S obzirom da Borivoje redovito prati 9AFF Program pa, dajući mu podršku, promovira naš rad, dužni smo mu to pojasniti, te odgovoriti na ovo životno pitanje.
Ja se sa svojim (najbližim) stalno sporim, što je starije, kokoš , ili jaje. Majka, s mojom djecom, tvrdi da su jaja starija i pametnija, a ja samo tvrdim da nije bilo kokoši, ne bi bilo ni tih jaja.
Teško je meni objasniti nekom ko je (približno) kao i ja u RA pokretu, a javno pokazuje da mu neke stvari nisu poznate. Ulaskom u krug radiooperatora, nama su , kao klincima zacrtali WAC, WAZ, WAS, DXCC, od domaćih WAYUR. Samim time, prihvatili smo da je na DXCC listi 1A0 prije 4Z4, što je i normalno.
Također, ako pogledamo aktuelnu DXCC mixed listu, rečimo, pod standing-om 349, lijepo stoji 9A2EU, 9A2NA, 9A2RD, 9A7V, 9A8A. Pametnima, dosta.
Jednom ARRL volonteru , koji obrađuje pristigle zahtjeve je irelevantno da li je Mark za sebe aplicirao ovaj standing prije 5 godina, ili prošli mjesec, on je posložen na petom mjestu 9A postaja, što, naravno, ne umanjuje njegov, ni ičiji, uspjeh.
Mogo bih reći , i to, kako ovo objasniti nekom ko se djelatno ne natječe na DXCC listi ? Bar im je Daki mogo objasnit, on stoji na 334.
No, s jednom činjenicom mi začepe usta, to je
privatno, i mogu raditi što žele.
HRS nije privatan, pa isto šačica ljudi radi što hoće.
Ima još, ali, 42 C, u hladu, sa Pirinejskog poluotoka ide prema Hrvatskoj, pod maslinu, žuju u ruku, i siesta...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja