QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 3:14 pm

Dobio sam potvrdu , via eQSL od RK4CT, za 3 veze iz 2003.g. ! Još uvik su bolji od Emila, predsjednika ZARS-a, od kojega još duže čekam !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 4:09 pm

Prije dosta godina san se u ZG i šire, raspitiva o njegovoj kartici itd.Jer stanoviti broj san mu godinama posla,via buro,naravno.I na moj dvoslovni znak.Odgovora nema.Pa ja ne budi lin,da si malo truda pitat jude jeli ko možda primija.Nisan naša nikoga od upitanih da mi je moga dati potvrdan odgovor.Možda i je neko ali i nisan moga sve pitat.One koje san pita nisu je vidili.Tako da san doša do spoznaje da je nikad neću dobit.Još je veća enigma ostala jeli je uopće ima? Meni je to malo čudno jer se int.bavi DX radom pa mi to nikako nije moglo uć u moje vijuge.Osobno,sada,u PPS-u imam barem 3000 kom,bianco,neispisanih.Ne sićam se kad san osta "na suvo" sa njima.Shvaćam da nismo svi isti, a vidimo da neki nisu ni fer prema kolegama.Takvima na njihovu dušu ako uopće shvaćaju o čemu govorim? :roll: Bilo bi kolegijalno da barem naznače kome će odgovarat a kome neće,tako da ne zajebajemo managera i ne trošimo novce.Jeli tako? Ne postoji RA na ovoj kugli kojemu ja nisan odgovorija na poslanu karticu :!: Ma i prije nego je možda i taj ispisa i posla. I SWL isto odgovaram.Znam da im to nešto znači kao i nama.
Onaj kome moja kartica nije stigla,triba mu,očekuje je,neka pošalje podatke kako god hoće,o svom trošku šaljem.Sve sam ovo više puta do sada napisa.Može li poštenije? Jer mi je zadovoljstvo da nekome triba moja kartica kao potvrda veze.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 4:18 pm

U zadnjih 19 godina san mu posla jedan direkt, s kuverton i markon za odgovor, i dvadesetak karata via biro. Nikad primio ijednu!
I sad, on na čelu ZARS-a, lipi je uzor onima koji jesu, i onima koji dolaze.
Oli je bija bolji Puki, nikad ga nisam čuo na opsegu, nikad vidio njegovu karticu ?
Pilat, Braco Sorić, Nikola, i svi SAS znakovi s kojima se javljaju, NIKAD kartice ! Čak ni za one u ime HRS-a !
I to predstavlja HRS i Hrvatsku ? Ne mogu ni sebe predstavit !

U tajništvu sidi tajnica koja je odgovorila na 100% pitanja točno na ispitu. Jer je predsjednik komisije bija Puki ! Atroke Tesla !
Je li papa katolik ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 24, 2019 1:58 pm

BUREAU NOT REGULARLY AND NOT RECOMMENDED, BUT STILL ACCEPTED

Ma jesu li se to i Branku u Komižu otvorile oči ? Ako je tako, kao što napisa, što ne odgovori na primljene direkte ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 25, 2019 1:36 pm

Neno je sve veze s netom završene IOCA turneje objesio na eQSL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 19, 2019 12:43 pm

Dvije zanimljive crtice.

Jedan mi je prika rekao da je poslao 3 kutije za cipele, QSL karata na adresu Saveza, za odlazni saobraćaj. Provjerio je, paketi su stigli. Da li ih je preuzeo manager, sumnjam...

Dobio sam info o ekspediciji TI9C, što će se dogoditi od 30. siječnja, do 9. veljače iduće godine. Imali su muda napisati da tko želi papirnatu QSL-ku treba platiti 10 američkih dolara.
Ne znan, bi li bi se triba smijat, ili plakat, ali je nepobitno jedno, svijet je sve puniji luđacima.

P.S. Ovo nema veze sa onih 10 kuna šta je Emir tražija za QSL-ku 9A22MINE. Ide on za misec dana na ekspediciju na Komore.
Interesantno, kao SSB operator. Biće ga kandidira Ivan, koji se kleja da ga je vidija da radi CW ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 24, 2019 1:49 pm

Ekspedicije T30L i C21WW završile.
Poznata Latvijska ekipa koji šalju karte i preko biroa.

Tko pak želi direkt, ''cijena'' preko OQRS (plaćanje PayPal)
treba izdvojiti 5 zelenih i bez slanja svoje karte. Ako šaljete
svoju kartu, u kuvertu treba staviti još samo 3 (tri) zelena.

Baš me zanima zašto u kuvertu samo 3 tj. 2 manje? ;)

73
Martin 9A2JK

Nacionalni uveseljivač dela...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Sep 24, 2019 1:59 pm

"Dugo" ga nije bilo. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 01, 2019 12:42 pm

Odgovorna osoba Saveza ne odgovara na preporučene pošiljke RK Split, glede NERADA QSL biroa u Hrvatskoj, i na ostala pitanja. Odgovaraće on, nekom drugom.

Kupija san jutros u Splitu 14 dolori, po dolor, jušto sto kun. Odgovori na direkte stižu.
Savezu smo platili unaprid (zna se kome se plaća unaprid) tisuću kuna, ne dobijamo ništa ! U 4 godine su nan poslali krajem kolovoza, posmrtni broj časopisa, mene bi bilo sram onako nešto tiskat, i nazvat ga RA časopisom. Jedino pismeno u 4 godine ! I niko se ne srami ! Šjola o' obraza.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Oct 05, 2019 8:58 am

Gotovo sve DXpedicije poskupile direkte.Malo di je dosta 2$ po kartici.
Dr.Hrane traži 5$ za Tokelau.Čini mi se da se ide za tim da se polako istisne klasična QSL-ka a "nadomjestak" je isprintana na kućnom printeru. :? Veze CFM via LoTW.Jer ARRL sve diktira pa i to.I naravno da će QSL-ke biti sve to skuplje,što ih manje bude kolalo po svitu.A35JT mng traži 3$.Tokelau 5$.Možda se kod Borse još uvik može za 2 ? Ima finta,ako doniraš barem 50 doloresa,pošalje ti karticu i DVD. :D Sve skupa mi ide na neku stvar.Svi se žicaju a imaju više love od većine nas.JBG. :x "Njofra,gadiš mi se!"
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK