by 9a2jg » Sun Jul 22, 2018 10:42 am
Reni, nema tabu tema. Mi smo, u našem zakonodavstvu malo uzeli od američkih savjeta, i to je dobro, ali jedan od tih je stvarno dobar. Ameri su rekli autorima našeg zakona : Do 20 ležajeva u kući, nije biznis, nego kućna radinost, upire familija, kuća se uredno održava, pinku bolje se živi, ali na forcu 12-satnog radnog dana, 4 - 5 miseci ! Pomnoži tih 5 miseci sa 12, pa sa brojem ukućana, i podijeli na 12, pa češ vidjeti jasne i točne pokazatelje.
Odvedi me u bilo koje dalmatinsko misto, ja ću ti, nakon 24 ure, s 99% točnosti reć ko je cili život crnčija, bez GO, otkida sebi i familiji od usta, robe i luši, da bi učinija jedan, dva , ili tri apartmana, da bi, navodno, ima sigurnu(iju) i mirnu starost, jer je bjelodano da se ni od duple penzije ne može živit.
Ko je pra lovu, ratni profiteri, otimači, to ću ti reć nakon pola dana, i slipac to vidi, i zadnja šempja u mistu zna za te "tajne".
Mi, u Bolu, čak znamo i za većinu Rusa , Ukrajinaca, i ostalih inozemaca, koji su kupili kuće i imanja ovdje, odakle in lova. Ako gazda oda stalno sa dvojicon ošišanih na pelu, razdrljena prsa, na dlakama lanac zlatni s golemin Isukrston, a i ne skriva dršku livora, zabodenog na zadnjen dilu gaća, taj sigurno nije špara cili život, ka ja i Gorde, za štagod kućice učinit, a... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja