by 9a2jg » Thu Nov 29, 2018 8:53 am
Na jučerašnji bi datum već, kolone fića i stojadina, išle put Vlajlanda, da se obavi sveta seljačka dužnost, svinjokolja. Jer, u životu se ništa ne može postići prisilom. Ti su ljudi dovedeni, doslovce puškama, poslije rata u splitski i solinski bazen, u škver, tvornice cementa, Jugovinil... Običaji i navike su ostale, i ti instant industrijski radnici su jedva čekali vikende, ili državne praznike, po mogućnosti spojene, da obave sve seljačke poslove. To dobro znan, jer su mi tako radili i moja tri ujca iz Longfielda.
Neki dan čujen da se gase sve cementare, škver na kapaljku, Jugovinil i Jugoplastiku su rastočili veliki Rvati u pretvorbi i privatizaciji, izgleda da ćemo morat snimit ove zadnje industrijske radnike, da nan dica razumu kako taj izgleda, i šta radi.
Ja san radija u državnoj firmi, znalo se ko ide tuć prajce, kolege bi mu uskakali u smjene, ovi bi to vraća za Božić i Novu godinu, i to je funkcioniralo bez greške. Nikakve politike ni politiziranja nije bilo, prajci su dobrodošli u svakom sustavu.
Prije nekoliko godina je došao u Zagreb jedan istaknuti francuski filozof, i nakon par dana su ga intervjuirali. Prvo šta je reka, da mu jedna stvar nije jasna, naša država je republika, i njemu, staromu čoviku, ne ide u glavu zašto smo prominili ime trga u Zagrebu, kad svaka zemlja ima Trg republike, a naročito svaka metropola.
Bidan filozof nije moga kapit da vlast obnašaju Veliki Rvati, kojima je to "smrdilo" na socijalizam, a nisu sebi postavili jednostavno pitanje, kakvo je postavio Francuz. Da jesu, ostavili bi ime.
Ne sumnjam ja da ima ljudi koji slave današnji dan, njima od srca čestitam, i želin da se ne porižu nožon, kad budu oko krmadi. Jer, jebena je to rabota, minus je, brlja se toči, nož poleti, i eto belaja. Zato , pomnjivo, i ne zaboravite na čvarke !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja