by 9a2jg » Wed Sep 26, 2018 1:52 pm
U ovakvom (ne)društvenom omjeru snaga, i društvenoj valorizaciji, ne postoji miracle man, koji će svojom pojavom sve razriješiti. Postoje samo manje, ili više, "uspješni" falsifikatori "rezultata i dostignuća", u nekom od klubova NT-e. Dakako da su se uzdanički klubovi u tome izvještili, ne rade to zaludu već 26-u godinu. Ali, i njih je natjerao sustav ZTK/HZTK koji je takav kakav jest, i koji bi bio idealan za carsku, pa čak i za Staljinovu Rusiju, ali za zemlju Europe, u 21. stoljeću, pa ljudi moji, okolo nas se sprdaju s nama ! HZTK i ZTK su kreirali sustav po kojima je prvo njima dobro, a za klubove, ako šta ostane. Pa vidiš da ih ni sjekirom ne moreš istjerat, i to kad imaju sve uvjete za mirovinu. O tome sam bezbroj puta pisao, s imenima i primjerima, od predsjednika HZTK, preko potpredsjednice, nadolje. Kako sustav mora biti stabilan, oni "napoje" sve žedne u toj piramidalnoj strukturi vlasti, s priznanjima, nagradama i novcima, jer ih oni drže na vlasti.
Tvoja "vijest" da se Lassie vraća kući, je, možda, i istinita, jer i RK Marjan redovito glasa za sve nakaradne odluke, uperene protiv volontera NT-a, od ZTK, preko županijske do HZTK skupštine, a redovno podržavaju i vlastodršce u HRS-u. Na kraju krajeva, zar nije član Marjana u IO HRS-a ? Onaj isti lik koji nam "obeća" da ćemo se vidit do koji dan, i dogovorit za daljnji rad u SDŽ-i !!!!! Skoro dvi godine od tog obećanja ! Stoga, ne bi mi bilo nimalo čudno da netko "odozgo" pošalje "kadar" (natrag) u bivši matični klub.
Ima tu nekih hardverskih i moralnih prijepora, ali to njemu ne smeta, nema obraza...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja