Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 10:38 am

Jeli to znači kad doživotni pridsidik parti, barba Nijemac postaje vlasnik na V.Gori a možda i u Supetru? Goriš da su u njega ključi.Jesan li možda zabuca?Reci mi.
9a6r

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 10:41 am

Index mi javlja da se veliko sranje sprema u Hong Kongu. :o Demonštancjun. :? Ali malo veći.Vidi se vojska,policija....bit će krvi.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 11:16 am

Jeli to znači kad doživotni pridsidik parti, barba Nijemac postaje vlasnik na V.Gori a možda i u Supetru? Goriš da su u njega ključi.Jesan li možda zabuca?Reci mi.

Jesi, i nisi. Priča je malo složenija, ne da se ispričat u nekoliko novinarskih kartica, onda znaš koja je ura.
E šoma, dall'a šoma, kralj Aleksandar je za vrijeme Kraljevine Jugoslavije darovao tu (državnu) zemlju, planinarskom društvu iz Splita, da na njoj sagradi kuću, planinarski dom, za sve planinare svijeta, i putnike namjernike. Oni su to i učinili. U socijalizmu, jedinstvena općina Brač je porušila taj dom, i na njegovom mjestu sagradila drugu građevinu. Ista je prelazila iz ruke u ruku, da bi je na kraju zauzela Općina Bol. Da skratim priču, godinama su već na sudu s Planinarskim društvom u Splitu, koje opravdano traži povrat svoje imovine, a jedini "argument" Općine Bol je da PD Mosor NIJE sljednik onog planinarskog društva, a svi znamo da jest !

Zašto ovo sve pišen ? Zato jer je zemlja na kojoj je kućica RK Vidova gora, osmatračnica za protupožarnu zaštitu, i još mnogo toga, na onoj zemlji oko koje se vodi spor ! Kako je doživotni predsjednik RK dobio lokacijsku dozvolu za istu, ne znam, građevinsku dozvolu, ne znam, samo znam da tamo mnogo toga nije po Božju, i da se vodi teški i dugotrajni spor.

Naravno da možebitnim uzurpatorima odgovara da se spor rasteže do besvijesti, i da se ne riješi po pravu i po pravdi.
A što se tiče statusa barba Nijemca, ima puno lipih stvari, samo, za sada, ne smin govorit , ni pisat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 11:28 am

Znaš kad će se rišit taj spor :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2019 11:42 am

E, baš na to računaju raznorazni uzurpatori, smutljivci, mutikaše i kršitelji zakona.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 17, 2019 11:54 am

Kao i kod drugih sporova.Ni ja godinama ne mogu riješiti moj spor.Ista pašta kolega.Živit s tim ili se ubit? Treće ne postoji. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 18, 2019 12:26 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef ... 09340.aspx

Zato nas i kljukaju lažnim podacima o "uspjesima" ove turističke sezone...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 18, 2019 1:08 pm

Hakirali su njemu možjane a ne povjerljive podatke.Poserem mu se na diplomu i na onoga ko mu je proda.Pileći mozak.
9a6r

Postby 9a6r » Mon Aug 19, 2019 7:20 am

Split je posta "meka" za mlade strance,željne opijanja,drogiranja,jeftine zabave.Leže po ulicama našeg grada u pijanom snu,a često mora intervenirati hitna pomoć.Rim je zabranio pub crawl ture.Hoće li i Split ili ćemo se trebati naviknuti na ovakve scene.Još je nekako jadnije kad vidiš mlade cure,pijane i drogirane kako bauljaju ulicama i viču dok ne padnu na pod.Koliko san to puta vidija!I naši isto ali oni nemaju toliko pinez pa in se znaju "ušlepat". Sodoma i Gomora trećeg milenija.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 19, 2019 7:54 am

Kad je Mojsije doveo izraelski narod iz Egipta, na Sinaj, čim ih je nakratko napustio, izlili su zlatni kip Baala, i njemu se klanjali.
Puno kasnije, Isus reče . Imat ćete i dražeg od mene !

Naravno, mislio je na zlato, zgrtanje bogatstva, zbog čega i jest , dvije tisuća godina poslije, ustanovljena nova lista grijeha !
Pod r.br. 6 , Sedam grijeha 21. stoljeća, se nalazi "neumjereno pohlepno bogaćenje".
Taj su grijeh počinili oni koji vode turizam, prvo zbog pohlepe, zatim neznanja, i na kraju jer ne vole svoj narod, i rade protiv njega.

Prije desetak godina, direktor svih vatikanskih muzeja je, nakon dogovora s stručnjacima, odredio kvote broja turista koji mogu posjetiti iste. Kad se ta kvota za kalendarsku godinu ispuni, muzeji se zatvaraju, renoviraju, rede, održavaju. Slijedeće otvaranje, 1. siječnja iduće godine ! I, nitko ne protestira, nitko se ne žali, svi razumni, shvaćaju.

U nas je, jer smo zgazili domaću pamet, i domaće ekonomske fakultete, zavladala euforija američkog pristupa turizmu, politika velikih brojeva. Zato i mitski strpljive Japance frapira tko je dopustio da se na Stradun ulazi "na nož", da policija stoji na vratima, ustvari, da se nitko ne odmori, i ništa ne vidi, samo da se piše da ih je došlo toliko i toliko više !
Krupni kapital tlači Vladu da gazi privatne iznajmljivače, da im da najljepše plaže i lokacije u koncesiju, čitaj, rvaski, latinica, zatvoreni resorti, ograđeni žicon badalicon, baš kao prekoputa, u Italiji. Da nisam vidio, ne bih pisao.
Svi koji vode domaći turizam rade protiv njega, protiv svog naroda, i u službi su domaćeg i (pretežito) stranog kapitala.
Zato su nam Austrija i Njemačka bili "prijatelji" na putu k priznanju neovisnosti, da bi imali prednost pri investiranju viška novca u vlastitoj zemlji, a ne zato što vole Hrvate i Hrvatsku.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK