by 9a2jg » Tue Mar 03, 2020 8:50 am
Ljudi moji šta je lipo bilo u veljači... Niko nas nije inpicava, proziva, maške skiče, prcaju se, to in je posal...
Čin smo ušli u ožujak, gotovo, padaju teške riči, vadi se teško topništvo, dekonzervira se, atroke Idlib i Erdogan.
A sve je zakuha Emir. Ne oni katarski, koji financira ove kvazi izbjeglice, nego ovi naš, domaći, koji je postavija par naivnih, ali za uljuđeno i demokratsko društvo, običnih , normalnih, i neizbježnih pitanja, koja je netko, prije, ili poslije, mora postavit.
Nerad 9A QSL biroa, samim time i njegovog nazivnog managera, je samo inicijalna kapisla, u buretu baruta, baš kao u filmu Pirati s Kariba (ne Reuniona ! ).
Korijeni su duboki, sve određuje par osoba, skupština je fikus, megalomanski projekti za koje nema novaca, drastično opada izvorni prihod, projekcije su ambiciozne, realizacija manja od 50%.
Kad san pisa jučerašnji post o realizaciji prihoda od članarina i naknada, namjerno nisam spomenuo strane državljane, imatelje 9A pozivne oznake, takse i naknade u svezi toga, prijave boravka, potvrde MUP-a, nevini falsifikati, sve u ime "viših" ciljeva. Ti, "viši" ciljevi su obično materijalizirani u vidu šuštavih novčanica, prije je to bila Clara Schumann, sada Slavoluk pobjede, svako vrijeme nosi svoje novčanice...
Pisati o ovome, znači kopati po prljavom rublju, od Puta gaja u Supetru, do Jezera na Murteru, a ni Lošinj nije daleko...
Jedno je afitat sobu, apartman , kuću, i uzest zeru balina, svjesni i namjerni falsifikati su nešto drugo.
Nije nevažno da ti stranci koriste beneficirane uređaje ( mostly...), lokacije koje je ovo naše društvo financiralo, plaćaju onoliko koliko HRS traži....
E, tu je zapelo ! Jer vrhuška je u tim strancima vidila izvor za neopravdano bogaćenje, u vidu dvostruke naknade !
Rade ono što se našim RA ne događa kada idu raditi u drugu zemlju EU-e !
Kad ja u Bolu, ili Kelava u Supetru, afitajemo apartman u srpnju, on JEDNAKO košta Hansu iz Minhena, i Ivanu iz Valpova.
Tako smo radili i prije rata, znači, mi smo već onda imali europske pozicije i ponašanja.
HRS vrhuška je, ne samo po ovome, ostala na Balkanu, u kutu balkanske krčme.
Hrle, da li i dalje stojiš pri svojoj izjavi da bi se i ostali (europski) savezi trebali ugledati u nas ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja