Imam dobru usporedbu s našim najboljim boksačem u teškoj kategoriji. Izveo je javni igrokaz, a sada ga nema nigdje. Javno se blatio s bivšim trenerom, i ostalim neistomišljenicima, jer je htio i ovce, i novce. Htio je ići na Olimpijske igre, a ni borba za svjetsku titulu mu nije mrska, miljunskih dolara radi.
Dok se odvijao taj javni igrokaz, u jednoj od izjava HOO, koja je očito služila kao "komunikacijska kulisa za javnost", stoji da su ONI (čitaj hrvatski porezni obveznici), DO SADA, uložili preko 100.000 eura !
Dva dana poslije, međunarodna profi boksačka federacija izlazi s priopćenjem da, citiram, "tko svojevoljno otiđe na Olimpijadu, riskira njihovu suspenziju od najmanje dvije godine" !
Nakon toga, sva domaća boksačka bulumenta - šuti.
Plaćeni novinari sramežljivo pišu kako će sada na izlučne turnire za OI ići oni koji su i trebali ići.
Ne može se ovce i novce, malo profesionalac, pa malo amater, ne ide to.
On je sada u "vlasništvu" managera i promotora, kojima je uložena lova svetinja, i ta se lova mora okrenuti, i oploditi. To je smisao profesionalnog sporta. Sve drugo je neuspješno kalemljenje jabuke divljake, na pitomu domaću jabuku.
Nisam ja gura Hajduk u treću ligu, samo sam spomenuo da su mnogi svjetski klubovi prošli taj put otrežnjenja, katarze i (samo)očišćenja, da bi opet bili "normalni". Nešto ka drogeraške komune u Španjolskoj, Italiji, Biteliću, ili Cisti velikoj, svejedno.
Brajo, il' pukovnik, il' pokojnik !