by 9a2jg » Wed Oct 09, 2019 7:37 am
Brač me prati, od 1963. , do dana današnjega. Tako i u Borbenu ponoćku, don Karmelo Ljubetić, a da kuda će, nego iz Sutivana ! U crikvi Domenico, jedini vadi dolore za lemozinu iz portafoja, a brat linčina ga kune, njega i Jameriku.
Kampanel, a odakle će bit, neg iz Ložišć. Ona mala peškaruša, u koju se zagleda študente Mirko, je opisana po stvarnom liku jedne iz Milne, koja je svaki dan prodavala ribu na splisku peškariju, zna san je...
Nego da se mi vratimo na tvoj sinoćnji post. Pisac ovih redaka, to jest ja, je PONOSAN šta je bija udarnik, i to dva puta !
Ti , očigledno, ne moreš kapit, da je bilo takvo vrime, da je to bilo normalno, i bez ikakvog pranja mozga, odnosno političke indoktrinacije. Na radnim akcijama su se završavali, u slobodno vrime, foto, radio i moto tečaji, i ja san naučija vozit tamo, kao i tisuće drugih. Tamo di si ti bija u rezervi 91' je bio lijepi broj mojih školskih kolega, i kolega iz AKL-a, koji su također bili udarnici, i koji, baš kao i ja, smatraju to primjerenim onom vremenu.
Da puno ne tupim, ne bi Emir stavija izvor Jadra za 9AFF lokalitet, da nije čist, a čist je jer smo ga SISTEMATSKI čistili, od ljudske zloće i nekulture, iz njega smo vadili, od olupina motorkotača, do frižidera, i veš mašina. No, najvažnije što smo uradili jest da smo kultivirali Solinjane da se primjereno odnose prema toj rijeci koja napaja cijeli Split pitkom vodom !
To se radilo UDARNIČKI, nositelj je bila organizacija omladine Solin, a mi iz Splita smo pomagali. Cili dan, i dobiješ sendvič od po kile kruva, i 25 deki mortadele. Za piće ti je isprid čunke Jadro.
Kome je to smišno, nek se smije, ja bi, i dan danas, da me mola pinku išijas, iša opet.
P.S. I u Bolu se dva puta na godinu čisti podmorje, izvadi se par kamiona smeća, od autoguma, do prikolica, nastojim pomoći koliko mogu, jer osobno ne ronim.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja