by 9a2jg » Sun Jul 01, 2018 9:02 am
Mi smo jedno totalno neinformirano društvo, usprkos internetu, i 21. vijeku.
Slušam sinoć emisiju o nogometu, komentator s HTV-a govori da večeras očekuje, citiram, domaćinsku atmosferu ! Majke ti božje, naša službena politika već godinama sere po Rusiji, a mi očekujemo "domaćinsku" atmosferu ! Di toga ima, osim u Bibliji, da ko tebe kamenom, ti njega kruhom ?
Situacija me podsjetila na pisanje oko WRTC-a, kad je naš dragi Hrle ustanovio da mu je sudac tamo onaj isti Mario za koga je dizao ruku da ga se izbaci s HRS foruma ! Ne znan šta bi reka, sintagma obraz-đon je prelagana...
Ja ne "navijam" ni za Ruse, ni za Ukrajince, u svim njihovim teritorijalnim, i inim sporovima. Povijesna je činjenica da je Krim oduvijek bio ruski, samo ga je vodstvo ondašnjeg SSSR-a prepustilo Ukrajini. Nešto kao što je državna komisija, poslije 2. svj. rata dala Neum Bosni i Hercegovini. Ironija sudbine jest što je na čelu komisije bio Dalmatinac, Splićanin, narodni heroj, koji je morao slušati nalog Partije, ja to čuo iz prve ruke.
Što se tiče Donbasa, tamo je situacija puno složenija, i zamršenija, nama su utuvljivali u glavu, tijekom školovanja, da je to Ukrajina, u sastavu velikog Sovjetskoga sajuza. SSSR se raspa, da li vrijede svi prijašnji dogovori i savezi, mi smo predaleko, i premalo informirani, a da bi mogli donositi ikakav sud. Jer, sve što bi rekli bi bio naš osobni stav i pogled na tu problematiku, a to je loše.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja