Marko,
drago mi je da barem netko iz "struktura" ima volje napraviti nešto. No, što će se postići otkrivanjem kad je neki e-mail account otvoren? Dokazat će se da je moja sarkastična izjava netočna? Da je riječ o mnogo starijoj "zavjeri"?
Vjerojatno su i izjave ljudi na sjednici Skupštine da nisu dobili račun isto netočne / neistinite? Vjerojatno je i Kokijev (9A2JG) post na njegovom forumu u kojem kaže da su mu poslali na adresu koju ne koristi isto netočan / neistinit? (Pozdrav Kokiju ma na kojem forumu bio

)
Evo ti u prilogu dokaz kojim djelatnica dokazuje da je "izvršila" svoju obvezu pa ti vidi. Nisam mogao vjerovati da je taj e-mail aktivan pa sam čak poslao mail da vidim hoće li mi se vratiti. Ja ti mogu samo reći da ni predsjednik ni tajnik (tj. ja) nemamo korisničke podatke kojim bi mogli pristupiti do tog maila niti nam trebaju jer tu e-mail adresu nigdje na dokumentima, u dopisima, web stranicama, ... nismo niti spomenuli.
Godinama kontaktiramo HRS sa jedne te iste adrese. A ona nije @hamradio.hr.
Bilo bi lijepo da se naša djelatnica oglasila i rekla odakle joj ideja da nam račun treba slati na tu adresu ali taj film očito nečemo gledati.
Naravno da je lakše ignorirati "onu crnu ovcu" nego li priznati pogrešku. Gurneš pod tepih, za par dana svi ionako zaborave. A povećana(?) plaćica i dalje stiže. Radio ne radio.
Nitko iz saveza nije odgovorio ni na jednostavno pitanje koje sam poslao na mailove tajnice, tajnice 2 i predsjednika a koji glasi " otkud vam podatak da je naša e-mail adresa ..." Ili možda jesu? Na tu falšu adresu ::) To ipak samo ti Marko možeš provjeriti. ;D
I dok neki rasturaju po inovacijama mi ne možemo imati niti najbanalniji download dokumenata u pdf obliku nego moramo čekati da nam se netko smiluje pa da možemo odraditi svoje obveze (za koje ne primamo plaću).
Ne znam za druge ali meni je pomalo dosta. Mislim da sljedeće godine HRS neće vidjeti moj članski doprinos. Ni finincijski ni bilo kakav drugi.
Evo da citiram Ivu, ne što , na drugi način, potvrđuje sve moje navode, nego baca dodatno, i istinito, svjetlo na ovu problematiku, koja je problematična, ne zbog opsega i vrste posla, koji su na nivou srednje ekonomske škole, nego zbog nebrige, otaljavanja, i rada samo "reda radi". To je poanta.
Već sam pisao da se Katolička crkva uspjela, preko svojih lobista, osloboditi obveze da vodi knjigovodstvo. Prihod od države cca miljardu kuna godišnje.
Milodari, lemozina, osobni prilozi, darovi u naturi, ostavštine, još najmanje dvaput toliko. Oni ne moraju voditi ikakvo knjigovodstvo !
Klubovi, koji išta uprihode, u 99% slučajeva to, ili automatski transferiraju HRS-u za članarinu, ili potroše za režijske troškove. I za to treba knjigovodstvo ! Ko je to izglasa, ja bi ga za muda obisija na srid Jelačić placa. A njemu zdesna one starkelje iz HRS-a koji već dva i po desetljeća tobože predstavljaju prava i interese RA organizacije pred državnim tijelima ! Nisu nikad ništa izlobirali ! Od činjenice da nismo u nacionalnoj klasifikaciji hobija, do činjenice da nisu makli malim prstom u lobiranju da izbjegnemo knjigovodstvo. Njima je bitno da se zovu "časnici za vezu" ! Ha ! S kime, s ostatkom familije ? Biće i tamo zakazali, kao i u HRS-u. I to uvijek isti, samozvani elitisti, matorci.
Da se vratimo na račune. Sve se radi perfidno, i dugoročno. Kako napisah, više puta, sve rade na pripremi izborne, 2020.g , baš kao i KGK !
Ništa se ne prepušta slučaju. U tom kontekstu su i ovi računi. Sami po sebi, knjigovodstveno su ispravni. No, samo njihovo "izdavanje" otkriva svu koruptivnost, nezakonito postupanje, i dokazuje da velik dio klubova ne postupa po vlastitom Statutu (čiju šprancu su im poslali oni!), ne ispunjavaju zakonom propisane procedure, nemaju izabrana tijela po Statutu, a samim time ne "žive" zakonito !
To HRS ne handri, njemu je bitno da je izdao račun, da je iz kluba X koji mu je uplatio za dvije članarine , plus klupska, automatizmom delegiran jedan zastupnik, koji će dignuti ruku za postojeće, i farsa će imati zakonski okvir.
Skup takvih, kojih je dvadesetak, plus skup onih koji su fiktivno i umjetno nabili više od 30, pa formalno imaju dva zastupnika, je biračko tijelo i biračka baza trenutno vladajućih koji se ponašaju kao faraoni, misle da će živjeti i vladati vječno.
Nikad ne lažem, pa ni sada, oni su mi poslali račun na mail kojeg ne koristim, i s kojeg NIKAD nije vršena ikakva korespodencija s HRS-om !
Naprotiv, s mog osobnog maila, koji nema veze s HRS-om, sam UVIJEK slao primjedbe i prijedloge HRS-u, to oni predobro znaju .
Zašto se prave ludi, na čelu s Markom i Marijom, to znaju njihovi naredbodavci, ovo dvoje samo doživljavaju HRS kao kasicu - prasicu.
Ako se Marko još bude pravija lud, i čudija na Ivine tvrdnje, ka pizda na nove mudante, neće mi biti druge, nego objaviti našu kratku e-mail prepisku, od prije dvije i po godine, pa će RA javnost vidjeti tko laže. Ja ne.
Sve u svemu, žalosno, i prežalosno u što pretvoriše nekad uzoran Savez.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja