QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a6r » Mon Nov 19, 2018 9:55 pm

A nisi se upita jeli ormar sa QSL-a još u kancelariji ? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 20, 2018 7:51 am

Taj su ormar drugovi Pero i Vaso tamo metnuli, i ne jedan put san in da ruke razvrstavat QSL-ke, baš ka i pokojnon Žiki, u Zagreb. No, kako se u neovisnoj Hrvatskoj sve čini da se do cilja ide lakšim putem, sve ukidaju, obveznu telegrafiju, QSL-iranje, društveno se valoriziraju oni šta su nan pljačkali Konavle, a domoroci su stavljeni u kantun, da nestanu, prirodnim odumiranjem.

Ništa Laureat nije bolji od druga Gorana, dapače, puno je gori, jer Goran nikada nije učio i nutkao mlađe, i ljude oko sebe da ne šalju QSL-ke !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 20, 2018 8:49 am

Tako je .On,ali ne samo on,širi neku svoju "vjeru"koja je u suštini naopaka jer se ide na preskok.Ne može se odma u osmi razred.Sve je to na staklenim nogama.Puno san puta reka da je bolje odškolovat dva,tri prava RA operatora negoli par desetaka "instant" OPs.Triba "proizvest"nekoliko zagriženih koji će i ostat u ovom hobby-u a ne da nakon tog tkz."tečaja"od nekoliko dana,vrlo brzo odu priko vrata kluba i nikad ne urade poštenu vezu.Svjestan san da danas nije lako nać zainteresiranu dicu,momke,cure ali ovo što se radi nije kako spada.Bolje i ništa nego svašta."Štancat" nazovi operatore a posli ih nema ni u tragovima.Nisan nikad reka da on nezna materiju i prinit im znanje.To ne.Ali cila zamisao obuke na ovakav način nije dobra.O tome se radi.Zna se koliko mora trajat tečaj.U današnje doba se sve skraćuje,ukida,olakšava put do zvanja i dozvole.To je loše i pogubno!Ljude treba na ispravan i odavno isproban način educirati.Topla voda je davno izmišljena. Zato na bandovima imamo one pirate koji ometaju ovo malo što nas je ostalo. Kod nas je to više izraženo na 2m a vani toga ima i na KV-u.Na 2.4 GHz unlisa ima koliko hoćeš.To su oni ća su po kafićima i restoranima dobivali diplome. :?
Samo mi nemoj napisat da san da ligadinu,jer dobro znaš da nikoga "ne štedim" drugarske kritike,pa ni samog sebe.Nikad se ne zadovoljavam sa postignutim jer smatram da se može bolje.I može se.Glede RA kod nas se i mora,u protivnom aj ća.Mi smo vrlo vjerovatno "posljednji Mohikanci".Ili u najboljem slučaju među posljednjim.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 20, 2018 9:00 am

Nisan nikad reka da on nezna materiju

To čak ni ja nisan nikad reka, ni mislija. No, tragedija sustava jest da ZNALCI tjeraju mlade najkraćim putem do cilja ! Kao što Laureat forsira Zvjezdano selo, tako i Nikola HamSphere, Martin LoTW, Uzdanica brojne operatore na papiru, baš kao i doživotni predsjednik u Supetru !

Razlog je jednostavan, hoće se najkraćim putem do cilja, da se uberu novci od DPZ-e, sponzora, donatora... Jer, ama baš nitko, u neovisnoj Hrvatskoj, nije na početku tečaja rekao polaznicima da ih čekaju "krv, znoj i suze", naprotiv, u pet dana sve završe, čak i neplivači proplivaju.

Koliko je to profanirano, svjedoči i činjenica da se ista dica šalju po tri puta, samo da se stekne dojam zainteresiranosti i masovnosti. Tu su lekciju mentori naučili upijajući profil funkcioniranja ZTK i HZTK, i samo su se "uklopili" u shemu uređaja koji radi.

Nisan zna da će se i Emir i Ivica uvatit na tu baketinu ! Znači, i oni su poklekli.
Ko nema libar Posljednji mohikanac nek se javi, posudit ću mu, iman je još prije nego san krenija u školu. Sada je aktuelnija više no ikad.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 25, 2018 1:25 pm

Zadnje QSL kartice sa buro-a sam primio par dana iza Nove Godine. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 25, 2018 1:50 pm

Nije kriv QSL manager, odnosno ona osoba koja se za istog izdaje !
Krivi su, redom : 1. Predsjednik HRS-a, 2. IO HRS-a, 3. NO HRS-a , 4. šutljiva golema većina članstva .

Državni inspektor stoji ispred samoposluge, ja izlazim, on me ljubazno pita imam li račun za kupljenu robu. Ja ga pokaza, on zahvali, ja otišao.

Ja sam, iz svoga džepa, uplatio HRS-u u ovoj godini 300 kuna, i nisam dobio NI JEDNO pismeno u klub, i NI JEDNU pošiljku QSL-ki. To su prevaranti i kriminalci, samo je vrijednost spora premala, baš kao i moja penzija, da ih se tuži, za neizvršavanje ugovorne obveze, za koju su uzeli novce.
Ufan se u Boga, da će se pojaviti netko sličan meni, dubljeg džepa koji će ih tužiti, i , bez sumnje dobiti spor.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 25, 2018 2:41 pm

Zato njegovi kuriri Mirko i Slavko uredno raspačavaju po privatnim adresama ka drogu. :( :roll:
Ja zovem matični RK,kažu nema ništa.Znači da su krivi oni koji su pristali na ovo gore navedeno.Uz sve one koje si nabrojao.
Moj insider mi dojavio o jednoj pošiljci koja u utorak ide prema ovamo.Za proverene drugove,razume se. :x To će tako nakaradno ići dve dok se sve skupa na prave noge ne postavi.Nisam siguran da ćemo to dočekati.Ovako ispada da Koki i Reni seru baklave oko ove teme a ustvari smo milijun puta u pravu.Ukazujemo kako buro treba ispravno raditi. :!: :!: :!: :!:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 25, 2018 3:26 pm

Za proverene drugove,razume se.

Smijem li pogađati jedanput ? Jugoslovene ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 25, 2018 9:27 pm

Rekao sam za proverene drugove.To je dostatna informacija.I slažem se s tobom da se ništa od 45 prominilo nije.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 25, 2018 10:42 pm

Skeniranje_20181125.png
Skeniranje_20181125.png (735 KiB) Viewed 2532 times
Evo ti dokaza da lažu, varaju, i ko zna šta još. Sve napisano pod podnaslovom QSL biro 2018 je laž, i nije ispoštovano. Ista je stvar bila i 2017, i 2016.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK