Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Mon Dec 16, 2019 12:20 pm

Sve polazi od obitelji,roditelja.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 18, 2019 6:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/biv ... 41375.aspx

Dobro jon je reka, presumpcija nevinosti važi samo za njene prijatelje i stranačke kolege.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 21, 2019 9:57 am

Prije dva dana sam dobio osobni poziv da dođem na božićni domjenak u bratski gradski radio klub Marjan. Pismeno sam se zahvalio na pozivu, jer sam bio spriječen, ranije preuzetim obvezama. Zaželio sam svim članovima tamo sve najbolje za Božić i Novu godinu.

Komentirao sam taj poziv s predsjednikom mog kluba, i isti je interesantan po nekoliko stvari. To je prvi poziv u neovisnoj Hrvatskoj, i to ne samo radio klubu Split, nego i meni kao pojedincu, radioamateru ! Jest da sam ovlaštena osoba za zastupanje kluba, ali znam razlikovati privatan poziv od službenog ! Kako je tamo novi tajnik, ista osoba koja je preko (umirovljene) tajnice ZTK Split isposlovala da se RK Split izbriše s liste radio klubova na web stranici ZTK Split, onda mi neizbježno naviru hude misli. Neko će reći logične!

Neću zaboraviti studeni 2016. , kada također moj klub nije dobio poziv na obilježavanje 50 godina RK Marjan. Naglo su zaboravili da nije bilo čelnika RK Ante Jonić (sada RK Split) da ne bi nikad dobili pravo građanstva u Splitu ! Propali bi kao i prethodna tri pokušaja JNA !

Zadnji zajednički sastanak je bio u prostorijama RK Split 2006.g., bez struje i vode, a ja i domar smo nosili kante od 20 l vode za potrebe WC-a. U isto vrijeme oni, sa strujom i vodom, se nisu ni pomakli, i ponudili svoje gostoprimstvo. Možda ih drug Pero, kao sazivač sastanka nije htio ? Usprkos svemu, poslali su lijepi broj svojih reprezentativnih predstavnika, koji su se osobno uvjerili u istinitost ovih redaka.

Neću dugo, gren na ispovid, podsjetiti ću na obećani sastanak, prije tri godine, na koji još čekam poziv, od iste osobe koja mi je uputila poziv od prije 3 dana !

Vrijeme Adventa je mirno vrijeme, vrijeme svođenja računa, bez obzira na predznak bilance, vrijeme druženja, praštanja, ali ne i zaboravljanja. Jer, starog psa ne možeš naučiti novim trikovima.

Još jednom, od srca, drugovi u RK Marjan, blagoslovljen Božić, puno zdravlja i mira u 2020.g. želi Vam iskreni prijatelj Koki
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 21, 2019 2:12 pm

Koliko se sićam,a dobro se sićam,tadašnji predsjednik RK "Marjan",Jozo Šimundža, nije tija ni čut za Petra a kamoli da ulize u Držićevu 2. :?
Da Pere nije bilo već netko drugi,taj sastanak bi vrlo vjerojatno i održan u prostorijama RK "Marjan".
RK Split nije ugašen ali nema prostorije.RK "Marjan" ima prostor,onaj u Jobovoj 3 je izgubio jer smo za njega skočili ja,pok.Jozo i Tom.Drugih nije bilo,niti im je puno bilo stalo da ne izgubimo dva PPS-a na 14 katu.Ako ne viruješ,eno ti Toma pa ga pitaj.On je bija u odori a ja i Jozo u civilu.Tri člana od 250 na papiru !
Više vride ta dva PPS-a nego sve ono u Držićevoj 2.U smislu radioamaterizma,rada DX-ova što je i osnovna djelatnost svakog RK na svitu.Sad rade na komad žice,a u Jobovoj 3 je bilo bimova,kvadova,yagica.Ja ih na teraci imam deset puta više.Monoband,ne multiband ka njihova.Pametnom dosta.
Pozdrav Mikiju,kojeg čujem svaki utorak navečer kako radi CW i SSB sa njihove postaje.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 21, 2019 2:31 pm

Pišeš ka Sveto pismo, samo te moram malo "korigovati", a u interesu istine. I naš prostor u neboderu, aka UKV PPS, i vaša dva, u plave nebodere, su oteli isti "osloboditelji". Prijatelji i kolege iz mog RK mi sugeriraju da je u našem slučaju bilo i "podmazivanja", samo ja neću da pišem o tome, jer sam ja u to doba bio na prvoj crti, u istočnoj Hercegovini, a materijalnih dokaza nemam.

Što se tiče vaših prostora, ja ZNAM da pišeš istinu, jer sam ja istu priču čuja i iz nekih drugih izvora i usta ! Isto tako znam da su bili pozvani u obranu prostora i neki stariji od tebe, šta su cili rat spavali svaku večer uz ženinu guzicu, ma nisu tili doć !

Usudim se reći i da su ti "osloboditelji" bili sinhronizirani s nekim osobama u službama grada Splita, jer je vrlo čudnovata koincidencija da je prostor otet u isto vrijeme kad nam je došlo prvo rješenje o deložaciji iz klupskih prostorija !

Imam hrpu izjava na tu temu, još živih ljudi, koji neće javno da svjedoče, strah je u njima prisutan i 27 godina poslije.
Zapisao sam sve izjave, jednog dana će i to ugledati svjetlo dana, poradi istine i pravde.

P.S. Posebne su štorije o stalnim dozvolama koje smo imali za 4 lokacije na Marjanu (Gljiva, Druga vidilica, Zoološki vrt, Lugarnica Sedlo), a koje smo "izgubili" neradom, inertnošću, i nezainteresiranošću onih koji su se busali u prsa da su prvi na braniku AKL-a.
Ne spominjem lokacije Doma omladine, i atomskog skloništa na Blatinama, koji su nam također bili na raspolaganju.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 21, 2019 2:42 pm

U to vrime san bija mlad i zelen,nisan ni vodija konta o svemu.Jozo je sve zna i vodija.Nažalost više ga nema pa da on može nešto reć o svemu tome.A zašto Petra nije tija pustit u Marjana,prosudi sam.Nije teško za shvatiti a? ;)
Od svih onih sinoć u klubu niko nije tada skočija osim Toma,9A2AA ! Jozo je nažalost pokojan,a ja nisan član.
Ne želim nikome ništa loše,da me netko nebi krivo razumija,ali ovo je istina što sam napisao.Istina se mora znati !
Toliko o ovoj temi.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 23, 2019 10:28 pm

Ovo ne žalosno i tužno podsjeća na hvalospjeve uspjesima nekih hrvatskih ministarstava.

I ja sam informatičar koji sudjelujem u izradi ozbiljnih aplikacija za ozbiljne firme. Ne možes meni prodati da je informatizacija evidencije koju je HRS dužan imati kvalitativni skok. To je samo e-papirologoja. Uostalom, ko je HRS da vodi evidenciju članova klubova? O tome sam se već izjasnio.

Imam osobno pitanje. Molim te, objasni mi što gubim ako 2020. ne uplatim "doprinos", pa me probaj nagovoriti da to ne uradim...

Zvonko, 9A6WW, je ispiša Hrleta, sa velike visine...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 24, 2019 1:18 am

A šta će punjetar?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 24, 2019 8:25 am

Čin san jutros otvorija oči, sitija san se pokojnoga Roka, kako je na Badnji dan vika na Anđu vlajnu : Cilo misto smrdi na bakalar, a ona meni šnicele !

Moja je srića šta san ja uzeja jednu mirnu, tihu, ženu Brašku, od rane zore se kuha obotnica za na salatu, bakalar se namočija, a , bogu fala, ima i liganj.
U centru mista komunjare iz općine organiziraju bakalar na bianco, u 11 uri, nisu mogli sa manjin, ipak je preko 90% vjernika katolika.
Parićajemo se za večeras, Bog je da prekrasan dan, pinku friško, ali vedro, tako da ćemo punih pluća večeras zapivat Tiha noć.......

Svim na zemlji mir, veselje...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 24, 2019 9:18 am

Oli neće bit Borbena ponoćka? Ustajte vi zemaljsko roblje,vi sužnji koje mori glad ! :D Kad ti kupim mali motorin....
BTW,vidim u tebe ima više toga.Oli si ti iz Jamerike doša a? Kod nas samo bakalar i fritule. :(
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK