Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Sat Jan 12, 2019 8:21 am

Čuje li on sam sebe što govori? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 13, 2019 9:25 am

U Supetar je osta isti porez za iznajmljivače, komunjare se ulizuju svom biračkom tijelu. Vidićemo šta će in učinit partijski drugovi u Milni i Bolu ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 13, 2019 11:12 am

Jeli 150kn?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 13, 2019 11:15 am

Pitaj mater, ostalo je isto.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 13, 2019 9:10 pm

Večeras u udarnom Dnevniku na HTV1, čelnik županijske komore SDŽ kaže : Ovog ljeta će u dalmatinskim hotelima raditi velik broj radnika sa Filipina !
Šta je Koki pisa prije više mjeseci, a... ? A bilo je tako predvidivo, samo niko nije tija kapit, a još uvik se niko nije zamislija šta sve to sa sobom nosi ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 14, 2019 3:32 am

Dobri su Pilipinci. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 14, 2019 8:00 am

U svibnju prošle godine je oporba, skupa sa zelenima, organizirala nekoliko okruglih stolova i panel-tribina. Na jednoj od njih sam govorio o ovom dolazećem problemu, i ukazivao na probleme koji dolaze " u paketu" sa ovim radnicima. Malo me je sugovornika shvatilo, a jedan, kome je baba muslimanka se htio sa mnom fizički obračunavat. Samo sam htio ljudima ukazat očito, da "uvezeni" radnici nisu zombiji, imaju svoje društvene, socijalne i vjerske potrebe.

Par savjetnika u trenutnoj Vladi je bilo svjesno te dimenzije, i pokušali su s mogućim "uvozom" Kopta iz Egipta. Ovi su plebiscitarno odbili, iz ordinarnog razloga, jer bolje žive tamo, nego mi ovdje !

Onda se jedna "premudra" glava sitila da su i Pilipinci mahom kršćani. No, na dobronamjerno upozorenje se nisu obazirali , oni su zemlja sa najviše extremnih vjerskih ponašanja na svijetu. Je li nama, građanskim vjernicima, to treba ? Osobno misli da ne. Pokušao sam doći do ovih "pripametnih" savjetnika, nisam uspio.
Možda me ne bi ni slušali, ali je evidentno da ćemo time otići u ekstremizam, jer će ga ovo, sasvim sigurno, potaknuti.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 14, 2019 12:19 pm

U Njemačkoj,Švedskoj i drugim zemljama se to odavno događa.Sve što je previše liberalno nevalja.Papa nam liberalniji od ...neznam s kim bi ga usporedija.Najveći moralni autoritet mora bit konzervativac.Ne nužno zadrti ali mora biti jer u protivnom imamo ovakvog kakvog su nam podmetnuli.
Namjerno san počeja pod njega,di ću i završit priču.On triba bit najveća vertikala u svemu,nažalost ja ga kao takvog ne doživljavam. :( Neka mi Bog oprosti ako griješim.
Svi drugi su daleko ispod, tako da ih i ne triba posebo komentirati.Kažu judi da ima odličnih Filipinaca,a kao i u svakom narodu.Ima i loših kako i u našem narodu.Uvik je ista priča kako god okreneš.Ne triba generalizirat.A nakaradnim vođenjem politike i gospodarstva i nekonkurentnosti,malim plaćama,mi gubimo radnu snagu i sad će naravno uvest jeftinu.Zakon tržišta.Zašto bi Hrvata plaća više kad Filifa može duplo manje a on bezpogovorno radi, šuti i trpi.Kad s tom lovom dođe na svoj škoj,može ranit obitelj i uzet sluškinju.Tamo je bijeda samo takva.Di god su Katolici (uglavnom)je sirotinja.Uzmi svaku državu ponaosob pa analiziraj BDP!
A biti će sve to gore,ja ti to garantujem. :?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 14, 2019 12:51 pm

Reni, iman još dosta prijatelja, pa i školskih kolega koji navigaju. Svaki mi je ispriča istu štoriju. Kad bi akoštali na Filipine, policija bi morala napraviti dupli kordon, da spriječi stotine, i tisuće njih, koji vataju bilo koga s broda, nude se, mole, kume, ne pitaju za plaću, rade cili dan, spizaju malo, ne znaju šta je to sindikat.
Naši oficijali na trgovačkim brodovima su odavno jidni na njihove oficijale, koji su to samo po tituli, oni nemaju ni 10% znanja koje imaju hrvatski, i uopće, europski časnici, palube i stroja.

Svako dovođenje radnika sa strane je obaranje prosječne nadnice, pa i tvoje ! To je poanta. Sad će neko reć, ima puno posla, nema ga ko radit. Reni dragi, mi smo već, ka narod, desetak godina otvorili veće čunku , i uzeli komad mesa, nego šta moremo progucat. Slike ulaza na dubrovački Stradun, od zadnjih 5 godina, cijelu zimu obilaze zemlje odakle nam dolazi najviše turista, s jednim naslovom, bez komentara : Ne idite u Dubrovnik !
O tome san pisa prije više od deset godina, za Split, kojeg je već zatekla ista sudbina, san pisa prije pet, a sad pišen o Zadru i Šibeniku, no, nemaš kome. Zašto ? Zato jer su se na ključna mista namistila dica od novopečenih tajkuna, koji imaju diplome s privatnih veleučilišta, skupo plaćenih, od Zagreba, do Dubrovnika, a koji su ih naučili malo i ništa. Jedino što su ih naučili da svaku godinu imaju veće brojeve. To nas je i upropastilo.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 14, 2019 1:10 pm

Normalno da su nas naši upropastili.Pa sama betonizacija Jadrana.I sve što si naveo.Split,Dubrovnik su pritvorili u gradove za jist,pit,leć i sve drugo.Zimi sve otužno,bez posla do Uskrsa kad malo živne.Afitaje se svaka slobodna kamara.Moja prija na Zvončacu afitaje svoj stan a priseli se par misecu u matere. :) Mala,jadna plačica,možda malo bolja od moje.Ja nemam ća afitat.Ti imaš sriću pa imaš dopunu na mirovinu.Ja nemam niti to.Nemoj me više ništa potizat.TNX
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK