne remeti statistika.
Supruga mi je, dok je bila studentica, stanovala u tom Domu, tako da oboje poznajemo ustroj, mehanizme, i postupke u njemu.
Ništa se prominilo nije, iako je od tada prošlo 50 godina. Jedino šta se je prominilo, na žalost, manje je osoblja, a više posla.
I onda se Upravnik postavlja političkim dekretom stranke na vlasti, baš kao i danas. Jedina je razlika šta onaj nije ništa zasra, pa ga Partija nije morala gorljivo braniti, kao župan ovoga. Vrana vrani oči ne vadi...
O ovom upravitelju je sve rekla Slobodna, proteklih godina, nema potrebe da ja to ponavljam. Napomenuti ću samo jednu nelogičnost, koja je konstanta u neovisnoj hrvatskoj državi : Ne možeš otvoriti, a samim time, ni imati, obrt, ako si kažnjavan, ili pod istragom. I još jednu : Obrtnik odgovara za sve svoje poduzete, i propuštene, radnje, svom svojom imovinom. Ovaj, i njemu slični, ne odgovaraju s ničim, i za ništa. Najviše šta mu se može dogodit je - smjena. A i to sumnjam, jer je župan osnova Povjerenstvo ! To je nesumnjivi znak da će se to otezati koliko god bude bilo moguće, jer smo to viđali stotinama puta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja