by 9a2jg » Sun Jun 09, 2019 8:18 am
Evo, danas je zadnji dan kampanje programa AM70. Lijepo smo se zanimali, i zabavili, zadnja 2 mjeseca i 9 dana. Bio sam prilično točan prorok, javno sam rekao da će u konačnici biti oko 1.150.000 veza, u stvarnosti su prešli tu cifru za 15 i po tisuća. Ovdje nema pobjednika i poraženih , ovdje su svi na dobitku, a najviše sam radioamaterizam. Jer, svi su dali, koliko su mogli, svim vrstama rada, pa i onim , pomalo zaboravljenim, RTTY i "starim" digitalijama. Hrvatska čvrsto drži 18. mjesto, ispred zemalja sa puno više radiooperatora, uređaja, i mogućnosti. Proradija je balkanski dišpet ! Posebne čestitke pojedincima koji su si stvarno dali truda, da postignu dobar rezultat, i time pridonesu i uspjehu Hrvatske kao zemlje. Imamo vrhunske operatore, a "slabe" klubove, koje, pretežito, nije briga za ovakve manifestacije, na duge staze. Puno lakše je odvesti nekoliko omladinaca na izdvojenu lokaciju, dati im kilovate u ruke, da učestvuju u jednom, ili dva DIGI natjecanja u godini, i onda taj "uspjeh" reciklirati cijelu godinu, naročito pred očima onih koji dijele pare. Nama ne trebaju, mi znamo istinu.
U tijeku je nova kampanja, GB19, mnogo manja po obujmu, ali isto relativno duga, gdje nekoliko (istih kao u prethodnom ciklusu) istih postaja radi za sebe, ali i pronosi 9A kroz eter.
Svima koji mogu, i koji korektno rade, želim svaku sreću, i uspjeh, jer nama je već počela sezona...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja