by 9a2jg » Wed Oct 02, 2019 11:20 am
Kornjača sa HC8 živi do 155 godina. Toliko i pamti. Ljudi jedno 60-ak godina manje. Pri kraju života se sjećaju šta su govorili i radili prije 60 godina, a ne sićaju se šta su jučer imali za obid.
Morat ću te razočarat, ti češ svjedočiti pretvorbi Marjana u područje urbanih velevila, isto kao i na platou Srđa, ja neću, jer sam stariji. Kad se to dogodi, moći češ reć : Ona je stara pizda ima prav, i za Marjan, i za Srđ !
Ne zato jer san pametan, ili dalekovidan, nego zato što pravilno iščitavam događaje i pojave oko sebe. Na milju se vidi ko je "kupljen" u Dubrovniku, a ko u Splitu. Preostala je samo tehnička provedba monstruoznog plana.
Ono što je najgore u cijeloj priči, a o tome sam više puta pisao, jest da će infrastrukturu svih tih objekata platiti osiromašeni građani ta dva grada ! Zakon je takav kakav jest, investitor plati komunalnu naknadu gradu, on s time pokrpa rupe u gradskom budžetu, a infrastrukturu održavaju i grade građani, preko računa vode, struje, odvoza smeća i raznih EKO naknada.
Suma sumarum, autor stripa Bunker je bio dalekovidan kad je crtao i opisivao Superhika, uzima siromašnima, i daje bogatima ! Tako i treba. Zato smo se i borili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja