by 9a2jg » Fri Jul 06, 2018 7:08 am
O toj sam temi bezbroj puta pisao. Od 45' , do pada Ace Rankovića, sve je bilo pod utjecajem ruskih stavova. Padom Rankovića, samo se promijenio uzor, postavke su ostale iste ! Sad su to bile MI6, i srodne službe. Jedan od preduvjeta za zaslužiti službu tamo je da si ateist. Tu se drug Emir uklopio, bez problema. I ne samo on, imamo ih u radioamaterskoj organizaciji lijepi broj. Zašto i kako ?
Vrlo jednostavno, Služba je znala da su RA osobe s naprednim idejama za svako doba, i svaki sistem. Stoga, među njima (radioamaterima) se uvijek našao poneko, ko bi im bio stalna "mušterija", predmet zanimanja, i kruh (njihov) svagdanji. U bivšem sustavu svaki je ima "svog Hrvata" za obradu, u ovom, svaki svoga "Srbina, ili Jugoslavena". Tako to funkcionira.
Ne jednom sam pisao kako su me "pokrivala" dvojica iz Službe, cijelo vrijeme rata, u Hrvatskoj i BiH, ne zato što sam ja njima bio interesantan, nego jer sam bio predmet nadzora u bivšem sustavu, a njima je bilo najlakše produžiti isti, i ne tražiti prave neprijatelje neovisne Hrvatske.
Sa mnom su, moji nadzornici, jeli i pili, spavali kod mene, bili po cijeloj Hrvatskoj i BiH, redovno pisali izvještaje, o "vječno nepoćudnom elementu". Sve go radioamater, i poznate osobe svima.
Koliko su te situacije bile bizarne, jedan bi me "zamajavao" u stanu, dok su druga dva (iz Službe) skidali mobilnu antenu Codan-a sa službenog vozila, i, kad smo izašli vanka, ovaj što me je zadržavao, bi se tobože čudio, otkud lopovi u sred bijela dana ! Takvih sam situacija imao bezbroj, jer oni misle da su pametni, a da je objekt promatranja i nadzora glup, i da ne shvaća ništa.
Ima još, RABA, i prikolica... Brat bratu, 28 tona.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja