Ubili su srednju klasu
Kad su prvi put tiskali "zvijezdu vodilju" budućnosti neovisne Hrvatske, ideju o "200 porodica", u koju su uspjeli uvjeriti i doktura, ja sam javno napisa da je to promašeno, jer da srednja klasa "nosi" društvo ! Mnogi su me tada popljuvali.
"Što dalje bješe, kakav je kraj, pričat ću o tom, potanko znaj..."
Svaki od tih, koji su dobili mukte firme, su se olako, nehajno, i potcjenjivački odnosili prema tom daru s neba, i golema većina je to dovela samo do jednog predvidivog svršetka, sloma i kraha, i tisuće radnika na cesti. S vragon došlo, s vragon ošlo.
Akterima to nije palo na štumak, jer se za to nisu oznojili, njanci ispod jezika .
O tome kako je Hanžekovićev ured slao utjerivače dugova po Dalmaciji, Braču, i Bolu, sam svojedobno pisao jednom portalu, za kojeg sam (naivno) mislio da je neovisan. Naravno da nisu htjeli objaviti. Hanžeković umro, politika RTV pretplate ostala ista. Jer, samo je potrebno pogledati strukturu raspodjele sredstava prikupljenih pretplatom. Više od pola ide u svrhe koje ne konzumira 99% građana Hrvatske, od komornih , do filharmonijskih orkestara HTV-a ! Ako su tako dobri, kao što tvrdi 0,1% hrvatskih građana, njihovih poklonika, što ne izađu na tržište, pa neka opstanu, i/ili još i zarade ? Moš mislit.
Identična situacija kao HRS i ARG. ARG počuča najviše love u zadnjih 20 godina, ali neće da se odvoje. Uvik se lakše šepurit u svom dvorištu, a hranit u tuđem. (Zato Bračani od svih kućnih ljubimaca jedino drže žirafu, stoji u njegovon dvoru, a brsti u susjedovom ! )
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja