Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Thu Dec 06, 2018 10:59 am

Ono je bilo jadno,prizemno i mižerja.Mislim na Murter kad smo bili.Jedva san dočeka čekiranje kartica pa doma.Stvarno da su nas bili kapaci jednom kafom ponudit! Njima na čast ide.Ali kad bolje promislim i bolje da nisu.Nek oni urede da QSL buro radi kako spada.To je nama najvažnije.Da dobijemo valjanu QSL uslugu koju PLAĆAMO :!: :!:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 06, 2018 11:59 am

A od čega bi onda šava dicu , kojima je mentor, u London ? Tobože YOTA program, turistički izlet. No, sve legalno, jer tukci u skupštinskin redovima i ne pročitaju radne materijale za skupštinu ! A ne pročitaju ih, jer više ne dolaze papirnato, nego elektronski. To klika radi namjerno, jer pouzdano znaju da tri kvarta ljudi NEMA printer, onda još ako ima par zastupnika, pa svakome isprintat, ili iskopirat radne materijale, to je trošak par stotina kuna.
Ali, i Vincek je pa na njihove perfidne podvale, oni njega zaspu programima, u koje se on ne stigne udubiti. Tako oni dođu do nekih sredstava, za neke njihove ideje, koje mi vidimo tek kad nam prispiju elektronski materijali za skupštinu, dakle, nakon cca 6 mjeseci ! I onda se očekuje, da mi to amenujemo, bez da se ko drzne pitati šta, ili, ne daj Bože, raščlanjivati ! Svetogrđe !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 06, 2018 5:08 pm

I tako su nam Đetići na Sv.Nikolu 1991 lipo čestitali sa granatama na Dubrovnik i okolicu a? A sad smo opet prijatelji s njima? :roll: Brzo opraštamo tko nam zlo nanase a još brže zaboravljamo! A domaće izdajice čuvamo kao nacionalno blago. :x Daleko smo dogurali.Davno je sve A.G.Matoš ustanovija. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 06, 2018 5:56 pm

Kome je fijukalo oko glave, niti može zaboravit, ni oprostit. A da ne govorin koliko smo in davali, u SFRJ, ka nerazvijenima, pa zemljotres, opet pomagaj, i tako stalno...Mi njih kruhom, oni nas granatama. Ko tada nije otvorija oči, i svatija, i neće...
A šta se tiče Murtera, sve si vidija, ka i ja, na svoje oči, HRS više cijeni okupatora, nego hrvatskog branitelja.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 06, 2018 6:05 pm

AAAHH,nije to samo na Murteru tako. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 4:00 pm

Sinoć slušan zadnje vijesti, vele, Rozga i dosta drugih iz Hrvatske, idu pivat za Novu godinu u Crnu goru.
To je u redu, ko tebe sa MB120 mm, ti njega - pjesmom. Da joj otac ili brat trpi posljedice ovoga rata, vjerujem da ne bi. Ali, para vrti gdje burgija ne može. Svi su pivali, pa i ona...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 08, 2018 4:33 pm

I Gotovina je reka:" Rat je prošlost,okrenimo se budućnosti".I ode on u uzgajivače tuna.Eto, on je bija u ratu,Rozga nije mogla sudjelovat.Ima nas svakakvih.Oliver i Mišo su rijetki koji su ostali u RH.Manje više su svi tamo "propivali"poza rata.Pa i recimo, Prljavci! Ima ih duzina. :( :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 5:12 pm

Svi su se oni osigurali, nakon generalskih prinadležnosti , i raznih pogodnosti... Kako to tu koncesiju za uzgoj tuna nije moga dobit običan čovik, ribar po profesiji ?
Zar nije Krstičević, do dolaska na mjesto ministra bio u rukovodnoj ekipi M-sana, tvrtke gdje su svi na državnoj sisi morali kupovati informatičku opremu ? Mala mu penzija ! Provjeri s koliko je godina iša u nju !
A di su naftaši, bušači tunela, eksploatatori šumskog, i vodnog bogatstva ?
Ja neću, kao mnogi anonimni komentatori, pisati da su svi generali ratni profiteri, ali na prste jedne ruke stanu oni koji se poslije umirovljenja nisu "snašli" ! Da li jednom generalu to treba, uz generalsku mirovinu, ocijeniće javnost, koja je već to ocijenila, nebrojeno puta. Činjenica je da oni ne dijele sudbinu svog naroda, koji je redovito radio mnogo više, za puno manju penziju.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 08, 2018 5:42 pm

Nitko,ama baš nitko od njih nije odradija ni pola od 40 god. staža! Moja žena rođ.1971 ima uskoro 29 god.staža! Godinu vojnog roka svakoj ženi triba oduzet.Neki su momci i 3-4 god.odslužili.Ja jednu.Hoću kazat da više od 50% umirovljenika nije zaradilo svoju mirovinu.I to je činjenica.Ni priko staža ni priko godina starosti.A novci za mirovine se negdi moraju "iskopat".Ti imaš 42 god.Nisi jedini,ja ih još poznajem.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 6:32 pm

Mi smo djeca socijalizma. Tamo su nas učili, pošteno : Završi školovanje u roku, radi 40 godina, imat češ mirovnu dostojnu čovjeka koji je odradio svoj "dug" društvu.
Početak razdruživanja je Hrvatska dočekala s punim mirovinskim fondovima. Sada su prazni. Ono što se skupi tekuće love od doprinosa, s time barataju oni mulci u odijelima od 20.000 kuna i nešto većon plaćon. Jebe ga se, oli riskira svoju lovu. Tu i tamo mu politika "prišapne" koje dionice MORA kupiti, a s ostalima se igra. Viruj mi, svakoga bi to obučija u 48 uri, VSS nije uvjet.
Drugi stup je "isparija", treći je odavno na volju.

Ali, to nije tema. Tema je kako generali ne dijele sudbinu svog naroda ; ne žive od onog što su zaradili, i odvajali u mirovinske fondove, kao svi ostali građani. Oni ne znaju što to znači raditi 40-45 godina, ili i više, a imati 4 puta manju mirovinu od generala koji je jedva skupio 15-20 godina mirovinskog staža, skupa s beneficiranim. I to in je malo, izmišljaju toplu vodu , osnivaju firme koje rade na principu "meni moraš dat posal, ja san general, ja san nosa krvave gaće po Velebitu, dok si ti bija po Milanu, Briselu, ili Beču". E, ali to ne može reć običnom , malom čoviku, koji je bija dragovoljac, ili se odazva na mob poziv, on te riječi uputi onima koji odlučuju, u gradu, županiji, državi... Zato i postavljaju takve, da s njima mogu manipulirat. Jer, mali, normalni, čovik bi mu u prvoj rečenici reka : Oli ti ne pritiče generalska penzija ?
Govorila je moja pokojna mater da čovik ne može pojist dva obida, i obuć dvi košulje.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK