Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a6r » Sat Mar 28, 2020 6:14 pm

Tek je prije par dana spomenuto financiranje i problemi oko toga.Možda si ti njega sve ove godine pomaga?Ja o tome nisan riči pročita u ovih 10.5 godina.
Nikad mi ništa o tome nije reka.Doduše,nad dvoje i nismo u kontaktu.Eno ti ga,pa ga pitaj.Moram za kraj reći da mi nikad nije tražija financijsku pomoć.I to ga moš pitat.
Broj mog mobitela je dostupan,nije tajan.Ako će se javit,nek izvoli,ja stojim na raspolaganju.Toliko o ovom "problemu". :roll:
9a6r

Postby 9a4db » Sat Mar 28, 2020 10:57 pm

9a6r wrote:..
Moram za kraj reći da mi nikad nije tražija financijsku pomoć.I to ga moš pitat.
..

Ni, tebe, ni Kokija, niti ikoga nisam tražio financijsku pomoć...
Zato molim te pročitaj još jednom što sam napisao =>
9a4db wrote:Čitajući i gledajući sve što se dešava u živo & virtulano, produžio/platio sam hosting
za ovu domenu i forum za slijedeće 3 godine.
To nije bila laka odluka jer su obje prihodovne grane koje financiraju ovaj moj "hobi"
(zračni promet, turizam) teško pogođene ovom krizom.
Stoga ako me ne čujete na Perinim DMRovima, sjetite se da ovo što čitate košta 2 kom DMRa godišnje ;)

Na što je Koki napisao =>
9a4db wrote:
9a2jg wrote:Budem pridonio ublažavanju narečenog troška, sukladno mogućnostima.

TNX

A ja pristojno zahvalio.
Kokijeva uplata je stigla i to je sve za sada.
Nije mi jasno zašto od toga treba raditi veliku misu?!
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Sun Mar 29, 2020 12:09 am

Neka.Pa brate mili piši,ja ti ne branim.Baci pogled na moj broj postova i tvoj.Koki ima više od mene ali ja niti jedan link.On ti više i koristi bloger od mene.Ja sam ti kolega na minimalcu,možda nisi znao i ne mogu se stavit sa vama dvojicom koji godišnje uprihodite više nego ja u 30 godina.Pomnoži minimalac sa 12 miseci pa ti vidi.I ne radim ja nikakve mise.Neznam odakle ti to :?: :roll: Ako mi i nadalje budeš dozvolija pisanje hvala,ako ne opet hvala.Živija ti sto godina.I kolega ti iz Dugopolja.73,9A6R, Bračanin ali fetivi ne navrnuti. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 29, 2020 7:19 am

Usta moja,hvalite me".

Bar sam ja, ne manje od 5 puta, u ovih 10,5 godina spomenuo meni jedno od najdražih Evanđelja, gdje Isus kaže : Čuvajte se farizeja, i onih koji mole po raskršćima, da ih svatko vidi, ta oni su svoju plaću već dobili !

Nije mi jasno zašto od toga treba raditi veliku misu?!

Nije ni meni.
Amen.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 29, 2020 8:55 am

Uvik si ti bija veći Katolik i od samog Pape.Moš mislit. :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 29, 2020 10:25 am

Molim te ne vrijeđaj, i ne opterečuj ovaj forum glupostima. Ako nešto imaš reći meni, moj e-mail i mobitel su na raspolaganju.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 29, 2020 10:38 am

Pari da je sve što ti ovdje napišeš pametno i veleumno? :?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 30, 2020 5:58 pm

mnogi nemaju DMR uređaje a naručeni glede problema s virusom kasne u dolasku. Prema tome, po meni, još će neko vrijeme bit samo u FM modu.

Vidim ja, i 4DC mijenja retoriku, u hodu, more bit da je pronaša izvor love za DMR uređaje ? Više ne spominje puste "obične", koji leže...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 31, 2020 11:30 am

Tehnika narodu ! Po nekima bi trebali ostati u 20 stoljeću,u analogiji. :?
Čitao sam da su stari telegrafisti žugali na foniju kad je došla. :o Pošto je to bila amplitudna modulacija,dolaskom SSB-a,neki žugali na nju, pa ostali radit AM-om. :lol:
Jednom konzerva,vazda konzerva :!: :D
Neprilagodljivi odumru.Sami od sebe.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 31, 2020 1:08 pm

Stari ljudi su govorili : Bolje svašta izist, nego svašta reć.

Pišem ove retke po, jubilarni, treći put. Izvadak iz moje knjige, koja je još, nažalost, u rukopisu.

U ratu sam imao načelnika veze 114.br. HV, divnog čovjeka, velikog rodoljuba, tehničkog znalca, i "banjičara", iz RK Marjan.
Kad su dragovoljci izdržali prva 4 mjeseca rata, počelo je mobiliziranje. Narečeni načelnik pošalje mene, da u SNO Split "pročešljam" kartone, i dam prijedlog organu za mobilizaciju. To sam učinio nekoliko puta. Kad sam se prvi put vratio, iz Balkanske 1, pita on mene : Slušaj Koki, zaboravija san ti nešto reć ! Prikinija san ga, i rekoh : Znan, šta si tija reć, ja san baš tako i postupija ! Više nije bilo razgovora ; kad su prikosutra svi došli na prijavak, on me, poslin prijavka, odvede na stranu, i reče : Uša si mi u možđane, a ? Sve sami telegrafisti ! Ja san odšutija. Do jedan su bili najbolji od svih mobiliziranih. No, kad je mobilizacija počela rasti, morali smo mobilizirati i foniste. Njihov "domet" je bila TF-10, poljska telefonska centrala s 10 linija.

Priča broj 2. Zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo, će ti mom vojniku, kolegi i prijatelju iz AKL-a, "znaš, bio sam ja malo podozriv prema tebi i Kokiju, ali, dugo vas promatramo, na svome ste mistu, i, ne šaljite mi više nikoga na tehničke intervencije, nego dolazite vas dva". Kako je ovaj izričaj bio doslovce na prvoj crti drniškog ratišta, za pretpostaviti je da su dvojica telegrafista iz AKL-a uspjela zadovoljiti i njegove prohtjeve i zahtjeve. Vojnik, koji je u priči je preskroman, radi , nije u vojnoj ili braniteljskoj mirovini, radi po opsegu, dostatan mu je i dvoslovni znak...

Priča broj 3. U vodu veze pri zapovjedništvu imao sam jednog vojnika, po prezimenu Banovac. Čovik naš, domaći, Vlaj, ka šta san i sam. Sjedeći tako na prvoj crti, ukopan, na lokaciji Gornje Hrasno - Cerovica, istočna Hercegovina, on, ničim inspiriran reče :
Ma Koki, vi ste radioamateri i telegrafisti čudan soj, nikoga od vas ne treba predstavljati, vaša djela govore za vas, to kao da vam na čelu piše.

Priča broj 4. Odmah krajem 91' se moralo organizirati i slanje fake-news-a za zavarati neprijatelja " pravim" porukama. U tu je svrhu poslat jedan član našeg kluba, telegrafist, na Svilaju, odakle je, cijelo vrijeme odašiljao, i "primao" poruke. I on me molio za anonimnost. Tako i treba.

Moga bi ovako, do Uskrsa. Nije puno, samo još 12 dana...

Znači, prevaziđeni, stari dinosauri, su iznijeli rat. Ovi danas, kojima je DMR kontakt "in" oni će nas odvesti u svijetlu budućnost.
Ko da ih sad vidim.

P.S. Ne zaboravite internet, on je ključan za "kvalitetan" DMR kontakt. Čuvajte ga ko zjenicu oka svoga.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK