Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Mon Nov 11, 2019 3:59 am

Zašto meni nabadaš te HDZ-ce na nos, kad dobro znaš da tamo ne spadam i da ih i sam kritiziram.Osoba sa PTSP-om izabrana za EU Parlament? Prije toga ministar! Pa ozdravi netom prije toga :?: :roll: Ko koga tu,jeli... :x A recimo sad,o Škori se priča da kako bolestan može u kampanju za predsjednika države.Da smo u Americi,nebi moga,jeli tako? Jel ne fale mu zubi već ima bajpase.Moj se otac nakon takve operacije više nije živ doma vratija. :cry: Vidiš da je u Apsurdistanu sve moguće.Prema tome,priča o podrumu ima smisla.Nisu samo jedna usta rekla. Još malo i vodit će nas osoba sa posebnim potrebama. :? Možda bolje i nismo zaslužili? Bože oprosti! :o
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 6:13 am

Izbori za predsjednika su lakmus papir za ono što slijedi, parlamentarne izbore u slijedećoj godini. Zadnji izbori za EU parlament su bili golemi šok, i za HDZ i za desnicu, oboje su imali (pre)velika očekivanja. Sva ova podmetanja, ne samo Fredu Matiću, nego i ostalim "nepoćudnim elementima", a naročito onima koji misle svojom glavom, dolaze iz istih izvora, rigidne HDZ-ove desnice, i "obične" desnice.
Ne podmeću oni samo Matiću, nego (obilato) i Kolakušiću, prvome, jer ne mogu prežaliti što je on ušao u EU parlament, a drugome, jer se, eto, drznuo prijaviti za predsjedničkog kandidata ! Gledao sam njegov intervju na NU2, ostavio je bolji dojam nego svi ostali kandidati zajedno ! Onda, ako je to tako, zašto mu se podmeće ? Odgovor je vrlo jednostavan, on zagovara čuvenu maksimu "mani pulite", a to je baš ono što NE odgovara, ni HDZ-u, ni desnici, obje imaju , ne prste u pekmezu, nego su umrljane pekmezom do ramena.

Riječ dvije o mentalnom i fizičkom zdravlju. I češki bivši predsjednik se kandidirao, i postao predsjednik, sa nekoliko by-pas-a, nije to problem.
Problem je, kao i uvijek, u glavi.
Prije više od 15 godina sam javno postavio pitanje kako osobe koje imaju potvrdu da imaju PTSP smiju voziti auto, neki i kamione, i autobuse, posjedovati dozvolu za NOŠENJE (dobro ste pročitali, ponavljam, hrvatski, latinica, nošenje, ne za držanje ! ) oružja ? Istu večer mi je dva puta zvonio telefon, dahće, ka pas nakon trčanja. Jasna je "poruka", ne može biti jasnija.
U ovoj zemlji, jedina veća Pandorina kutija od falših boraca je ona sa falšim PTSP-ovcima, koji imaju PRAVE i NEFALSIFICIRANE potvrde da imaju PTSP.
Danas , i ovog mjeseca, zbog pijeteta kojeg imam prema golemoj vukovarskoj žrtvi, neću pisati o lažnim vukovarskim PTSP-ovcima, o tome sam pisao i previše.
Ne treba nama ići dalje od Brača, i radioamaterskog miljea ! Od Supetra, i dobro nam znane osobe, do Bola. O tome sam već pisao, ali nije zgoreg podsjetiti se, za zaboravne, i one sa sinkopom. Kad je bračka četa bila na Velebitu, onda su njih nekoliko poveli inicijativu i pisali peticiju da ih se vrati sa tih pričuvnih položaja, jer su , tobože, potrebniji turizmu (a turista tih godina ni za lijek ! ). To je nisko, ogavno, i upereno protiv vlastite Domovine, bez zbora. Ali, to nije poanta, nego nešto sasvim drugo ! Većina od inicijatora te "peticije" se dugo godina poslije pojavila sa potvrdama o PTSP-u ! Kako je iduća godina ona u kojoj će se većina od njih početi ići u mirovinu, tako su i njihovi suborci počeli popižđivat, oni su mi i ispričali cijelu priču !

Da zaključim, priča o PTSP-u, na državnoj razini, je tužna, i pretužna. Pomoću nje su se liječile rane onih koji su nakon demobilizacije nailazili na ugašena svoja radna mjesta, uništene i pokradene tvornice, hotele, poduzeća. Oni koji su to radili su upravo oni koji neće nikada dozvoliti reviziju PTSP-ovaca, poradi očitih razloga. Ko će sada vraćati nepripadajuću invalidninu, koju je netko primao 20 i kusur godina ? Tko će vratiti stan što ga je dobio na račun prave potvrde o falšom PTSP-u ? Oće li tko poništiti prijem na fakultete , studentske domove, i stipendije one djece koja su to imala jer im je ćaća priložija pravu potvrdu, o falšom PTSP-u ? O zapošljavanju te djece, bez obzira na sposobnosti i možđane, da ne govorim, isuviše me to i osobno boli.

Tri dana berem masline, rame uz rame sa dva hrvatska branitelja, koji su (pre)dugo bili u obrani Hrvatske, i nisu se ničim okoristili od majčice Domovine.
Odmor za dušu i tijelo. Tako i treba. Više od 50% vremena je padala kiša, ali nam to ne smeta. Smeta nam ono o čemu sam pisao u prijašnjem pasusu.
No, tu smo mi, mali ljudi, nemoćni. Sastajemo se na berbama grožđa, maslina, višanja i trešanja, i u pauzama, na šarenom šatorskom krilu, baš kao i 1991, evociramo uspomene, i jadamo se što nas boli, ne fizički, nego ove nepravde u društvu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 11, 2019 12:07 pm

Kad je to istinska desnica bila na vlasti? Ne računaš valjda HDZ pod desnicu ka ovi crveni kmeri? Jer za nas HDZ i SDP su sestrinske stranke,dva krila iste partije koje će se u dogledno vrijeme u koaliciju da "zabetoniraju" pljačku.Na nižim razinama već jesu.Reka si da su u Bolu već toliko godina zajedno.I ne samo u Bolu.
Znači istinska,domoljubna desnica NIKAD nije došla na vlast,prema tome nisu ništa ukrali sve da su i tili.Znam da znaš ko je kra i ko sada krade! Jasno je to tebi, samo se iz tebi znanog razloga praviš naivan.
Ljudi su išli na PTSP jer ih se na silu potiralo iz HV-a i mnogi se nisu imali di vratit,o tome si više puta sam pisa.Zato su i potegli za PTSP-om ko je ima osnove za to.Ja poznajem ljude koji su tili ostat u aktivnoj službi HV-e,tada su bili mladi,mnogi mlađi od mene.Koliko ih je samo Antunovićka potirala? I ne samo ona. 2002 je postala ministricom obrane.Pa sada imamo samo 16000 vojnika.Dvi brigade.Jaka snaga.Ali kome ja to pričam? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 12:38 pm

Reni dragi, sve desne stranke, strančice, i opcije, je osnovao HDZ, osim (možda) od Markićke i od Suverenista ? Zašto ?
Ma baš zato da se on profilira kao desni centar, jer su se ugledali na susjednu Italiju, u nedostatku svoje pameti. Tamo, u Italiji, su baš bile najdugovječnije Vlade desnog centra, a raja je baš pod njima imala ugođaj stabilnosti, sigurnosti, i rasta.

HDZ je osnivao sve desne opcije u Hrvatskoj da bi on bolje izgledao, i bio privlačniji biračkom tijelu. To ti je kao ono u američkim krimićima, bad cop, good cop.
Točno je da desnica nije nikada bila na vlasti, neće ni biti. Ona samo kupi mrvice sa stola vladajućih, i time se zadovoljava.
Kada malo odvrtiš povijest, ono čega se još sjećamo, jedino je desnica bila na vlasti u Portugalu, i Španjolskoj, te u Južnoj Americi, kada su na čelu bile vojne hunte . Sve ostalo su nečija sanjarenja, jer je politička realnost nešto drugo.

Ja sam na zadnjim parlamentarnim izborima pomagao jednoj ženi, neovisnom kandidatu u Bolu. U noći kada su se brojili glasovi, naš insider nam je poslao video, gdje HDZ i SDP lokalni političari zajedno loču, pivaju, grle se i ljube, i proslavljaju (unaprijed dogovorenu) pobjedu. Pivalo se, od Vardara , pa do Triglava, do Spustila se gusta magla...
Više ljudi mi je prišlo, nego što sam se i u snu nadao, i priznali mi da sam odavno govorio istinu, samo mi oni nisu vjerovali !
Tako je i Nevjerni Toma, dok nije stavio svoj prst u Isukrstovu ranu, nije vjerovao.
Ja nisam tada likovao, samo mi nije bilo jasno, da sam samo ja to vidio, i godinama upozoravao ljude, na tu neprincipjelnu (ali za njih korisnu) koaliciju.
Doživio sam hudu sudbinu, sada me hebu i jedni i drugi, do tada su samo jedni ! ;) Morali su pučanstvu javno priznati da su u koaliciji, jer smo ih razotkrili.
Bolje da ne pišem šta su mi doživila dica, samo zato jer sam se borio u miru, za one iste ideale radi kojih sam bio dragovoljac.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 11, 2019 3:27 pm

Nije sve desne stranke i strančice osnovao HDZ ali je u sve slao krtice koje su ih razbijale.U jedan HSP je poslao Đapića koji je po meni za sva vrimena razmontiran.
Jučer je Hasanbegović nakon "političkog razvoda" sa Esih,osnovao novu stranku Blok za Hrvatsku.Bruna je ostala u Neovisnima a on je za sobom "povuka"Jonjića i još neke.Jedan je natuka da je 4/5 članova bilo u HDZ-u.Jeli to jedna strančica u kuhinji HDZ-a ili su samo nezadovoljni koji su napustili HDZ? Ja se držim onog "jednom žandar,vazda žandar".Znači ako nisam bio u nekoj stranci onda i nisam njihov.Već sam pisao da sam u proljeće 1990 u ruci držao pristupnicu HDZ-a ali im nisam prišao.Nisam htio u pokret koji je tada vodio bivši titov general ! Da u rat za Hrvatsku nisu ušli hrvatski domoljubi, ovo bi sada bila "velika srbija". :x Komunjare metka nebi ispalili kao Danci na Hitlera u drugom ratu.To ti je sigurno ka na švicarskoj banci.Račan je već bio predao oružje TO Hrvatske srbočetnicima. :twisted: I sam znaš od kuda smo švercali oružje! Od Amerike,Australije do Rusije.I moja šira rodbina koje je pola u iseljeništvu,dala je lipe novce za obranu.Ali na kraju,kako sam kažeš,mi smo dobili rat a oni državu. :( Zato na mojoj FB zidu velikim slovima piše " Vjerujem u ISELJENU Hrvatsku" i "Hrvatska do Dublina " Jer od ove je i Bog diga ruke. :cry:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 6:03 pm

Dobro si me nasmija, pa i ptice na grani znaju da su Esih i Hasanbegović "djeca" HDZ-a ! Njegov najveći doseg je bilo mjesto voditelja Povjerenstva za izmjene naziva ulica i trgova u Zagrebu !
Boga ti živa, kako se to nije uvatija istraživat ko je opljačka Kamensko, i stotine drugih poduzeća ?
Revolucionari od kamilice !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 11, 2019 6:16 pm

Bija je i ministar kulture.Posta si zaboravan.Idu godine.... ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 6:19 pm

Nisan zaboravan, postavija ga HDZ, po ničemu ga se ne pamti...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Nov 11, 2019 6:22 pm

Ima li koji iz redova SDP-a da si ga po nečemu zapamtija?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Nov 11, 2019 7:54 pm

Ima, pokojni Račan, čin je posta premijer, smanjija nan je plaće, ka tobože kadru HDZ-a, da sami odemo iz državne službe.
Na mala vrata uveja GMO, da Sunčani Hvar fantomskom fondu, počeja privatizaciju INA-e, PLIVA-e, obeća istrage oko pljačke u pretvorbi i privatizaciji, nije učinija ništa... Je li dosta, jer ima još ? ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK